Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Краеви на тачпад нереспонзивни

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Здраво другари,

Многу ретко сум користел тачпад во животов. Но еве сега имам потреба па наидов на проблем.

Имено Synaptics тачпад на горните краеви не регистрира допир или движење. Тачпадот си работи екстра и знам дека ова е некаков фичр т.е. да се избегне допир со дланка при куцање или слично.

Значи ако тргнам со прстот од средина кон краевите се си функционира префектно. Но ако допрам на краевите за да одам кон средината не детектира допир и не го движи курсерот се додека не поткренам прст па да допрам повторно подалеку од краевите на тачпадот.

Пробав да намалам или зголемам сензитивност, да намалам и зголемам palm check, edges rejection filtering. Но никако не можам да се отарасам од оваа глупост.

Ако некој успеал да исклучи нека сподели молам.

Благодарам

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
1.872
2.045
Види ако имаш нешто како апликација (или пробај даунлоадирај од support страната за лаптопот или од овдека) за Synaptics драјверов, отвори го, и низ сетинзите имаше за поставување на дебелина/ширина на „лентите“ од страните на тачпадот...
Да не се се поставени да бидат многу широки (имаше можност да се задебелат/истенчат во незнам колку пиксели).
Ова го зборувам по сеќавање за некој лаптоп (ама со Synaptics драјвер за тачпад) од пред повеќе години, ама си велам принципо можда останал ист?

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.201
18.401
И јас имам нешто слично правено со Синаптикс драјвер. Има калибрација и подесување на површината

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.822
4.797
Скопје
hackitfree.github.io
И јас имам нешто слично правено со Синаптикс драјвер. Има калибрација и подесување на површината
Исто. Мора да има решение - милион сетинзи има.. Или апдејт на Синаптикс , или стара верзија може ќе се погоди...

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.727
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro