И јас се согласувам дека Canon е со подобар квалитет, лесно се одржува и не се заглавуваат страници или некој слични проблеми (одлична инженерија ) како кај Epson, плус тоа можам да кажам декла софтверот што е во пакет со Canon многу лесно се инсталира, е со многу опции (што мислам дека не е случај со Epson во однос на Canon и HP) и е разбирлив за корисниците.
Конкретно јас имам Canon S200 постар модел е но сум презадоволен од него.
Tатко ми се занимава со поправка на принтери и верувај дека кога и да дојде дома со принтер гледам Epson со многу грешки кој потешко се поправаат.
Исмет мислам дека не се разбираш во принтери и немаш искуство со повеке модели како Brother,Minolta,Oki,Lexmark и некој други марки на принтери така да неможеш да заклучиш дека Epson се најдобри.
Za mene "the best" na poleto na printerite e dеfinitivno Epson.
--------------------------------------------------------------------------------Имам EPSON C86 - додека работеше работеше, принтовите беа ок...едно година дена, ама после не сменив кетриџи околу 2 месеци и готовоооонекако успеав да ја оспособам црната боја ама колорот нема враќање... Се до пред 2 недели кога целосно се укочи и кога ќе го вклучам само трепкаат диодите за листови и мастило една по друга.
ЈАС веќе никогаш нема да купам EPSON и inkjet принтер (не сум се сретнал со CANON и не знам колку имаат проблеми со запекување на бојата ако не се користи и дали е евтино нивното оддржување - мислам на кертриџите) ама знам дека следен печатар ќе биде LASER дефинитивно и тоа Canon или HP.
P.S. Некоја помош за мојов принтер???
Имам слушнато за тој лимит на принтови и не знам дали сум го поминал или е хардверски проблем. Однапред благодарам