Има доста програми за криење на IP адреса ама за жал повеќето не се бесплатни.
За сериски броеви, лиценци, кракови и сл... заборави на нив на форумов. Ги знаеш Правилата.![]()
a ako imas staticka IP adresa dodelena od provajderot moze li da se krie togas IP adresata??
Јас како што знам ИП адресата не може да се скрие, на пример кога посетуваш web или идеш на ИРЦ трагите од васите ИП адреси пак ке останат тамо.
Може не сум у право![]()
еј ај нешто да прашам
дали кога криеме ИП адреси некаде можеме да бираме адреси
можеме да бидаме по држави
т.е. ми треба да ја скријам адресата но и понатаму да е македонска т.е. он македонски регион
дали е тоа можно![]()
Дур сум тука, се сетив на една понапредна техника на SSH Tuneling (која сеуште не сум ја испробал) т.е. скокање од компјутер на компјутер на пример :
Мојот ПЦ > Канадски сервер > Амерички сервер > Кинески сервер > Индиски сервер > Афкички сервер > Австралиси сервер > Google.com
Знам некој ќе рече што толкава мука кога истото може да се направи преку еден сервер, но на овој начин, можноста за откривање на реалната (Source) адресата на мојот ПЦ се многу намалува и вака има побезбедно сурфање отколку само преку еден сервер.
А ја да прашам нешто, имам статичка IP и дали може некако да си ја направам динамичка??? Не за друго ми треба за rapidshare![]()