dekomote
Скептик
dekomote's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 9 5900x + be quiet! Pure Loop 280
- Motherboard
- MSI MAG X570 Tomahawk
- Storage
- Samsung NVME 970 Evo Plus 500, Synology DS 920+
- PSU
- Cooler Master V750 Gold v2
- RAM
- 2x16GB G-Skill 3200 CL16
- Video card
- EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
- Case
- be quiet! Silent Base 802
- Mouse
- Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
- Keyboard
- Мало е полето за набројување
- Audio
- Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
- Monitor
- Dell S2721DGF 165Hz HDR
- OS
- KDE Neon
Bufferbloat е работа која многу малку се спомнува и знае а значително влијае врз квалитетот на домашниот интернет. Ви се случило ли некогаш да ви кочи мрежата дури спуштате некој торент? Или да имате висок пинг дури сте на некој видео кол? Ако да, тоа е веројатно поради bufferbloat.
Една од наједноставните страници за тестирање bufferbloat е Bufferbloat Test by Waveform
Ако ве интересира (лично мене ме интересира) ве молам тестирајте и споделете резултати, вклучувајќи брзина на интернет, рутер и рутер ОС.
Се тестира додека е мрежата релативно тивка и од компјутер врзан жичано, за да се изгубат артефакти поради бежичните мрежи.
Ако има заинтересираност, би продискутирале на темава.
Моите резултати се следни:
100/100 Т-хоме оптика, TP-Link Archer C7, Openwrt + SQM (cake/piece_of_cake) + software offloading
www.waveform.com
Една од наједноставните страници за тестирање bufferbloat е Bufferbloat Test by Waveform
Ако ве интересира (лично мене ме интересира) ве молам тестирајте и споделете резултати, вклучувајќи брзина на интернет, рутер и рутер ОС.
Се тестира додека е мрежата релативно тивка и од компјутер врзан жичано, за да се изгубат артефакти поради бежичните мрежи.
Ако има заинтересираност, би продискутирале на темава.
Моите резултати се следни:
100/100 Т-хоме оптика, TP-Link Archer C7, Openwrt + SQM (cake/piece_of_cake) + software offloading

Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
View the full results, and test your own bufferbloat