MIDNIGHT WALKER
Intern
- 23 јули 2007
- 338
- 9
Se prikluciv na kabelski internet. Me interesira koja e najdobra zastita od virusi, crvi i trojanci, a da ne mi go koci kompjuterot.
Користам free верзија на AVG, Spyware Doctor, Spyware Terminator, AdAware... :spienje:
:isplashen:
Незнам.. Не користам антивирус програма, ама еве овде: http://it.com.mk/forum/showthread.php?t=82 има дискусија околу ова прашање, можеш да разгледаш![]()
apla nisto ne koristis?
Апла..Имам уклучено Windows firewall и пазам што ставам на PC. Доколку почувствувам нешто сомнително обично скенирам со hijackthis и средувам manual
Se prikluciv na kabelski internet. Me interesira koja e najdobra zastita od virusi, crvi i trojanci, a da ne mi go koci kompjuterot.
Norton or Kaspersky
најбезбеден антивирус е касперски, али јаде многу ресурси и толку е досаден што не можеш ни на серење да одиш.
да, најбезбеден. скенира се, мониторира се (регистри, стартап, kernel hooks, екстензии), од rootkits до црви и тројани, процесот му е заштитен, има преку 500000 дефиниции, одлична хеуристика, апдејти на секои 20-30 мин, ги отпакува и скенира сите можни архиви и фајлови, скенира секаков мрежен сообраќај, затоа и толку процесорски ресурси јаде.
не ми е проблем да елаборирам, само ако се расплинам за сите антивируси што сум ги користел, ќе треба три страни пост да напишам. има многу што да се критикува кај антивирусите, само се обидов да бидам пократок.