Да тоа треба да се Eneloop белите батерии, јас ги користам Ladda 2450 за блиц и се ок, исто Made in Japan тие треба де се исти како црните Eneloop Pro. Гледам сега дека имаат 2 верзии на 2450 моделот бели и сиви, изгледа сивите се поновиот модел заедно со 1900ките.Сериозна препорака за Ikea LADDA NiMh батерии. Нов тип, Made in Japan од единствената фабрика која произведува NiMh батерии во Јапонија FDK | FDK CORPORATION -TOP- , 1900mAh, 1000 циклуси на празнење и полнење... Цена помала од претходно, сега е 4 евра за кутија од 4 парчиња. Кој ја заобиколил Икеа во Солун на враќање од одмор, се заеб*л.
LADDA επαναφορτιζόμενη μπαταρία HR6 AA 1.2V, 4 τεμ. 00509814
Βρείτε LADDA επαναφορτιζόμενη μπαταρία HR6 AA 1.2V, 4 τεμ. 00509814 στο ikea.gr. Πραγματοποιήστε τις αγορές σας σήμερα!www.ikea.gr
Tank007 - E09 - 1xAAA лампа, сосема доволно светло за додека не ја најдеш поголемата лампа. 2 недели од Холандија преку ЕМС (поскапата опција за достава - 15 еур со тракнг).
TIP 700 SE е супер, и Феникс имаат мал keychain light - E09R ама ако изгубам некоја од овие (сосе клучевите) ќе ми биде криво.
Вака не баш.
Ако ти е само за на бицикле, тогаш земи си светло со таква намена. Затоа што тие светла осветлуваат широк простор пред тркалото и исто така важно, дизајнирани се да не им пречат на луѓето и возилата што ти доаѓаат во пресрет. За разлика од лампиве кои што фрлаат сноп и осветлуваат само едно крукче, а ако ги кренеш повисоко за да фрлат понапред им параат очи на тие пред тебе.Мала дигресија....
Пошто фастек не работи одамна, се мислам за некоја Convoy S2+ EDC или слична на неа , па било каков предлог би бил добредојен. ЦРИ уопште не е битно, 98% ќе се користи како свтло за на бицикла, така да не ми менува воопшто. Можда некоја со 21700/26500 или некоја поголема баерија би било подобро, но навистина немам потреба од повеќе од 10w, па не сакам да земам некоја електрична светилка со 3+ батерии, едноставно нема да ми е практична.
А каде ќе најдеш/нарачаш таква кај нас? А да биде квалитетна...21700/26500 или некоја поголема баерија
Па и не е лошо бо џунглава да си воочлив, сепак е електрика и не заслепува како долги. Претежно и денски ја пушта на тоа што трепка, инаку се прат дека не те гледаат . Али ќе го разгледа и твојот предлог. Имам s2 постар модел, бев задоволен од него, па затоа за него целам и овој пат, но секако дека ќе разгледам и други опции.Ако ти е само за на бицикле, тогаш земи си светло со таква намена. Затоа што тие светла осветлуваат широк простор пред тркалото и исто така важно, дизајнирани се да не им пречат на луѓето и возилата што ти доаѓаат во пресрет. За разлика од лампиве кои што фрлаат сноп и осветлуваат само едно крукче, а ако ги кренеш повисоко за да фрлат понапред им параат очи на тие пред тебе.
Разликата е нешто како долго наспроти средно светло кај колите.
Последно нарачав вакво. Се полни преку усб ц. Наводно има заменлива 18650 внатре, но бидејќи не беше за мене, не го отштрафив за да проверам. Има и појаки варијанти, но и ова најмалото прилично јако свети.
Бесмртноста на .vi али префиксот (овојпат во хиперлинк па не се тригерираше апстиненција од клик)... Ех ок, ајде пак бришење кукија.
Tреба да размислиш како ќе прицврстиш таква батерија на точак.Имам s2 постар модел, бев задоволен од него, па затоа за него целам и овој пат, но секако дека ќе разгледам и други опции.
Ако ти е само за на бицикле, тогаш земи си светло со таква намена. Затоа што тие светла осветлуваат широк простор пред тркалото и исто така важно, дизајнирани се да не им пречат на луѓето и возилата што ти доаѓаат во пресрет. За разлика од лампиве кои што фрлаат сноп и осветлуваат само едно крукче, а ако ги кренеш повисоко за да фрлат понапред им параат очи на тие пред тебе.
Последно нарачав вакво. Се полни преку усб ц. Наводно има заменлива 18650 внатре, но бидејќи не беше за мене, не го отштрафив за да проверам. Има и појаки варијанти, но и ова најмалото прилично јако свети.
ALOminska e ili plasika ?Ако ти е само за на бицикле, тогаш земи си светло со таква намена. Затоа што тие светла осветлуваат широк простор пред тркалото и исто така важно, дизајнирани се да не им пречат на луѓето и возилата што ти доаѓаат во пресрет. За разлика од лампиве кои што фрлаат сноп и осветлуваат само едно крукче, а ако ги кренеш повисоко за да фрлат понапред им параат очи на тие пред тебе.
Куќиштето е метално, страничните капачиња се пластични.ALOminska e ili plasika ?