Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Кој модел на принтер користите?

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
Navistina dobro prasanje koga se raboti za printeri bez koi ne moze da se zamisli nekoja kancelira i ne samo toa :) .
Za mene "the best" na poleto na printerite e dеfinitivno Epson.:D
Vie sto mislite?

makedonce

Intern
12 април 2007
609
11
www.tracker-mk.org
:) ISMET Како можеш да кажеш Epson глупости тој точно е дека се обидува да влзе во конкуренција со canon и hp но многу тешко му оди. А и како прво за сега најдобри се canon сум присуствувал на презентација на овие три модела и што да ти кажам epson боите и брзината на која работи е смешно ........печатење на слики им е катастрофа можеш да земеш да направиш разлика ако некој твој другар има canon и ќе видиш колку е голема разликата canon имам 2pl на капка кое засега е најдобро ,брзината им е средна но е со најдобар квалитет ако најдам некој материјали ќе ти пратам да видиш

поздрав

<<ExeCutoR>>

Intern
16 април 2007
132
2
И јас се согласувам дека Canon е со подобар квалитет, лесно се одржува и не се заглавуваат страници или некој слични проблеми (одлична инженерија ) како кај Epson, плус тоа можам да кажам декла софтверот што е во пакет со Canon многу лесно се инсталира, е со многу опции (што мислам дека не е случај со Epson во однос на Canon и HP) и е разбирлив за корисниците.
Конкретно јас имам Canon S200 постар модел е но сум презадоволен од него.

Tатко ми се занимава со поправка на принтери и верувај дека кога и да дојде дома со принтер гледам Epson со многу грешки кој потешко се поправаат.

Исмет мислам дека не се разбираш во принтери и немаш искуство со повеке модели како Brother,Minolta,Oki,Lexmark и некој други марки на принтери така да неможеш да заклучиш дека Epson се најдобри.

Ismet

Intern
7 април 2007
250
4
И јас се согласувам дека Canon е со подобар квалитет, лесно се одржува и не се заглавуваат страници или некој слични проблеми (одлична инженерија ) како кај Epson, плус тоа можам да кажам декла софтверот што е во пакет со Canon многу лесно се инсталира, е со многу опции (што мислам дека не е случај со Epson во однос на Canon и HP) и е разбирлив за корисниците.
Конкретно јас имам Canon S200 постар модел е но сум презадоволен од него.

Tатко ми се занимава со поправка на принтери и верувај дека кога и да дојде дома со принтер гледам Epson со многу грешки кој потешко се поправаат.

Исмет мислам дека не се разбираш во принтери и немаш искуство со повеке модели како Brother,Minolta,Oki,Lexmark и некој други марки на принтери така да неможеш да заклучиш дека Epson се најдобри.

Мислам дека не ме разбравте доволно што сакам да кажам :) .
Се цитирам:
Код:
Za mene "the best" na poleto na printerite e dеfinitivno Epson.
Што значи дека тоа е мое лично мислење ;) .
Досега сум користел неколку модели на Epson, Canon и HP и подеднакво сум задоволен од сите.
Сепак тоа е мое индивидуално мислење, нели :D .
Затоа и ја отворив темава да продискутираме за тоа вие што мислите и зошто мислите така :cool: .

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
јас користам epson stylus c48 не дека е најдобар туку најмногу ми одговараше на односот перформанси цена и трошоци, ми се допадна надворешниот изглед имаше поефтини од него ама кога ја вклучив цената на кертриџите најповолен ми беше а и сум многу задоволен досега, тивок е економичен практичен, иначе татко ми користи два epson LX300 и сигурно имаат преку 10 години активно секојдневно користење и ниеднаш не биле на сервис како руски тенк се

Megatron

Intern
18 април 2007
146
4
Doma imam edno ludo masince :)) od 98 e Epson 670 abe smrt nema , se susele boite , tie se susat so se susat ama ova i toj problem go nadminva . Se slucvalo po 2 meseci nisto da ne stampam i pak gajle da nema. Na vremeto bese 330DM zamislete ja denesnata cena 10 evra nema da bidi :)))) a dobra masina :))

smole

Unbeatable
18 април 2007
3.875
4.550
и ја се зезнав со епсон с40 и доколку би требало пак да купувам би земал hp.

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
HP se besprekorni (mislam i najrpdavani), no EPSON i Lexmark se po-narodski printing resenija. Sekoj ima razlicno iskustvo so printeri, jas licno imam koristeno i HP i Epson i Lexmark i Oki, i normalno, site si imaat i prednosti i negativnosti.
Mozeme i da navlezeme vo sustinata-cena-performansi-odrzuvanje-cena na toneri-kertridji...
Na kraj se se sveduva na brend-buying

akis100

Intern
10 април 2007
61
0
Koj model na printer koristite?

Јас имам EPSON STYLUS C 46, веќе две години ја користам и добро работи, према цената што ја платив задоволен сум. Меѓутоа понекогаш и без потреба на две недели пуштам нешто малку да исштампа за да не би дошло до сушење на боите или нешто слично, барем така мене ми е кажано.

Што мислите отприлике до колку дена може Принтерот да биде неактивен, a да после пак работи добро и без проблеми, се разбира за овој модел C46

Alek24

Intern
18 април 2007
83
0
jas do sega sum koristel samo hp. porano imav hp laser jet 1500, toj e crno bel. zakon e printerot. momentalno koristam hp 2600 isto laserski ama ne sum mnogu zadovolen. mnogu matni gi vadi boite i ne e to so treba.

1 мај 2007
35
0
Jas imam HP 1018.Epten e dobar,eftin em funkcionalen.Se polni tonerot na sekoi 2000-3000 iljadi listovi.TOP e za domasna upotreba.Problem e samo sto e malce spor 12 stranici vo minuta.

D

DimitarMK

Гостин
јас имам HP LaserJet 1010-ама не е у боја.Сега планирам да зиам HP Color LaserJet, а HP би зел пак зашто овој што го имам стварно се докажа..го купив пред 1 година а ова тонеров уште не се истрошил..ТОП!!!

Chejo

Intern
6 мај 2007
43
1
Скопје
Chejo's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9700X
Motherboard
Gigabyte B650 AORUS ELITE V2
Storage
Samsung 970EVO+ 1TB
PSU
Cooler Master V850 Gold
RAM
64GB Kingston Fury Beast
Video card
MSI Ventus 3X 3090
Case
GameMax Infinity
Mouse
Logitech m720
Koristam EPSON EPL-5700l

angjeleski

Intern
23 април 2007
202
11
Имам EPSON C86 - додека работеше работеше, принтовите беа ок...едно година дена, ама после не сменив кетриџи околу 2 месеци и готовоооо :) некако успеав да ја оспособам црната боја ама колорот нема враќање... Се до пред 2 недели кога целосно се укочи и кога ќе го вклучам само трепкаат диодите за листови и мастило една по друга.
ЈАС веќе никогаш нема да купам EPSON и inkjet принтер (не сум се сретнал со CANON и не знам колку имаат проблеми со запекување на бојата ако не се користи и дали е евтино нивното оддржување - мислам на кертриџите) ама знам дека следен печатар ќе биде LASER дефинитивно и тоа Canon или HP.
P.S. Некоја помош за мојов принтер???
Имам слушнато за тој лимит на принтови и не знам дали сум го поминал или е хардверски проблем. Однапред благодарам

1 мај 2007
35
0
Имам EPSON C86 - додека работеше работеше, принтовите беа ок...едно година дена, ама после не сменив кетриџи околу 2 месеци и готовоооо :) некако успеав да ја оспособам црната боја ама колорот нема враќање... Се до пред 2 недели кога целосно се укочи и кога ќе го вклучам само трепкаат диодите за листови и мастило една по друга.
ЈАС веќе никогаш нема да купам EPSON и inkjet принтер (не сум се сретнал со CANON и не знам колку имаат проблеми со запекување на бојата ако не се користи и дали е евтино нивното оддржување - мислам на кертриџите) ама знам дека следен печатар ќе биде LASER дефинитивно и тоа Canon или HP.
P.S. Некоја помош за мојов принтер???
Имам слушнато за тој лимит на принтови и не знам дали сум го поминал или е хардверски проблем. Однапред благодарам
--------------------------------------------------------------------------------

Jas imam HP 1018.Epten e dobar,eftin em funkcionalen.Se polni tonerot na sekoi 2000-3000 iljadi listovi.TOP e za domasna upotreba.Problem e samo sto e malce spor 12 stranici vo minuta.

oops

Intern
6 мај 2007
75
5
Секој си има свое мислење од своето искуство !
Јас имам искуство со неколку бренда и од сите може да се пофалим
ама за се е потребно и поддршка од производител, а за тоа се најдобри
HP !
Canon има многу добри принтери „од искуство“, многу се квалитетни, ама еден проблем со драјвери ми го менува мислењето за Canon.
Принтер кој е произведен 2002 година нема драјвеи за Windows XP, а и не се потрудија да издадат што не е добро за фирма како Canon.
Инаку принтерите зависно од намената сите имаат доби особини, само треба да знаеш да одбереш добар модел за дадена работа.

alexo

Intern
23 април 2007
169
12
Jas imam HP PSC 1410. Glavata za printanje e na kertridzite i vo slucaj da ti se isusi bojata samo go menuvas kertridzot i maka nemas plus kertridzite mozat da se polnat otponovo so refil boi koi se dosta evtini

StreetGrl

Intern
7 мај 2007
10
0
HP LaserJet 1022n.
EPSON Stylus Color 1520
Не можам да ги споредувам затоа не ги користам за исти цели. У секој случај задоволна сум и од двата. :D

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.486
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam
На врв Дно