G4M3R
Practice makes perfect
- 26 јуни 2012
- 1.039
- 1.321
Имам неколку прашања на темава, доколку има некој со искуство што хостирал статички сајт да сподели инфо.
Хостирањето претпоставувам е полесниот дел, каде што фајловите би оделе на некој бакет на клауд.
docs.aws.amazon.com
cloud.google.com
Повеќе ме интересира креирањето и додавањето на нов контент, апдејт на постоечки и слично.
Кој на платформи како Wordpress лесно, но како би одело со статички сајт?
Од платформи што пребарав по интернет, начесто излегуваа Showcase и The world’s fastest framework for building websites.
Последно, long shot, но дали постои опција вордпрес сајт да се конвертира да биде статички?
Хостирањето претпоставувам е полесниот дел, каде што фајловите би оделе на некој бакет на клауд.
Hosting a static website using Amazon S3 - Amazon Simple Storage Service
Host a static website on Amazon S3 by configuring your bucket for website hosting and then uploading your content to the bucket.

Host a static website | Cloud Storage | Google Cloud
Повеќе ме интересира креирањето и додавањето на нов контент, апдејт на постоечки и слично.
Кој на платформи како Wordpress лесно, но како би одело со статички сајт?
Од платформи што пребарав по интернет, начесто излегуваа Showcase и The world’s fastest framework for building websites.
Последно, long shot, но дали постои опција вордпрес сајт да се конвертира да биде статички?