Многу генерално прашање... и одговорите можат да бидат многу смешни.
Заработено преку интернет, но како:
- Користејќи го интернетот за вршење продажби?
- Користејќи го интернетот како бизнис поле каде што овозможувате разни услуги?
- Дали заработено само на интернет (електронски) или колку имате заработено со помош на интернет (на пример, заработено со помош на интернет но компензирани офлајн), или дали и двете заедно?
- Колку имате заработено преку он-лајн сервиси како референтски програми, AdSense и сл.?
- Заработено на интернет преку итн....
Кое од горенаведените или ненабројаните?
И зошто мора да биде во долари? Не заработуваат сите во долари, или бараш цифри исклучиво во долари и од која причина би го правел тоа?
Многу комплицираш.
Еве секој нека каже колку има заработено на интернет и на кој начин. Сумата и валутата сам нека си ја избере односно нека биде онаа во која му е исплатено/пратено.
Да, тоа ми беше прашањето, колку и на кој начин. Не е важно дали преку директни продажби, affiliates, whatever...
За да им биде појасна темата на луѓето, како што кажа андријески, чист профит или обрт на средства?
PA ako si vodite evidencija i tocno znate kolku ste dale a kolku zemale, objavete podatoci za bruto prihodi, vlozeni sredstva i neto prihodi.
A tie sto saka da kaze ke kaze se sto ima da kaze, nema da prasuva. Ne vi bara covekot finansiski izvestaj za 2007. Kazi tolku zemav, ali i tolku dadov i toa i toa rabotev i gotovo.
Abe mene ova mi izglea kako aj nejkam da kazam.. Jas kolku sto go svativ Dare pobara odprilika da kazete kolku ste zarabotile, sea valda nejke da zastanete pred digitron i da racunate kolku ste vo profit, nego ednostavno jas 100 jas 200 jas 1000, kolku i da e..
Или не ја разбирате поентата или пак несакате да разберете. Како и да е, погрижете се наредните постови да бидат во контекст на темата. Секој нека си каже според својата математика за тоа колку заработил. :bye1:
Ако на пример си заработил $5 a исплаќаат на $50, парите уште не се твои и неможеш да ги земеш..
Токму заради вакви слични работи погоре пробувавме да ја додефинираме темата. Ако некој сајт тврди дека имаш заработено $50000 а ти неможеш да ги добиеш, значи не ти се заработени.
D, тебе колку ти е чистиот профит заработен и подигнат преку сите можни методи на интернет бизнис заедно? Дај ми детални информации. Баш ме интересира.