• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Квиз на мирц...

boris.edr

Intern
22 мај 2008
46
0
Дали некој знае како се прави квиз на мирц. Мислам дека требаше да се слегне скрипта, али од каде....ајде ако некој знае нека постира:)

boris.edr

Intern
22 мај 2008
46
0
има повеќе скрипти али која да ја слегнам. На пр. кога ке ја слегнам како да ја инсталирам. Ај дајте линк која да ја слегнам и казете како да ја инсталирам...можеби треба нешто друго:))....

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.719
220
www.foxmediahouse.com
Убаво ти кажа Psychoo, оди на www.mircscripts.com и одбери ја верзијата на ирц. Потоа побарај некој квиз бот спушти го и се што ти треба е ирц да му ставиш за да работи.

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Немора само да спуштиш.. Во скоро време имам намера да отворам еден туториал за mirc scripting.
Таму ќе подразјаснам некои работи.. Почнувајки од нај елементарни команди, па со тек на време се надевам дека и ќе стасам и до квиз бот.

Но, ти како почетник во таа тематика, засега искористи некој готов направен бот.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
LudicrousBot Quiz Bot v1.0 by Serpent7

http://www.mircscripts.org/comments.php?cid=4021

mr_man напиша:
This addon comes with extensive documentation, but is in actual fact nice and easy to set up. You are instructed to type /lb to open up a huge dialog with equally huge buttons to configure things, although the default settings are enough to get you up and running. It asks questions, gives hints and exhibits all the normal “triviabot” behaviour, minus the usual garish colours and spam. Good work Serpent7.

Пробај го :)

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
boris.edr, за други прашања отворај други теми, не пишувајте off topic. Избришав неколку постови што беа надвор од темата..

Во врска со LudicrousBot Quiz Bot v1.0, откако ќе декомпресираш архивата, во фолдерот ќе најдеш фајл LB-Readme.rtf во кој има едноставни инстркуции како да го инсталираш и користиш квиз ботот.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.556
Мислења
926.075
Членови
33.172
Огласи
1.278
Најнов член