Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Koj Antivirus?

Статус
Затворена за нови мислења.

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
ednas eden covek rece "ako sakas da bides zastiten od hakeri virus trojanci, ne go uklucuvaj kompljuktorot na internet" :)

bilo koj mozes da go stavis, ja bi ti go preporacal NOD32 , ne e los a so e najdobro ne jade resursi.

M

Mr.Alien

Гостин
Ако си со појака машина и барем 1 GB RAM, можеш и BitDefender 9 или 10. Според мене, подобар е од Nod32, но и јаде многу повеќе ресурси. Не знам каков е новиот Norton. Кој го испробал, нека постира.

Drash

Intern
14 јули 2007
252
3
На мене Bit Defender 10 ми врши работа, јаде ресурси ама мислам дека не е многу, ако си има некоја мака ке си ја каже, има и firewall, antispam...

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net

reng

Intern
13 август 2007
683
19
AdAware + Kaspersky + Firewall. Ги уклучувам само кога ми се потребни за скенирање. Поважно е да знаеш како да спречиш отколку да лечиш, досега не сум имал сериозни проблем на интернет. Немој многу да им веруваш на бесплатните програми, посебно оние за spyware.

vladomkd

Баниран/a
22 август 2007
114
0
nod32 од мене. nod32 делува одбивно заради интерфејсот али е многу добар антивирус за тоа колку малку ресурси јаде. сега новата v3.0 е нашминкана и побезбедна.

најбезбеден антивирус е касперски, али јаде многу ресурси и толку е досаден што не можеш ни на серење да одиш.

norton sucks bigtime!

bitdefender е солиден антивирус. останатите не се вредни ни за спомнување.

мала напомена - користете само антивирус, а не тие 10 in 1 срања. и windows firewall е доволно добар. a ако до толку не му верувате, тогаш користете zone alarm.

vladomkd

Баниран/a
22 август 2007
114
0
да, најбезбеден. скенира се, мониторира се (регистри, стартап, kernel hooks, екстензии), од rootkits до црви и тројани, процесот му е заштитен, има преку 500000 дефиниции, одлична хеуристика, апдејти на секои 20-30 мин, ги отпакува и скенира сите можни архиви и фајлови, скенира секаков мрежен сообраќај, затоа и толку процесорски ресурси јаде.

D

Администратор
31 март 2007
3.982
4.147
www.aqtos.com
да, најбезбеден. скенира се, мониторира се (регистри, стартап, kernel hooks, екстензии), од rootkits до црви и тројани, процесот му е заштитен, има преку 500000 дефиниции, одлична хеуристика, апдејти на секои 20-30 мин, ги отпакува и скенира сите можни архиви и фајлови, скенира секаков мрежен сообраќај, затоа и толку процесорски ресурси јаде.

ете тоа се тражи...:bravo: не кажувајте само најбезбеден туку и зошто мислите така :)

vladomkd

Баниран/a
22 август 2007
114
0
не ми е проблем да елаборирам, само ако се расплинам за сите антивируси што сум ги користел, ќе треба три страни пост да напишам. има многу што да се критикува кај антивирусите, само се обидов да бидам пократок.

D

Администратор
31 март 2007
3.982
4.147
www.aqtos.com
не ми е проблем да елаборирам, само ако се расплинам за сите антивируси што сум ги користел, ќе треба три страни пост да напишам. има многу што да се критикува кај антивирусите, само се обидов да бидам пократок.

Разбирам.. но мислам дека баш такви информации ни требаат... има многу членови кои немаат користено ниту еден... така да еве, јавно те повикувам доколку имаш време да отвориш нова тема и да ни пренесеш дел од твоите искуства. :)

sojic

Intern
29 април 2007
435
24
У принцип мрзам All in one решенија (антивирус, firewall...), така да за антивирус:

Дефинитивно nod32. Сите останати се „срање“.

Nod32 не користи многу ресурси (видно не го успорува компјутерот).

За firewall користам Agnitum Outpost. Одличен за „advanced“ корисници. Имам контрола на се, гледам кој процес кој порт користи, со кој хост комуницира и т.н.

На времето пробав Zone Alarm, и може да кажам „срање“ (по мои критериуми). Немав толкава прегледност како што имам во Outpost.

Пак ќе напоменам, за endusers може некој „безвезен“ firewall, за advanced дефинитивно Outpost.

Анти спајвери не користам. Таков софтвер повише прави штета отколку што користи. Доволна заштита ми е Firewall и Antivirus.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.588
1.517
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Koristam Kaspersky 7.0, update pravi sekoj den. Na memory stikot mu nosev na eden drugar nesto (prethodno stikot skeniran - bez nikakvi virusi). Samo sto go ukluciv stikot na negoviot kompjuter se aktivira NOD32 i fati virus od stikot.
Druga situacija, istiot drugar posaka da go zameni NOD32 (inaku update praveno sekoj den) so Kaspersky 7.0, posle instalacijata Kaspersky najde vo negoviot kompjuter nekolku trojanci.
Moe mislenje, nepostoi idealna zastita, koj antivirus da go koristime za zal po nekoj virus ni se provlekuva.
Od moe dosegasno iskustvo Kaspersky kaj mene se pokazal najefikasen. Stvarno go usporuva kompjuterot, ama mi pomognal vo situacii kade drug antivirus nemozel da go sredi kompjuterot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.219
Мислења
1.007.917
Членови
36.674
Најнов член