- Ја почнал/а темата
Aleks
Gaining Experience
- 18 мај 2007
- 5,748
- 288
Eve edna raspravija na IT pole .. znaci nema tuka koski i glavi krsenje

Потполно се согласувам.. Со мал додаток што, пари се заштедени и на anti-virus/spyware и проблемите од овој тип се далеку далеку помали.Интересно прашање. Одговорот зависи од тоа за што го користиш компјутерот. Еднаш се мислев, 90% од компјутерите по македонскиве фирми
се користат за интернет, mail и пишување документи. За овие работи линукс нуди исто како и windows, па зошто тогаш да плаќаш 100+ евра?
Mi gi zede zborovite od usta.Isto i jas mislamАко си gamer, нормално дека Windows ќе ти е подобарА доколку си програмер, Linux
epa ovaa e raspravija megju linux i windows ..I dvata operativni sistemi imaat plusevi i minusi. Zavisi za sto se koristi kompjuterot. Imas Linux za server, Mac za grafika i Windows za Solitaire
P.S. Trebalo i Mac da stavis
Далеку подобар, затоа се нервирам кога некој гејмер ќе ми рече дека работи на Линкус, го сака повеќе Линукс од Виндоус итн итн итн...Ако си gamer, нормално дека Windows ќе ти е подобарА доколку си програмер, Linux
Ај нека рече некој ако смее дека Линукс е подобар:ninja2: :tenk: :mafija: :naoruzhan: :ninja: :donatello:Eve edna raspravija na IT pole .. znaci nema tuka koski i glavi krsenje![]()
![]()
i sega koj operativec e bolji?Претходниот пост беше за смеење малку. Инаку и јас користам Линукс, за некои работи стварно е подобар, ама затоа што сум C# програмер морам и Windows да користам. Затоа во првиот пост реков дека секој си има своја намена.redavanje:
Не мораш. Имаш Mono кој работи на Linux, и компајлира C# програмиама затоа што сум C# програмер морам и Windows да користам.
Lele kolku si samo vo pravo bas pred nekoj cas na fakultet edna devojka vika : "Kako da napravam copy paste?" Lugje abe na fakultet i da na znam COPY PASTE a pogotovo na kompjuterski nauki!!!Za obicni korisnici koi ne se razbiraat mnogu vo kompjuter(nekoi pa epten ne znaat)dovolno im e Windows i MSN(spijat na nego)+Mozila da surfaat na internet i da gledaat film ili muzika.Primer devojcinata od mojot klas ama bas im e gajle na sto raboti kompjuterot.Vazno im e da ima MSN nisto drugo.Ama bogami cim se zapisale na informatika ima se da ucat.Znaci za Home Use Windows a Professional moze i Linux
za domashna upotreba bi im go preporacal Linux .. po bezbeden e i nema nikogash da zakoche, cnaci kje zastedete na tastaturi(nema cesto da gi krsete koga kje zaglavi windowsot) a inace ima MSN i za Linux, aMSN, i ne koche kako MSN messenger da go cekas 15min da ukluce ..Za obicni korisnici koi ne se razbiraat mnogu vo kompjuter(nekoi pa epten ne znaat)dovolno im e Windows i MSN(spijat na nego)+Mozila da surfaat na internet i da gledaat film ili muzika.Primer devojcinata od mojot klas ama bas im e gajle na sto raboti kompjuterot.Vazno im e da ima MSN nisto drugo.Ama bogami cim se zapisale na informatika ima se da ucat.Znaci za Home Use Windows a Professional moze i Linux