Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Колку трансфер користи webcam преку msn, skype...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Gianni

Intern
18 јануари 2008
9
0
Me interesira nekoj ako znae kolku se pravi trasnfer (na saat ili mesecno prosecno) od koristenje na web cam preku msn, skype i slicno. Me interesira otprilika kolku mega itn.
Pozdrav

MARTIN_MKD

Intern
27 ноември 2007
419
2
Пред се зависи од брзината на твојот интернет. Ако користиш Dial-up ќе се изначекаш само додека да ја конектираш камерата а ако си на 512kbps па нагоре ќе оди бајаги трансфер. Ако си лимитиран на 2 Gb (MaxADSL на пример) не ќе можеш да се опушташ многу

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
Најдобро ти е да пробаш да си измериш колку мегабајти ќе потрошиш за 1 час,сепак најдобро е да го сториш тоа на твојот компјутер и твојата камера бидејќи сите камери не трошат исто,сакам да кажам дека камера со поголема попрецизна резолуција троши повише мегабајти од некоја послаба.

DaciSS

Gaining Experience
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
измери ли?

па пиши барем и ние да добиеме осет одприлика колку се троши!

јас немам WеbCam па неможам да пробам. Иначе без NetLimiter неможам да живеам :)

Gianni

Intern
18 јануари 2008
9
0
ok mene me interesirase dali nekoj veke go ima podatokot, ama cim nikoj nema izmereno najverojatno ke moram sam da meram so net limiter. :p
Aj ako izmeril nekoj dur izmeram neka kaze, ako ne ja denes utre ke gleam da zavrsam rabota pa ke ve informiram :)
Ali mojava web cam e postara i e na max 320x240 res. so max 18-20 fps. Taka da nema da bide mnogu "sovremen" podatokot :)))
pozz
p.s. merete haahahahah ;-)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.881
Членови