Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Компресија на фајлови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Pauc

Intern
10 април 2007
15
0
Потребен ми е соодветен софтвер за намалуванје на големината на фајловите(било да се тоа музички фајлови или слики или било што...) кој што сакам да ги префрлам од Компјутер на Мобилен телефон. Но не сум баш по таа работа, па очекувам од вас некој линк од кај што би можел да спуштам некоја таква програма

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Потребен ми е соодветен софтвер за намалуванје на големината на фајловите(било да се тоа музички фајлови или слики или било што...) кој што сакам да ги префрлам од Компјутер на Мобилен телефон. Но не сум баш по таа работа, па очекувам од вас некој линк од кај што би можел да спуштам некоја таква програма

Твоето прашање е малку поопширно :) .
Вака сега ако сакаш да намалиш пример аудио фајл имаш посебна програма за тоа, доколку сакаш да намалиш големина на слика за тоа има посебен софтвер со кој се намалува сликата и така натаму...
Исто така има и софтвер со кој можеш да ја намалиш големината на некој фајл директно во твојот телефон, но тој софтвер е наменет само за symbian компатибилните телефони.
Ако може да појасниш што точно сакаш и кој модел на мобилен телефон користиш тогаш ќе се потрудам да ти најдам решение ;)

Pauc

Intern
10 април 2007
15
0
Твоето прашање е малку поопширно :) .
Вака сега ако сакаш да намалиш пример аудио фајл имаш посебна програма за тоа, доколку сакаш да намалиш големина на слика за тоа има посебен софтвер со кој се намалува сликата и така натаму...
Исто така има и софтвер со кој можеш да ја намалиш големината на некој фајл директно во твојот телефон, но тој софтвер е наменет само за symbian компатибилните телефони.
Ако може да појасниш што точно сакаш и кој модел на мобилен телефон користиш тогаш ќе се потрудам да ти најдам решение ;)

Па сеедно потребна ми е програма и за Аудио а и програма за Слики, нормално тоа за на Компјутер. Се работи за Nokia,Samsung и Sony Ericsson :)

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
За намалување на големината на некој аудио фајл би ти го препорачал следниов софтвер Xilisoft 3GP Video Converter него можеш да го најдеш тука.
Ќе го отвориш аудио фајлот потоа ќе избереш во опцијата Profile каков сакаш да ти биде излезниот фајл, тука избери MP3 се разбира имаш и други опции :D , потоа изберија локацијата каде да ти се зачува кај опцијата Destination и најважниот дел кликни на аудио фајлот и оди на опциите за аудио и оди на опцијата Bit Rate и таму промениго бит рејтот на колку сакаш.Помал бит рејт значи помала големина на излезниот аудио фајл но сепак многу мал бит рејт ќе резултира со лош квалитет на звукот јас би ти препорачал 64 да ти биде бит рејтот.Но најдобро е да пробаш со различни бит рејтови па сам ќе заклучиш што е најдобро за тебе ;).
И на крај се разбира кликни на копчето Encode и завршена работа :D .
А сега во врска со сликите на нив најлесно можеш да им ја промениш големината со вградената алатка во виндовсот а тоа е се разбира Paint-от.Отворија саканата слика во Paint потоа оди во Image и кликни на опцијата Resize/Skew и внеси ги параметрите за колку сакаш да се намали хоризонтално и вертикално и тоа е тоа.
Се надевам дека бев доволно јасен :cool:

Pauc

Intern
10 април 2007
15
0
Благодарам за помошта... се надевам дека ова ке функционира ...:)

Alek24

Intern
18 април 2007
83
0
Se soglasuvam za 3gp programot navistina e dobar. I jas go imam koristeno. A za sliki mislam deka najdobro bi se smalile preku photoshop, normalno so golemi gubitoci.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.088
Мислења
1.005.482
Членови
36.674
Најнов член