Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Купувам be quiet Dark Rock Pro 4 кулер, што понов!

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.520
14.887
Најнов имаш во Нексио, во случај да не најдеш половен. Иначе кулерот е перверзија и на изгледа и по перформанси.
Шо процесор ќе ладиш ако не е тајна?

Torlakian

Gaining Experience
21 октомври 2014
291
343
Куманово
Најнов имаш во Нексио, во случај да не најдеш половен. Иначе кулерот е перверзија и на изгледа и по перформанси.
Шо процесор ќе ладиш ако не е тајна?
хаха ама нема, можеби си помешал со DARK ROCK PRO 5, а моделот што го барам не се произведува веќе, па си велам можеби има некој.
Новиов што излезе не ми се допаѓа воопшто како изгледа, ги сакам тие нитни од озгора што ги има стариот, а и вентилаторот поубаво личи хах

процесор за ладење Ryzen 9 7900X

1723034512096.png 1723034520226.png

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.520
14.887
хаха ама нема, можеби си помешал со DARK ROCK PRO 5, а моделот што го барам не се произведува веќе, па си велам можеби има некој.
Новиов што излезе не ми се допаѓа воопшто како изгледа, ги сакам тие нитни од озгора што ги има стариот, а и вентилаторот поубаво личи хах

процесор за ладење Ryzen 9 7900X

Погледнете го атачментот 139778Погледнете го атачментот 139779
Е да, страшно добро изгледа... а и има богами што да ладиш, многу убаво машинче.
А да размислиш за top down cooler од BeQuiet TF 2?
046.jpg

Исто така добро изгледа а и сериозно добро ќе ти го лади и RAM-от, SSD-то и VRM секцијата, пошто ќе дува надолу и на сите страни околу процесорот.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
507
1.056
Е да, страшно добро изгледа... а и има богами што да ладиш, многу убаво машинче.
046.jpg

Исто така добро изгледа а и сериозно добро ќе ти го лади и RAM-от, SSD-то и VRM секцијата, пошто ќе дува надолу и на сите страни околу процесорот.
Може нема да се сложат другите со мене ама овие top down кулери изгледаат ужасно грдо според мене, не сум видел досега ниту еден а да изгледа убаво во конфигурација. Зборувам чисто за естетика и за кулер како козметички додаток, за тоа дали добро ќе си врши работата не навлагам воопшто бидејќи денешниве кулери речиси сите си ја вршат добро работата.

Torlakian

Gaining Experience
21 октомври 2014
291
343
Куманово
046.jpg

Не знам дали ова има капацитет да лади CPU како Pro 4 или Noctua NH-D15 (втор избор ако не најдам дарк рок), а и нема саглам рецензии за овој кулер, а свиѓа ми се и овој хахаха

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.520
14.887
Не знам дали ова има капацитет да лади CPU како Pro 4 или Noctua NH-D15 (втор избор ако не најдам дарк рок), а и нема саглам рецензии за овој кулер, а свиѓа ми се и овој хахаха
И добро изгледа и добро лади, 230w TDP има, таман за твојот процесор:
1723040608192.png

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
507
1.056
И добро изгледа и добро лади, 230w TDP има, таман за твојот процесор:
Погледнете го атачментот 139783
Има и друг проблем со овие кулери, често пати се многу широки и ги покриваат рам плочките. ако сакаш да направише некаква корекција кај рамот мораш да го вадиш кулерот, за мене е ем грдо ем не практично

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
474
777
Практични не се, ама естетски си имаат примена

Атачменти

• IMG_20240807_163208.jpg
    IMG_20240807_163208.jpg
    4,5 MB · Прегледи: 61

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.520
14.887
Има и друг проблем со овие кулери, често пати се многу широки и ги покриваат рам плочките. ако сакаш да направише некаква корекција кај рамот мораш да го вадиш кулерот, за мене е ем грдо ем не практично
Е јбг точно е, ама..... ладењето!

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.596
Мислења
982.476
Членови
35.832
Најнов член
Mr. 8