Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Linked lists

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
ako ima nekoj solidno poznavanje na linked lists vo c++ neka pise.
mi treba pomos okolu type definition.

eve vi go kodot, pa ako moze nekoj da go prekodira bez upotreba na typedef.
probav nekako da go svatam ali neznam bas dali sum u pravo....pa mi treba tocen odgovor za da mozam da sporedam.

#include<iostream>
#include<malloc.h>
using namespace std;
typedef int ElementType;
typedef struct Node *PtrToNode;
typedef PtrToNode List;
typedef PtrToNode Position;

struct Node{
ElementType Element;
Position Next;
};

List MakeEmpty( List L );
int IsEmpty( List L );
int IsLast( Position P, List L );
Position Find( ElementType X, List L );
void Delete( ElementType X, List L );
Position FindPrevious( ElementType X, List L );
void Insert( ElementType X, List L, Position P );
void DeleteList( List L );
Position Header( List L );
Position First( List L );
Position Advance( Position P );
ElementType Retrieve( Position P );

eve vi go i celiot kod u slucaj da vi zatreba

Атачменти

• linked lists.txt
    4,4 KB · Прегледи: 3

minimoog

Intern
14 јули 2007
317
16
Не, таман си e.

Мора да декларираш во дефиницијата на функцијата што тип на податок е, т.е. поинтер спрема NODE.

DF-1

Intern
13 септември 2007
98
2
Мислиш како е смислена, или како се реализира, или од двете по нешто ?

Плс ако не ти е тешко, напиши поопширно зошто мислиш дека тоа е така

DF-1

Intern
13 септември 2007
98
2
Не, не студирам таму, баш затоа ме интересира зошто мислиш дека не чини... Освен тоа, ако можеш да наведеш повеќе конкретни причини [ она за нигде не доловува практичен недостаток ]

Ова го кажувам бидејќи ретко слушам некој од приватен факултет да се пожали... Обично сите се фалат, со високи плати на професорите, многу простор по студент (на пример ФОН), опременост, семинари, пракса и слично. Едноставно сакав да видам колку од тоа е вистина. Од друга страна, студентите на државните факултети, тврдат дека таму се учело.... но тоа е друга тема

Сметаш ли дека дека тој факултет ќе ти овозможи квалитетно ИТ образование ? Зошто се запиша на тој факултет ? Зошто не се отпиша, ако мислиш дека не го добиваш она за што плаќаш ? Постои ли институција во нашава земја која може да ти понуди соодветно образование ?

Се работи за иднината сепак...

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Не, не студирам таму, баш затоа ме интересира зошто мислиш дека не чини... Освен тоа, ако можеш да наведеш повеќе конкретни причини [ она за нигде не доловува практичен недостаток ]

Ова го кажувам бидејќи ретко слушам некој од приватен факултет да се пожали... Обично сите се фалат, со високи плати на професорите, многу простор по студент (на пример ФОН), опременост, семинари, пракса и слично. Едноставно сакав да видам колку од тоа е вистина. Од друга страна, студентите на државните факултети, тврдат дека таму се учело.... но тоа е друга тема
.

ima mnogu sto da se zbori za fakultetot, ali kolku i da se trudam nema da mozam da ti go dolovam momentot. Treba da se zapises da pomines edna godina i sve ke ti stane jasno. diva liga e, ne se znae koj pie koj jade....

se ucat besmisleni predmeti od tipot na ekonomija, sociologija, pravo , komunikacii ... itn itn . ne deka se besmisleni , ke ti zatrebaat nekad u zivotot ovie raboti, ali eve ti eden primer: imam poveke predmeti po komunikacii odosto programiranje. da se cudis. imam 4 predmeti komunikacii, a imam samo 3 predmeti c++.

imam predmet ASP a na casovite ucam VB windows programiranje, zasto administratorot go mrzelo da dade permisii za web serverot. smeski.

mesto da se ima nekoja sema po koja moze da se usovrsi nekoja stvar, tie imaat lupnato od se po nesto, i koa ke zavrsis fakultet ispaga ko da si procital nesto ama ne si go naucil ....

kolku i da ti zboram, pak nema da mozam da kazam sve.

Сметаш ли дека дека тој факултет ќе ти овозможи квалитетно ИТ образование ? Зошто се запиша на тој факултет ? Зошто не се отпиша, ако мислиш дека не го добиваш она за што плаќаш ? Постои ли институција во нашава земја која може да ти понуди соодветно образование ?

se zapisav za da go zavrsam pobrzo :)

aj ako moze da se premestat postovite vo druga tema, malce zabegavme

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.169
Мислења
1.007.280
Членови
36.674
Најнов член