Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
HP LaserJet 1000 Маста му ја извадив...5 години стар, немам сменето тонер уште, според фабрички пишани правила може со еден тонер да печати 2500 страни ама јас имам и отпечатено и више од тоа :0
Според досегашните постови, факт е дека HP се подобри од Epson. Една од предностите е и нивното одржување. Со Epson мора редовно да печатите нешто ако не сакате да ви се запушат главите и да го фрлите принтерот во ѓубре. (кај принтерите кои користат кертриџи). Кај ласерските серии, HP црно-белите се далеку подобри отколку Epson, но кај оние во боја, од моето досегашно искуство, гарантирам дека ситуацијата е обратна.
Честопати сум слушнал дека квалитетот на испринтаната слика на Епсон е подобра од онаа на HP, но не би можел да тврдам зашто никогаш не сум има Епсон а нејќам ни да имам, а знам многу луѓе кои преминале од епсон на хп поради причини во претходно наведениот пост од александар_те. Точно е дека статистички се подобри ХП, ама според мене од искуство знам дека ХП дава извонредна слика. Сум имал прилика да штампам слика си голема резолуција на БЕСТ мод (најквалитетно принтање кое лапа многу боја) и бев изненаден. Но комент