Za gejmanje mi e najvekje, a ±10% poise fps vadi u prosek 5700Zasto ne 2060s ?
Za gejmanje mi e najvekje, a ±10% poise fps vadi u prosek 5700
2060S е одлична карта. Убаво ти викаат - не знам колку повеќе ќе добиеш со 5700хт ама ете и да е нешто поспора 2060S - си има свои предности . Игри од Нвидиа сигурно подобро ќе ги врти , ДЛСС е одлична работа - многу подобра од ФСР на АМД , RTX имаш рејтрејсинг , по ефикасна е - помало напојување - понеоптеретено итн.Za gejmanje mi e najvekje, a ±10% poise fps vadi u prosek 5700
RTX тешко дека ќе користи со картава, вистинските предности се mesh shaders и DLSS и веројатно подолг driver support.2060S е одлична карта. Убаво ти викаат - не знам колку повеќе ќе добиеш со 5700хт ама ете и да е нешто поспора 2060S - си има свои предности . Игри од Нвидиа сигурно подобро ќе ги врти , ДЛСС е одлична работа - многу подобра од ФСР на АМД , RTX имаш рејтрејсинг , по ефикасна е - помало напојување - понеоптеретено итн.
5700хт е мазга - влече струја.. 225W наспрема 175W не е мала разлика,
Погледнете го атачментот 131894
И колку е побрза ?
1% ?![]()
Супер, сега сликај сеZemav RX 6600 XT, najdobra opcija bese.
Tuku sea mi pravi bottleneck so i5 6600. Go izumiv toa.
Np, i taka vreme e za upgradeСупер, сега сликај сепа си можел да прашаш да се информираш
![]()
Ти ја гледам конфигурацијата си можел да ја продадеш и да земеш нешто ново, не си морал да идеш на упгрејд на графикаПа добар ти е 5600x јас го имам... види побарај на форум или на реклама5пс.. јас ја продавам цела конфигурација
![]()
Графичката ја немав у ригот (1060ката) така да тешко дека ке се продадеше.Па добар ти е 5600x јас го имам... види побарај на форум или на реклама5пс.. јас ја продавам цела конфигурација
Мислењето е автоматски споено:
Ти ја гледам конфигурацијата си можел да ја продадеш и да земеш нешто ново, не си морал да идеш на упгрејд на графика![]()
ДаГрафичката ја немав у ригот (1060ката) така да тешко дека ке се продадеше.
Туку имам CM G550M PSU, ќе биде ли доволно за 6600XT и некој R5/R7 AMD?