Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Колку Сакаш Симнуваш Од RapidShare !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Многу се из`замараф со овој проблем и најдов решение. како да го направам тоа без да купам премиум акаунт од Rapid.
Може малце и да помогнам. Нели :rolleyes:

Потребен софтвер за работава:
USDownloader верзија: 1.3.4.80 (за симнување на работите од RapidShare)
ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition(За да може да работи DecriptioнCheck, тоа ви е сигурносниот код што го дава Rapid да го внесете, го внесува автомацки самиот софтвер)
И една скрипта која ке треба да ја измените малце.

Што понатамо?

Сеа сите овие софтвери од горе треба да бидат инсталирани.
Пред да се започне со симнување од Rapid треба да се сетираат некој работи:
1.
USDownloader: одкога ке се инсталира треба да се пронајде датотеката кај што е инсталиран и треба да се пронајде "SET - reconnect" фајлот -> десен клик едит се што има у него чистиш и ја додаваш следнава скрипта:

@echo off
rasdial "име на твојата нет конекција" /disconnect
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
ipconfig /flushdns
rasdial "име на твојата нет конекција" "твојот јузер" "твојата лозинка за нет"

Е сега пази малце горе кај што е име на твојата нет конекција го пишуваш името на конекција и го оставаш под наводници, додека доле кај што е име на твојата нет конекција, твојот јузер, твојата лозинка за нет, тоа иде се без наводници, со празно место измеѓу нив.Кога ќе се направи тоа, у истиот фолдер го бришеш RS_ServerSwitch.

2.
После тоа старташ USDownloader и го кликаш зелениот запчаник кој те води до опциите.
Во опции идеш во Scheduler и ги тргаш 2те ставки што се внатре, кога ќе ги тргнеш 2те стафки го притискаш плусот да додадеш нова ставка:
Во тој прозорец менуваш
TASK: After file has been downloaded
FILE NAME: Го наоѓаш фајлот SET - Reconnect
и накарај штиклираш Wait to completion и ок.
Го повторуваш сето ова само со друг текст т.е додаваш други ставки:
If can`t connect to server
If unable to get link
If plugin return error
If unable to download the file
If the server returns html

После тоа одиш на Опции на Settings и го променуваш следново:
Retry delay: 0,1 min ( мора да ставиш запирка дека со точка не работи).

Ако имате било каков проблем со ова пишете ми.
Дневно со ова на АДСЛ 100 симнувам просек по 5 гига без проблем филмови музика и се што е на RapidShare.

УЖИВАЈТЕ !!! :bravo:

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Не е полесно тоа рачното, ова е полесно пошто го пишува кодот самостојно ти не се замараш со ништо и си бркаш друга работа, додека тоа у позадина си ја брка неговара работа, за таа цел сум го постирал ова не за лепи очи, дека сум се замарал со таа тематика. Запрашај се дали полесно е рачно да симнеш 100 линкови или полесно е автомацки све да ти иде у позадина.

ПОЗДРАВ :bravo:

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
4.931
4.432
ај дај линк од тоа програмите што ми требаат (ама проверени од тебе) ја симнав некој од тој UsDownloadrer ама ништо од тие фајлови што викаш.
Ај дај линкови и се да биде комплет.

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Како и да е пробајте во секој случај ако имате динамична IP ке ви иде многу добро.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.833
97
A sea ne mi e jasno na sto se misli ime na konekcijata?Kaj mene vo Network connections e Local Area Network taka li treba da stavam,a plus nemam ni kod za konektiranje na interenet.

Noe

Intern
23 ноември 2007
106
2
Мораш да имаш конекција да речеме адсл или wадсл. ако си на локално врзан не е можно ова.

mr.wicket

Intern
29 ноември 2007
38
3
Скопје, Македонија
micevski.xyz
Многу се из`замараф со овој проблем и најдов решение. како да го направам тоа без да купам премиум акаунт од Rapid.
Може малце и да помогнам. Нели :rolleyes:

Потребен софтвер за работава:
USDownloader верзија: 1.3.4.80 (за симнување на работите од RapidShare)
ABBYY FineReader 8.0 Professional Edition(За да може да работи DecriptioнCheck, тоа ви е сигурносниот код што го дава Rapid да го внесете, го внесува автомацки самиот софтвер)
И една скрипта која ке треба да ја измените малце.

Што понатамо?

Сеа сите овие софтвери од горе треба да бидат инсталирани.
Пред да се започне со симнување од Rapid треба да се сетираат некој работи:
1.
USDownloader: одкога ке се инсталира треба да се пронајде датотеката кај што е инсталиран и треба да се пронајде "SET - reconnect" фајлот -> десен клик едит се што има у него чистиш и ја додаваш следнава скрипта:

@echo off
rasdial "име на твојата нет конекција" /disconnect
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
WAIT 6
ipconfig /flushdns
rasdial "име на твојата нет конекција" "твојот јузер" "твојата лозинка за нет"

Е сега пази малце горе кај што е име на твојата нет конекција го пишуваш името на конекција и го оставаш под наводници, додека доле кај што е име на твојата нет конекција, твојот јузер, твојата лозинка за нет, тоа иде се без наводници, со празно место измеѓу нив.Кога ќе се направи тоа, у истиот фолдер го бришеш RS_ServerSwitch.

2.
После тоа старташ USDownloader и го кликаш зелениот запчаник кој те води до опциите.
Во опции идеш во Scheduler и ги тргаш 2те ставки што се внатре, кога ќе ги тргнеш 2те стафки го притискаш плусот да додадеш нова ставка:
Во тој прозорец менуваш
TASK: After file has been downloaded
FILE NAME: Го наоѓаш фајлот SET - Reconnect
и накарај штиклираш Wait to completion и ок.
Го повторуваш сето ова само со друг текст т.е додаваш други ставки:
If can`t connect to server
If unable to get link
If plugin return error
If unable to download the file
If the server returns html

После тоа одиш на Опции на Settings и го променуваш следново:
Retry delay: 0,1 min ( мора да ставиш запирка дека со точка не работи).

Ако имате било каков проблем со ова пишете ми.
Дневно со ова на АДСЛ 100 симнувам просек по 5 гига без проблем филмови музика и се што е на RapidShare.

УЖИВАЈТЕ !!! :bravo:

Што ако користам рутер? :p
Работи?

vetarvomagla

Intern
22 јуни 2007
55
1
Moze nekoj da obajsni podobro za ova programce? Jas go simnav ama nikade tie failovi gi nema. Inaku ne e instalacioni USDownloader. Nema ni mnogu komentari za ova,a programcevo e zakon. Kako ke go koristi ova ABBYY Readerot? Daj obajsnete podobro

Vavo

Intern
20 октомври 2007
273
17
Skopje
Јас имам видено многу вакви програмчиња ама не сум ги пробал. Обично ако ептен ми се брза на рутерот му правам дисконект и он после ке земе друга IP адреса. Пак во секој случај треба да почекаш плус за тоа време цела мрежа дома ќе нема Интернет

D

Администратор
31 март 2007
3.800
3.742
www.iwmnetwork.com
Gledam nema fajde od pomos ovde:(

За да добиеш помош потребно е да се стрпиш малку. Ке ти биде одговорено од некој што го знае одговорот на твоето прашање. Верувам дека Ное ке ти сугестира нешто поконкретно кога ке дојде он-лајн бидејќи е негова темата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.880
Членови
34.140
Огласи