Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Купувам грамофон

Статус
Затворена за нови мислења.

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
303
812
Скопје
100JKO додаде нов оглас:

Купувам грамофон - Проценка

Купувам entry-level грамофон, нешто во класа на Pro-Ject PRIMARY, и да не е со оние кинеските црно-црвени глави.
Да напоменам дека бев во Болин (имаат само три модела и најевтиниот им е 24К), па дури и во ЗЕЦ, (кој ме убедуваше дека Reloop turn2 е два пати подобар од Pro-ject).
Значи, првичниот план ми беше да земам Pro-Ject PRIMARY за околу 15-16К, ама испадна дека тие цени им се заборавени од пред две години. Затоа реков да пробам на форумов ако има нешто за таа сума.

Видете го целиот оглас...

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.659
1.548
Скопје

InSides

Practice makes perfect
21 февруари 2009
471
1.185
За жал, почетните модели веќе не се достапни со тие цени на кои малку се навикнавме последните неколку години.

Ако ти е целта да земеш нешто поефтино за почеток, за да видиш дали ти одговара како концепт, тогаш можеби не е лоша идеја да се побара нешто половно (има понуди по групите на ФБ). Не знам колкаво ти е искуството, но можеме да ти помогнеме со проверка и со подесување.

EDIT.

Препораката на @VerGer стои, иако го нема во Галерија, го има во Нептун овде, и гледам дека го има на лагер на неколку места.

nashio

Practice makes perfect
14 јануари 2011
753
1.034
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

Провери во групиве

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
303
812
Скопје

Провери во групиве
Имам проверено, имам пуштено оглас...
И што да очекувам, типично македонче - слушнал дека грамофоните што се vintage ги „ценат многу“ и ретки се и одма ставил цена 400е...
Тој грамофонот постар од дедо ми, уште пробува да ме убеди дека работи без проблем како нов.

Fidan

Gaining Experience
18 април 2017
139
145
Провери си по реклама5 и пазар3, сега свртев, има нешто понуда.

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.795
5.760
Skopje
Провери си по реклама5 и пазар3, сега свртев, има нешто понуда.
Ова го посочуваш како познавач, аудиофил или?
Ајде најди еден да не е изваден од подрум, довлечкан од некој garage sale од Њемачка или купен на бувљак. И стави линк.

Fidan

Gaining Experience
18 април 2017
139
145
Не пишувам како аудиофил, пишувам како некој што бара работи на старо на купи. Се наоѓаат по огласиве супер работи, само треба да знаеш што бараш и да чекаш. Кај нас има многу мал избор на нови работи, па често сум наоѓал по оглас.
Инаку еве пример:

SONY PS LX-2 GRAMAFON

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.795
5.760
Skopje
Не пишувам како аудиофил, пишувам како некој што бара работи на старо на купи. Се наоѓаат по огласиве супер работи, само треба да знаеш што бараш и да чекаш. Кај нас има многу мал избор на нови работи, па често сум наоѓал по оглас.
Инаку еве пример:

SONY PS LX-2 GRAMAFON
Знаеш дека овој грамофон е произведен во 1981 година? Ништо не е во "перфектна состојба" после 42 години.

Fidan

Gaining Experience
18 април 2017
139
145
Знаеш дека овој грамофон е произведен во 1981 година? Ништо не е во "перфектна состојба" после 42 години.
Муабетот ми беше дека може да си побара и по огласи нешто и сигурно може да се најде нешто интересно. Можеби во моментов нема баш тоа што бара, ама го спомнав како опција.

Него чисто информативно, ако работи грамофонот прописно, што е маната или лошото? Под услов да се наоѓаат сеуште резервни делови или потрошен матерјал.

Fidan

Gaining Experience
18 април 2017
139
145
Да не грешам пак душа, ама види ги овие :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.094
Мислења
955.293
Членови
34.499
Огласи