Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Копирање далинско

Alek7

Gaining Experience
2 април 2020
85
115
Skopje
Кај нас е овој модел: Satel P-2:

P-2.jpg

Засега немам успеано да најдам ваков (или сличен соодветен модел) на AliExpress.
Доколку некој знае кое универзално далечинско може да го ископирам за ова далинско, може да ми прати линк од AliExpress. Фала ви!
За заменско далинско ни барат по 3.500 денари.
Далинското го користиме за платформа за возила, која е правена од ПримаЛифт.

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.876
4.550
Кај нас е овој модел: Satel P-2:

Погледнете го атачментот 145206

Засега немам успеано да најдам ваков (или сличен соодветен модел) на AliExpress.
Доколку некој знае кое универзално далечинско може да го ископирам за ова далинско, може да ми прати линк од AliExpress. Фала ви!
За заменско далинско ни барат по 3.500 денари.
Далинското го користиме за платформа за возила, која е правена од ПримаЛифт.

P-2 не се прави, но T-2 се прави и продава, во Визард е 1060ден кои се и увозници на Satel.

Најверојатно и радио контролерот е Satel, па Визард претпоставувам дека би можеле и да дојдат и да ти го впишат новото далечинско Т-2 во системот (не да го клонираат постоечкиот Р-2).

Rasho

Gaining Experience
29 март 2021
62
70
Ви дам еден апдејт.
Порачав даљинско од алиелспрес, следев упатства, туторијали, АИ и не помогна, не проработе.
Така да потрошено време но и занимација.
Поздрав.

DonFrozex

Practice makes perfect
9 јуни 2011
1.360
1.592
Ви дам еден апдејт.
Порачав даљинско од алиелспрес, следев упатства, туторијали, АИ и не помогна, не проработе.
Така да потрошено време но и занимација.
Поздрав.
Веројатно оригиналното ти е со rolling codes, што функционира на принципот на 2FA OTP (се менува кодот на секои 30 секунди), и ради тоа не си можел да го ископираш.. потребен ти е master кодот.
И јас заглавив на истото.

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
369
599
Здраво
Ај од поупатените некој да ми помогне со Cuppon далинско од овој тип

Престана да работи едното, му сменив батерија прегеска и пак не работи.
Сега се мислам
1. Како да проверам дали воопшто пушта некаков сигнал со новата батерија, или цркнало скроз? Немам уред што може да слуша 433.92 Hz а нема ни сијаличка на него да индицира дека работи воопшто...
2. Дали после замена на батерија се ресетира впарувањето па сега треба пак да го впарам со приемникот на вратата или нема смисла тоа воопшто?
3. Ако 1. и 2. врска немаат... тогаш што е најисплатливо, каде да купам далинско а да не е AliExpress и да чекам со недели пошто ми треба?

Еве слика и од внатрешноста:

dalinsko.jpg
Благодарам

ЕДИТ:
Приемникот е овој Home - Cuppon - Home Automation Systems
Барем на изглед ваков е, не знам дали има различни модели со истата кутија.

Последна промена:

_victor

Gaining Experience
9 ноември 2017
64
126
Изгледа само јас сум имал среќа со далечинско од Али.

Оригиналното престана да работи и си помислив дека батеријата е истрошена. Купив нова батерија, ja сменив, пак не работеше. Почнав да се сомневам на моторот или приемникот, па пробавме со комшиите и се беше во ред.
После тоа почнав да се распрашувам по клучари и интернет за ново далечинско, и што е проблемот со моето. Се воспостави дека прави контакт и постојано испраќа сигнал па затоа ја троши и батеријата. Откако го исчистив темелно со алкохол неколку пати, почна да дава знаци дека функционира, барем на 2-3 часа успеваше да ја отвори/затвори вратата.
Во меѓувреме нарачав ист модел на далечинско (Pujol) од Али, на истата фрекфенција, мислам дека исто беше 433.92MHz. Додека стигна тоа, оригиналното почна да функционира сосем нормално. На крај кога стигна нарачаното од Али, го сетирав со приемникот доле на вратата, не од далечинско на далечинско. Изненаден бев бидејќи стигна доста "брзо", околу 3 недели, така да за 400ден се направив со две далечински.

Би ти препорачал да пробаш со чистење прво, остави го алкохолот да испари и пробај. Можно е од прашина и разни масла да страдаат.
PS: Лаик сум, и можеби има подобар начин.

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.238
823
Скопје Аеродром
Здраво

Сега се мислам
1. Како да проверам дали воопшто пушта некаков сигнал со новата батерија, или цркнало скроз? Немам уред што може да слуша 433.92 Hz а нема ни сијаличка на него да индицира дека работи воопшто...
2. Дали после замена на батерија се ресетира впарувањето па сега треба пак да го впарам со приемникот на вратата или нема смисла тоа воопшто?
3. Ако 1. и 2. врска немаат... тогаш што е најисплатливо, каде да купам далинско а да не е AliExpress и да чекам со недели пошто ми треба?

Погледнете го атачментот 151836
Благодарам

ЕДИТ:
Ова се копира од друго далечинско, имав исто најдов туторијал на јутјуб и решен проблем. Ако го најдам видеото ќе ти го пратам.

Едит
Пробај со ова
View: https://www.youtube.com/watch?v=olCQ_trRVmw

yane19

Intern
29 јуни 2020
52
34
Здраво

Сега се мислам

Погледнете го атачментот 151836
Благодарам

ЕДИТ:
Имам клонирано слично со далечинско од Али, некоја смешна цена 100-200 ден.
Кај мене функционира без проблем.

Ако сакаш да пробаш пиши ПП, имам 1 екстра.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.499
Мислења
1.012.574
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions

ит маркет