CloudConnected
Gaining Experience
CloudConnected додаде нов оглас:
Купување/Склопување компјутер -
Имам ПЦ кое наскоро ќе се сели на друга локација.
Ова се компонентите:
Case: Cooler Master MASTERBOX MB520 + PSU 500W
Cooler: Cooler Master - Hyper TX3 EVO
Motherboard: ASUS Prime B360M-K
CPU: Intel Core i5 8600K @ 3.60GHz up to 4.3GHz
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB
RAM: Kingston 16GB - 2x8GB DDR4
Storage:
SSD: Kingston 120GB A400
HDD: Toshiba 1TB DT01ACA100
Ова ПЦ е склопено со нови делови во 2019 година и севкупно чинеше околу 45.000 МКД.
Разбирам дека сега ситуацијата е поинаква и дека цените на компјутерските делови се поразлични од порано.
Конкретно,
имам буџет од 30.000 МКД и заинтересиран сум да купам добро сочуван/одржуван компјутер, без монитор (да не е користен за копање и слично) во овој ранг, според компонентите погоре, или, доколку имате време и добра воља, да ми помогнете да го склопиме со користени (во добра состојба) или во комбинација со нови. Не знам дали 30.000 се доволно/малку за конфигурација од овој ранг, или може и подобро. Бидејќи не се разбирам многу во проценка на вредност на ПЦ компоненти, доколку имате понуда или предлог, пишете тука директно во темата да дискутираме.
Благодарам.
Видете го целиот оглас...
Купување/Склопување компјутер -
Проценка
Имам ПЦ кое наскоро ќе се сели на друга локација.
Ова се компонентите:
Storage:
Ова ПЦ е склопено со нови делови во 2019 година и севкупно чинеше околу 45.000 МКД.
Разбирам дека сега ситуацијата е поинаква и дека цените на компјутерските делови се поразлични од порано.
Конкретно,
имам буџет од 30.000 МКД и заинтересиран сум да купам добро сочуван/одржуван компјутер, без монитор (да не е користен за копање и слично) во овој ранг, според компонентите погоре, или, доколку имате време и добра воља, да ми помогнете да го склопиме со користени (во добра состојба) или во комбинација со нови. Не знам дали 30.000 се доволно/малку за конфигурација од овој ранг, или може и подобро. Бидејќи не се разбирам многу во проценка на вредност на ПЦ компоненти, доколку имате понуда или предлог, пишете тука директно во темата да дискутираме.
Благодарам.
Имам компјутер кој наскоро ќе се сели на друга локација.
Ова се компонентите:
Storage:
Овој компјутер е склопен со сите нови делови во 2019 година и севкупно чинеше околу 45.000 МКД.
Разбирам дека сега...
Видете го целиот оглас...
Последна промена: