- Ја почнал/а темата
BorisSapphire
On your way to fame
- 11 ноември 2015
- 1,037
- 709
Дали некој знае колкав е лимитот на правење мејлови на еден телефонски број и после колку време може на истиот број да се направи повторно мејл?
Помеѓу 4 и 5 е лимитот, дури и ако ги затвориш не би требало да ти даде да направиш повторно. Но секоја година тоа се менува.Дали некој знае колкав е лимитот на правење мејлови на еден телефонски број и после колку време може на истиот број да се направи повторно мејл?
Нема лимит(барем кај мене).Дали некој знае колкав е лимитот на правење мејлови на еден телефонски број и после колку време може на истиот број да се направи повторно мејл?
Точно ама во 24h колку е лимитот на правење? Пошто на еден број ми дозволува само два мејла да креирам и после 24h пробав пак но не ми стигнува смс код, ми вели дека многу пати е користен телефонскиот број.Нема лимит(барем кај мене).
До сега имам преку 30 мејлови со истиот број.
Не сум имал потреба толку брзо да ги креирам хахахаТочно ама во 24h колку е лимитот на правење? Пошто на еден број ми дозволува само два мејла да креирам и после 24h пробав пак но не ми стигнува смс код, ми вели дека многу пати е користен телефонскиот број.
Знам имам доста такви страни, испробани ми се но малку е тешко за г-мејл.Можеш да користиш Virtual numbers for receiving SMS and activating VK, Odnoklassniki, telegram and any other services прилично евтино.
Незнам колку добро функционира со гмаил али со други страни кај што ми требале повеќе акаунти од различни држави немало никаков проблем.
Малце офтопик ќе влезам, но можеби ќе ти се најде (или на некој друг).
Доколку ти се потребни „различни“ емаил адреси за веб тестирање (или што и да е слично каде што намената ти е да имаш различни емаил адреси, без комерцијални цели), наместо да креираш 100-на адреси, истото можеш да го постигнеш на следниот начин, така што секој од доле-наведените ќе се однесува како засебен mailbox.
borissapphire @gmail.com - ти е пример главниот меил
borissapphire+123@gmail.com - ти е засебен mailbox, кој што можеш да го користеш пр. да се регистрираш на некој сервис (пр. Spotify) а да имаш „различен“ меил. Кога ќе го искористиш овој меил, во пораката горе ќе ти пишува "To: borissapphire+123@gmail.com)
borissapphire+456@gmail.com - е посебно сандаче и така натаму...
Source 1 - Source 2