Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Lenovo Yoga 3 pro 1370 - проблем со драјвери

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
133
188
Здраво,

После инсталирање на windows 10 лаптопот не покажува достапни мрежи, вифи картицата воопшто не е детектирана во device manager и никој од драјверите за картичката не функционира. Лаптопот е вратен на фабрички windows 8.1 и истиот проблем продолжува.

Пробани се сите драјвери што можев да ги најдам според part number запишан на картицата, пробано е и со друга картица ( лаптопот не се пушта со грешка : Unauthorized network card ).

Дали случајно некој имал сличен проблем или дали некој го има овој модел на лаптоп за да сподели драјвери за картичката?

Се работи за Broadcom Model:BCM943527.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.641
13.211
Картицата треба да ја има како unknown device. Ако ја нема тогаш можеби е нефункционална.

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.995
3.548
Неготино
Знам дека е long shot и најверојатно глупо ама .. проба она Fn + Wifi комбинацијата (F3, F4, не знам кое копче е, секаде различно) да видиш дали така ќе ти појави, ако воопшто постои на денешните уреди?
Имав таков случај мноооооогу одамна, за тоа да испадне проблем на крај.

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
133
188
Картицата треба да ја има како unknown device. Ако ја нема тогаш можеби е нефункционална.
Ја нема картицата како unknown device, проверено едно по едно според хардвер ид…
Знам дека е long shot и најверојатно глупо ама .. проба она Fn + Wifi комбинацијата (F3, F4, не знам кое копче е, секаде различно) да видиш дали така ќе ти појави, ако воопшто постои на денешните уреди?
Имав таков случај мноооооогу одамна, за тоа да испадне проблем на крај.
Фала за предлогот, лаптопот нема физичко копче за вифи, а во биос е enabled.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.936
2.103
Здраво,

После инсталирање на windows 10 лаптопот не покажува достапни мрежи, вифи картицата воопшто не е детектирана во device manager и никој од драјверите за картичката не функционира. Лаптопот е вратен на фабрички windows 8.1 и истиот проблем продолжува.

Пробани се сите драјвери што можев да ги најдам според part number запишан на картицата, пробано е и со друга картица ( лаптопот не се пушта со грешка : Unauthorized network card ).

Дали случајно некој имал сличен проблем или дали некој го има овој модел на лаптоп за да сподели драјвери за картичката?

Се работи за Broadcom Model:BCM943527.
Ако на лаптопов нема LAN/RJ45 влез за мрежен кабел (гледам тенко е ова), пробај да го поврзиш на wi-fi мрежа со некое wi-fi USB dongle (препорачливо некое plug&play на кое нема да му требаат драјвери), па така да пробаш од интернет да повлечиш апдејт за интегрираната мрежна картица.
Или поврзи го на интернет преку мобилниот, поврзувајќи го со USB кабел, одбери од телефонот tethering или слично, за му пуштиш на лаптопот од мобилниот интернет преку кабел од мобилниот (лаптопот ќе треба да го гледа ова како интернет преку LAN мрежа).

Steam.

On your way to fame
31 мај 2011
1.045
962
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600 w/ Deepcool AK400
Motherboard
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2
PSU
DeepCool PF750
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti
Case
CM Elite 335U
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
MK870 w/ JWICK Black
Audio
Xonar DGX w/ Sennheiser HD215
Monitor
AOC 24G2SP
OS
Windows 10
Ја нема картицата како unknown device, проверено едно по едно според хардвер ид…

Фала за предлогот, лаптопот нема физичко копче за вифи, а во биос е enabled.

линукс на усб и ако и таму не ја јавува вифи картицата, згината е.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.627
2.357
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo