Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Рецензија Клими

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.660
1.812
Zdravo Ve molam nekoj da spodeli iskustvo za slednava klima
Carrier 42qhg018d8cse/38qhg018d8se
Глем, си нашол нешто?

[quote uid=29788 name="petkotrajko" post=1403280]
[quote uid=32050 name="kostatkb" post=1403331]
[quote uid=29788 name="petkotrajko" post=1403280]
Имаме споделено и за кериер (тие се под палката на тошиба, но сепак си постојат како линија за продажба под своето име).
Еве, да не се мачиш, два линка со искуствата (мои).
Кериер-1
Кериер-2
[/QUOTE]
Procitav deka imate klima od Carrier, cisto i formativno vase mislenje za ovoj model Carrier 42QHCarrier 42QHG018D8SE/38QHG018D8SE Extr2G018D8SE/38QHG018D8SE Extr2
[/QUOTE]

Имаме споделено и за кериер (тие се под палката на тошиба, но сепак си постојат како линија за продажба под своето име).
Еве, да не се мачиш, два линка со искуствата (мои).
Кериер-1

[/QUOTE]

Испратено од телефоно

goce81

Intern
9 октомври 2023
3
0
Da gi provitav pistovite i se uste se mislam dali da ja poracam, delemata mi e pomegju Vivax 1ACP-18CH50AERI+ R32, ili Carrier EXTREME 2 38QHG
Razlikate e 12000 od edna do druga, dali vredi se mislam da se doplati tolku.

Djolev

Intern
15 декември 2018
2
1
Здраво дечки. Заинтересиран сум за клима се мислам меѓу Gree Fairy Premium - GWH18ACD-K6DNA1I , и Carrier Extreme 2 - 42QHG018D8SE/38QHG018D8SE. Да бидам по конкретен, се работи за 5.5kw или 18000 BTU. Се работи за греење на спрат од под 50 квадрати од куќа, со изолација и ПВЦ прозори. Моментално имам стара Gree клима (3.5kw) што е купена во 2012, и до сега супер ја грееше дневната соба (25м2), но од кога реновирав спалната и тоалетот, тешко да врши работа и за до таму. Претходно сакав да земам Amber Premium + но ја немат на лагер. Во прилог ќе ви прекачам слика од распоредот на спратот (од правосмукалката е ама се наоѓа). IMG_5045.jpeg

1. Моментално се наоѓа овде старата клима
2. Место каде што сакам да ја ставам новата клима за да може да дува накај кујната и плус во дневната
3. Место каде што ќе ја префрлам старата клима и ќе ја наместам да дува право за во кујната плус.

Битно ми е да бидат над -15 поради тоа што тоа ми е главно греење, немам ништо друго, на клима се грееме повеќе од 15 години, затоа ги гледав тие клими.

Јас сум пре задоволен од Gree и затоа пак гледам, но знам дека и Carrier имат по некоја добра клима. Дали овој модел на кариер е со Тошиба компресор, пошо гледав дека производител на Carrier e Midea (според еуровент сертификатот), па да не е со Midea компресор пошо некаде читав дека Мидеа не се гаселе т.е. се гасел компресорот и дувале ладен воздух.

Слободно препорачајте ми друг модел плус, но сум ограничен со овие заради тоа што сакам да ја земам климата од Телеком, пошо имам договор за продолжување.

Споделете искуство со овие 2 клими.

ПС битно ми е да бидат вифи и 2та модели, и ако имате искуство со home assistant, дали сте успеале да ги вметнете нивните апликации.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.578
Мислења
982.270
Членови
35.819
Најнов член
delovicijohn
На врв Дно