Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Koj Anti Virus/Spyware/Adware би ми го препорачале?

samoil

Intern
1 мај 2007
53
0
Значи симнав Adobe Flash Professional CS3, но неможам да го инсталирам, ми бараше да го исклучам ИЕ.... нама везе....како ги исклучував процесите се уклучуваа повторно?! Andrijeski констатираше дека е нешто заразено. Па затоа сакам да ми предложите некој добар Anti Virus/Spyware/Adware програм?! Инаку јас моментално користам Nod 32 и spybot.

поздрав

jpetrov

Intern
19 мај 2007
136
0
AVG Antivirus. Besplaten za licna upotreba.

free.grisoft.com

Spybot ти е супер избор не мора да менуваш.

Инаку сум користел оригинални Нортон и Касперски. За мој вкус премногу одземаат ресурси. Инсталирав пробна верзија на НОД ноќ пред една битна презентација. Бев непријатно изненаден наредниот ден среде презентација кога заради необјаснети причини дел од сајтовите не работеа (не се вчитуваа).

igorkrst

Intern
13 јули 2007
400
1
Мое искуство:
NOD32 е закон, никогаш не ми направил збрка не троши многу ресурси, си седи во позадина и вреба...
Kaspersky некогаш знае да зеза ама се на се солиден антивирус, макар што знае да ти лапне од ресурсите и некогаш да симне огромен апдејт, немам поим зошто.
McAfee да бегаш подалеку. Тоа неговиот секјурити центарот секој ден исклучував понешто, те фајрвол, те антиспам. Се пика секаде, се нешто кочи заглавува.

Spybot е добар ама ако често се заразуваш со spyware и разни други x-ware неможеш само со него. Обично најновите и најупорните неможеш со spyboot ги исчистиш. Одличен е webroot spysweeper само што се купува нели ;) како и да е месец дена ти е пробен период, па можеш да се исчистиш.

Истотака јас користам и hijackthis ама со него мора да знаеш што правиш и што бришеш бидејќи не го вади само лошотилакот. Ако си почетник не го чепкај него сам.
Ти препорачувам за најтешки случаи (кога не помага ни спајбут и компанија) да направиш лог со hijackthis и да пратиш до некој форум, е сеа ми текнува само на bleepingcopmuter ама незнам колку се активни.
Оддамна не сум постирал таму и незнам колку се активни, може ќе треба да почекаш додека ти дојде редот. Има многу вакви форуми сега не ми текнува не некој.
Може треба и тука нешто такво да се направи во некоја од рубрикиве да се постира лог од hijackthis па кој може нека помага.

D

Администратор
31 март 2007
3.970
4.135
www.aqtos.com
Крајно разочаран сум од Webroot Spysweeper и McAfee. Конкретно, Webroot одзема премногу ресурси, потребна е скоро цела минута за да се вчита самиот програм. Updates одат брзо,но скенирањето е за никаде и споро. McAfee убаво вели igorkrst, лоша работа.... многу е досаден и смета во работата.

Јас предлагам AVG, интересна е комбинацијата на AVG со ad-aware personal, spybot.

Еден совет: кој и да е анти вирусен програм, гледај секојдневно да го апдејтираш, и намести си да ти автоматски скенира секој download, и најважното биди внимателен по какви се сајтови одиш и што симнуваш.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Добро сега да не давам коментари кој AntiVirus е најдобар и која комбинација е најдобра, бидејќи секој го фали AntiVirus - от и AntiSpyware - от на кој што се навикнал најдобро да работи на него, едноставно нема најдобар (барем јас така мислам). Што се однесува до комбинацијата од заштитни програми, треба во секоја комбинација покрај AntiVirus и AntiSpyware да се додаде и Zone Alarm. Некој ќе праша зошто, еве зошто: Ако во Alerts & Logs, во делот Alert Events Shown наместите на High и после еден час работа на Интернет, забележeте колку Intrusions ќе бидат блокирани од Zone Alarm. Бројката нема да биде мала верувајте. Дали за сите тие Alert - и ве известува и AntiVirus - ниот програм ? Дали при секој напад вашиот AntiVirus ви дава и податоци за напаѓачот како на пример IP (иако најчесто е Proxy) DNS и др. - Сигурно не. Затоа проверете и ќе сфатите за што Ви зборувам. Со правилно подесен Zone Alarm, тој претставува програма која задолжително мора да се има :naoruzhan:

D

Администратор
31 март 2007
3.970
4.135
www.aqtos.com
Добро сега да не давам коментари кој AntiVirus е најдобар и која комбинација е најдобра, бидејќи секој го фали AntiVirus - от и AntiSpyware - от на кој што се навикнал најдобро да работи на него, едноставно нема најдобар (барем јас така мислам). Што се однесува до комбинацијата од заштитни програми, треба во секоја комбинација покрај AntiVirus и AntiSpyware да се додаде и Zone Alarm. Некој ќе праша зошто, еве зошто: Ако во Alerts & Logs, во делот Alert Events Shown наместите на High и после еден час работа на Интернет, забележeте колку Intrusions ќе бидат блокирани од Zone Alarm. Бројката нема да биде мала верувајте. Дали за сите тие Alert - и ве известува и AntiVirus - ниот програм ? Дали при секој напад вашиот AntiVirus ви дава и податоци за напаѓачот како на пример IP (иако најчесто е Proxy) DNS и др. - Сигурно не. Затоа проверете и ќе сфатите за што Ви зборувам. Со правилно подесен Zone Alarm, тој претставува програма која задолжително мора да се има :naoruzhan:

Мешаш антивирус и firewall...

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Мешаш антивирус и firewall...

Знам, знам дека мислењето не ми беше конкретно во прилог на темава за тоа и напишав

Се цитирам:

Добро сега да не давам коментари кој AntiVirus е најдобар и која комбинација е најдобра, бидејќи секој го фали AntiVirus - от и AntiSpyware - от на кој што се навикнал најдобро да работи на него, едноставно нема најдобар (барем јас така мислам).

Само сакав да се надоврзам на Твоето мислење во врска со комбинацијата на заштитни програми, во која очигледно samoil заборавил да додаде многу важна алка во заштитата, а тоа е firewall - от, бидејќи покрај Анти Virus/Spyware/Adware многу важно е да се има и firewall.

genius

Gaining Experience
6 ноември 2007
361
268
genius's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 4150
Storage
Western Digital 1TB EZEX + Western Digital 250GB
RAM
8GB DDR3 Kingston
Video card
Asus HD7750 1GB DDR5
Audio
Samson SR850
Monitor
LG 24' IPS + Samsung 19'
OS
Ubuntu 16.04 + Windows 8.1

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Startup na Kaspersky ne e nisto. Ne znam kaj tebe kako e koga vrsi "Scan my computer" ama kaj mene iako imam dobra masina togas e pospor i od polzav. Ama si ja brka rabotata Kaspersky-ot. Full scan mu pravam ednas nedelno i toa koga ne rabotam nisto na kompjuter, posto HD-to e full od 80G pa mu treba nesto poveke od 2 casa da go zavrsi skeniranjeto.

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
BitDefender Internet Security

Bi se nadovrzal na ova

BitDefender Total Security 2008.

Ednostavno, osven zashtita na internet, ti dava i perfektna zashtita i na samiot kompjuter, bez razlika dali si vo opshto konektiran na internet ili ne..
Drugo...
Se slozhuvam deka osven anti-virusna, potrebno e i anti-spyware, pa i firewall..
Znachi, anti-virusna kako shto kazhav BitDefender Total Security 2008
anti-spyware: CounterSpy ili Ad-Aware SE Pro
Firewall: ZoneAlarm Pro defenitivno
i isto bi go poddrzhal ovaj del od postot na D

и најважното биди внимателен по какви се сајтови одиш и што симнуваш.

Todor91

On your way to fame
8 јануари 2008
853
782
jas imam avast professional 4.7 licenciran i go koristam veke 1 godina i super mi e moze malce da go uspori pc-to ali dobar e.gi naoga stranicite sto se so virusi i ti ja isklucuva stranicata!

paneval

Intern
2 март 2008
178
1
BitDefender na moj kompijuter? Veke nikogas!!!
Kaspersky-to se pokaza dobro, pokraj toa sto koci, no zadovolen sum.
Nod32 ne e los, imav nekoi problemi no ne bi rekol deka se bese do nego :D

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
BitDefender na moj kompijuter? Veke nikogas!!!

hmmmz... sepak ova e tvoe mislenje..
ama pak me interesira.. Ako mozhe nekoja prichina da mi navedesh..
Ako e za toa deka zema resursi.. toa e drugo..
Pred da odluchish za anti-virus, prvo razmisli shto sakash..

Sakash soliden anti-virus, ili sakash anti-virus shto ne go kochi kompjuterot(ova mislam go imam prochitano i od drug chlen na forumov..)

paneval

Intern
2 март 2008
178
1
Koga go imav BitDefender-ot "rabotese" neprimetno si misev od pocetok dobar antivirus, u stvari on ne ni rabotel, dodeka zabelezav bese docna, so virusi na site strani.

Sepak kako sto kaza toa e moe mislenje, no sepak i moe iskustvo, pa ...
Pozdrav

fuUuUzZzZy

On your way to fame
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Koga go imav BitDefender-ot "rabotese" neprimetno si misev od pocetok dobar antivirus, u stvari on ne ni rabotel, dodeka zabelezav bese docna, so virusi na site strani.

Pozdrav

Mozhebi..
Samo me interesira, koja BitDefender verzija ja koristeshe?
Jas aktivno ja koristam od 10ka, pa eve sega i BitDefender Total Security 2008, i mnogu sum zadovolen..

ps. Kako potvrda na gore-navedenoto Anti-Virus Top Ten .

stefan007

Intern
27 јуни 2007
395
2
Jas bi preporacal Kaspersky internet security, ne zema mnogu od ramot a nisto nemoze da pomine bez tvoja dozvola. Imam probano i drugi antivirusi no ovoj e najdobar.

Cigo

Intern
30 јануари 2008
49
0
DAvOR.info
Што се однесува до моето искуство , сум имал повеќе АнтиВируси , дури некој и не ги памтам ( затоа што биле фак ) ...
Моментално користам НОД32 - Последна Верзија , со впишана веб од кај ќе зема јузери и пасворди за апдејт.
Исто така користам и КОМОДО Фајрвол - кој несомнено е најдобар не само според мене и од повеќе главни фаци кој го користат како заштита на добри веб страни.
А кога сме кај hijack - би ти го препорачал ова мало програмче , што ќе ти заврши голема работа ...Само кога ќе го инсталираш Есперт Мод активирај -- http://runscanner.net/download.aspx
Поздрав.

DarkAssasin

Intern
27 март 2008
23
0
AVG Free Edition ti e eden od najdobrite besplatni antivirusi,jas go imam i ni eden virus nemam fateno.A antispyware probaj so ZoneAlarm AntiSpyware (pazi,imash i free i pro verzija .probaj ja free i posle razmisli za pro :D mene pro mi e piratski :D )

Fiasco

Gaining Experience
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com

Pozdrav

Незнам дали е проблемот до лиценцата.. но кај нас во училиште користеа бит дефендер 9 (лиценциран) и компјутерите беа коска.. немаше лабаво..

Ти си испуштил некоја мнооогу битна ствар.. :ua:

markomk

Intern
28 мај 2008
52
0

jas sakam da se nadovrzam na ova"забележeте колку Intrusions ќе бидат блокирани од Zone Alarm. Бројката нема да биде мала верувајте." tocno e
samo sto go formatirav komp da go presnimam SP3 i sakav da go isntaliram Zone Alarm toa i go napraviv,slednoto utro koga stanav imase 83 Intrusions(od koj 6 bea na najvisoko nivo) na neznam kolku porti i na site "korpa" mu dade zone alarm :LOL: se od ADSL korisnici mk :lut2: sigurno nekoj sakase da mi se odmazdit :LOL: btw instalirav i kaspersky internet security 9 iii bev neprijatno iznenaden i ne ocekuvav takvo nesto da go ima vo zone alarm btw i dvata gi koristam zasega...

a za najdobar anti-virus i tn mislam deka to so e plateno poskapo e podobro i ima podobra zastita...drugo e kupen a drugo e krakovan,taka e?
i uste nesto za nod32...tocno e deka trosi mnogu malce risursi ama e najgolemoto sranje(sorry vaka ne se lutete tie so koristat nod32) ama taka e.
Sakav da go testiram pa vo desktop staviv 3 virusi i na drugi mesti posle pravam FULL SCAN na site particii i nenajde nitu eden virus:ermm: toj virus nemoze da najde i kakva bi bila zastitata so nego:S

Psychoo

Intern
1 мај 2008
374
7
Ohrid
За Bitdefender се сложувам моментално го користам 10 ката и сум задоволен

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми