Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Koj firewall за WindowsXP???

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Во минатото го користев тој што доаѓа со service pack 2 на Windows, сега од X причини неможам да го користам истиот па привремено сум на Comodo firewall pro.

Ми го предложија 8Signs Firewall (поранешен Conseal PC firewall) како најдобар, a пред малку ја видов и темата на Hybrid_hell тука: http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=206 па се мислам и за Sygate Personal Firewall (бидејќи е и бесплатен нели)

Koj firewall Вие го користите?

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.525
5.185
Ич да не се мислиш. Стај си го Sygate-товиот. Малце е нелесен за прво подесување, ама еднаш подесен одличен е, мува не пролетува без да знаеш. Јас го користам веке 3-4 години во комбинација со НОД32 како антивирус и немам бељи од надвор.

Пробан и исто добар е и Outpost Firewall. Истата техногија која ја користат Zone Alarm и некои други (им ја лиценцира). Али малце е позахтевен за ресурси.

Delicon

On your way to fame
10 јуни 2007
1.237
748
delicon.mk
Sygate Personal Firewall Pro ти е супер за XP, го користев порано, немав никакви проблеми, одлично се покажа.
Сега сум на Vista и не е компатибилен со неа, па користам Kaspersky Internet Security 7.

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
default firewall na linux so default konfiguracija : 2 (top secure) i neam nikakvi problemi .. a i imam IDS server taka da mirno spijam :D

M

Mr.Alien

Гостин
Sygate е одлична солуција. Мене ме нервира што знае да биде многу досаден со своите пораки - бетер и од Zone Alarm :)).

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.924
183
Ama zosto koga pravam update neseka vika deka ima najnovi definicii a ustvari se od 2004?Kaj mozam da simnam definicii za nego

Delicon

On your way to fame
10 јуни 2007
1.237
748
delicon.mk
Ama zosto koga pravam update neseka vika deka ima najnovi definicii a ustvari se od 2004?Kaj mozam da simnam definicii za nego

Тоа е затоа што Sygate веќе не постоти. Symantec го купи Sygate уште одамна, и сега тие не дават никаква поддршка за firewall-от.

vik

Intern
14 април 2007
1.936
32
I mene mi gi pravi istite probleni so update-ot no bez razlika na toa spored mene e najdobar firewall koj go imam koristeno. Vo kombinacija so NOD32 besprekorna zastita.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.094
Мислења
1.005.662
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0

ит маркет