Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Како се движат платите за дизајнерите!

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
Здраво!

Би сакал да ве прашам 2 прашања:

Kако се движат платите месечно за дизајнерите моментално во МК?
и
За која платичка би работеле вие 6 работни дена во неделата, не повеќе од 5-6 часа дневно!

пс. Ако сте заинтересирани а мислите да заработите и имате добро знаење од дизајн и манипулација на работите во фотошоп, иако е сеуште рано слободно пратете ми линк од вашето портфолио, па зошто да не, ќе ве имам предвид унапред.

Ви благодарам!

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.949
5.850
4 работни дена по 10 часа 800еур
5 работни дена по 8 часа 1000еур
6 работни дена по 6 часа 1600еур

Грубо така оди кога се работи непотребно за викенди. Мислам дека ќе ти завршат работа овие бројки колку за ориентациона пресметка.

Последна промена:

SiPy`

Unbeatable
23 јуни 2015
3.086
5.281

Грубо така оди кога се работи непотребно за викенди. Мислам дека ќе ти завршат работа овие бројки колку за ориентациона пресметка.
Каде ги има овие плати?

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
570
1.296
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Дај подетална спецификација за каков дизајн станува збор, има неколку членови на форумов кој што имаат 5+ години работно искуство.

Без навреда ама вака формулирано личи како оние скам постовите на facebook.

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169

Рано за мене бидејќи сум во фаза на истражување на пазарот, и дали има воопшто доволно заинтересираност и квалитет.

Фала ти, сепак ако можеш да ми посочиш која домашна фирма плаќа 1600евра во Македонија за 6 работни дена за 6 часа дневно, не живеам јас во Америка, тукашен сум и јас, а далеку од тоа дека барам робови за 300евра месечно, но би сакал да развиеме реална дискусија.

Мислам дека е битно да наведеш каков тип на дизајнери ти требаат. Графички, UI, UX, product, interaction, motion.... Мал милион гранки има, и сите се со различни очекувања.
Ми требаат дизајнери кои ќе работат на фото манипулации, или најточно кажано youtube thumbnails, а зошто да не ако има заинтересираност и за видео едитори, повеќе информации за кои канали во YT и сл, дополнително ќе споделам повеќе информации ако одлучам да вработам луѓе локално, затоа реков дека сум во рана фаза на истражување, мое мислење е дека подобро да вработам домашни дизајнери кои се талентирани за добра платичка тука, наместо да зимам филипинци, бразилци, индианци или незнам какви се нации по светот да работат ремоте...

Дај подетална спецификација за каков дизајн станува збор, има неколку членови на форумов кој што имаат 5+ години работно искуство.

Без навреда ама вака формулирано личи како оние скам постовите на facebook.

Погоре имаш повеќе информации за какви дизајнери имам потреба.

Без навреда но и ти ми изгледаш на трол... кој сака да ја претвори темава во меме... ако веќе идеме со претпоставки...

Истото го помислив. Баш како напишано од скамерче делува :ROFLMAO:
И ја мислам дека е „сеуште рано„ ;)
Иначе за 6 саати од дома ако работам - и за 15К би прифатил (y)

Упс - 6 работни дена ? 20 К !

Намали со смајлињата дете, темата е отворена за сериозни членови и повеќе од добро намерна и не е воопшто заебанција.

Ти ако вака се понашаш и во реален живот не би те вработил и за безпари да ми работиш а не па за 15к-20к.

Заинтересиран сум за фокусирани и талентирани дечки.

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.868
5.862
Skopje
Рано за мене бидејќи сум во фаза на истражување на пазарот, и дали има воопшто доволно заинтересираност и квалитет.

Фала ти, сепак ако можеш да ми посочиш која домашна фирма плаќа 1600евра во Македонија за 6 работни дена за 6 часа дневно, не живеам јас во Америка, тукашен сум и јас, а далеку од тоа дека барам робови за 300евра месечно, но би сакал да развиеме реална дискусија.

Ми требаат дизајнери кои ќе работат на фото манипулации, или најточно кажано youtube thumbnails, а зошто да не ако има заинтересираност и за видео едитори, повеќе информации за кои канали во YT и сл, дополнително ќе споделам повеќе информации ако одлучам да вработам луѓе локално, затоа реков дека сум во рана фаза на истражување, мое мислење е дека подобро да вработам домашни дизајнери кои се талентирани за добра платичка тука, наместо да зимам филипинци, бразилци, индианци или незнам какви се нации по светот да работат ремоте...

Без навреда но и ти ми изгледаш на трол... кој сака да ја претвори темава во меме... ако веќе идеме со претпоставки...

Намали со смајлињата дете, темата е отворена за сериозни членови и повеќе од добро намерна и не е воопшто заебанција.

Ти ако вака се понашаш и во реален живот не би те вработил и за безпари да ми работиш а не па за 15к-20к.

Заинтересиран сум за фокусирани и талентирани дечки.
Јас работам видео едитинг (линеарен и софтверски) и имам пријатели во истата бранша кои би биле заинтересирани.
За оваа позиција не прашуваш колкави се примањата?

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
Јас работам видео едитинг (линеарен и софтверски) и имам пријатели во истата бранша кои би биле заинтересирани.
За оваа позиција не прашуваш колкави се примањата?
Првичната идеја беше да се почне прво со дизајнери, па да преминеме во регрутирање на видео едитори, но секако зошто да не заинтересиран сум да слушнам и за ова позиција, ако сакаш и јавно и на приватна порака.

Нема да се вработат робови за 300 евра туку за 15к-20к :cool:

Што ви проблемот, просто неможам да разберам?!

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.730
15.333
Првичната идеја беше да се почне прво со дизајнери, па да преминеме во регрутирање на видео едитори, но секако зошто да не заинтересиран сум да слушнам и за ова позиција, ако сакаш и јавно и на приватна порака.

Што ви проблемот, просто неможам да разберам?!
Смирите сите доживљај.

Реално, ако ти требаат луѓе за работа, погледни на Linked In сакаш локалци, сакаш странци од струката, контактирај ги директно, оформи јасна и гласна позиција и прашај за колку би работеле луѓето. Ако сакаш експерименти да правиш па што биде нека биде, тогаш помини на електро, на ПМФ, јави се во Семос, Сивус, остави флаерче, ќе ти се јават некои почетници. Како што кажуваш едитори на видео, сликички за thumbnails нешто неконкретно, би можеле и студенти да ти завршат работа па да поминеш поефтино додека да видиш дали бизнис моделот ќе ти биде исплатлив, јас така би изиграл.
Не постои некоја берза па да прашуваш колку иделе цените, не е ова конфекција во Штип па да постои берза. Најди конкретно луѓе со вештините кои ти требаат и прашај, најточна информација од прва рака.

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
Смирите сите доживљај.

Реално, ако ти требаат луѓе за работа, погледни на Linked In сакаш локалци, сакаш странци од струката, контактирај ги директно, оформи јасна и гласна позиција и прашај за колку би работеле луѓето. Ако сакаш експерименти да правиш па што биде нека биде, тогаш помини на електро, на ПМФ, јави се во Семос, Сивус, остави флаерче, ќе ти се јават некои почетници. Како што кажуваш едитори на видео, сликички за thumbnails нешто неконкретно, би можеле и студенти да ти завршат работа па да поминеш поефтино додека да видиш дали бизнис моделот ќе ти биде исплатлив, јас така би изиграл.
Не постои некоја берза па да прашуваш колку иделе цените, не е ова конфекција во Штип па да постои берза. Најди конкретно луѓе со вештините кои ти требаат и прашај, најточна информација од прва рака.

Странци имам колку душа да ми посака, реално голем пазар е надвор од МК, сакам да испробам нешто локално да си креирам еден компактен тим од дизајнери и едитори, и да си фураме од тука, малце е рано е за мене затоа што истражувам што има останато тука кај нас, и дали има доволно квалитет, но верувам дека ќе успеам во намерат и наместо парите да ги пратам по цел свет, сепак зошто да не, нашите тука да видат некој бенефит, и да си чуваат фамилија...

Јас никаде не потенцирав дека сакам да поминам ефтино или можеби погрешно сте ме разбрале.

Фала ти на сугестиите, го ценам тоа.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
570
1.296
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro

Thumbnails за на Youtube...
Јас сум профи за правење Аvatars за на Forum, ако се уклапам некако у тимот не ме барај слободно

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.730
15.333
Странци имам колку душа да ми посака, реално голем пазар е надвор од МК, сакам да испробам нешто локално да си креирам еден компактен тим од дизајнери и едитори, и да си фураме од тука, малце е рано е за мене затоа што истражувам што има останато тука кај нас, и дали има доволно квалитет, но верувам дека ќе успеам во намерат и наместо парите да ги пратам по цел свет, сепак зошто да не, нашите тука да видат некој бенефит, и да си чуваат фамилија...

Јас никаде не потенцирав дека сакам да поминам ефтино или можеби погрешно сте ме разбрале.

Фала ти на сугестиите, го ценам тоа.
Како што ви спомнав, можете или директно да контактирате подобни кандидати или индиректно преку образовните центри.
А можете и да се обратите на некоја компанија која се занимаваат со sourcing и веќе имаат оформено база со кандидати, па за надомест да добиете 100% точна информација. Ако сте заинтересирани за последнава варијанта пишете ми приватна порака, ќе ви пратам пар контакти.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.215
6.708
„Абе прескапо е ова што го нудиш!“ Или „премалку пари даваш!” The story of forum.it.com.mk… Ако не го нанервирате човекот, може за некое време ќе ви каже некакви искуства. Вака ништо.

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
451
553
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Значи тебе ти требаат графички дизајнери, или pixel pushers (без навреда). За таа комплексност шо ја бараш, комотно можиш да почниш со земање на стажанти од по академииве, сосема доволно ќе ти завршат работа. Ем тие полно портфолио, ем ти завршена работа. Еден сениор дизајнер колку да филтрира квалитет и капа на страна. Можеби звучи ова како трол, ама искрено, тамбнејли за јутуб и такви фотоманипулации не се екстремно обемен и комплексен проблем за да бараш некој скап и квалитетен дизајнер. Освен ако не си спремен да го платиш ХХХХ евра за 6 дена по 6 саати а тој да ја завршува работата во ефективни 30 минути неделно :) . И како сајд-ноут многу ме интересира како се определува работново време, пошто јас сум навикнат на таск-ориентед работење. Ваљда треба да имаш енормно голем број на тамбнејли за правење па да има константно работа, шо знам? Он топик, со оглед на тоа шо е ептен лесно да се најди работа за странска компанија за 1000-2000 евра, би ти рекол да очекуваш околу 1500 евра плата за некој шо би ги контролирал стажантите. Нив по 400 евра им се доволни со хонорарен договор на 3 месеци. Според мене, и контактите кои ги имам со луѓе од браншата, се што е под оваа сума е ризик за бизнисот. Не значи дека не постојат квалитетни дечки шо би работеле за помалку, ама како шо спомна некој погоре, мораш да бараш такви низ клупите по факултетиве или академиите, само поради фактот шо headhunting-от е до тоа ниво развиен шо ги тракираат уште од влез на факултет.

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.272
2.659
1. Си направил есап без крчмар.
Како тоа планираш бизнис а немаш поим колку ќе те кошта основниот трошок?
Ако си барем малку сериозен, ќе пресметаш колку правиш профит, и колку од тој профит можеш да одвоиш за тој што работи и според тоа да дадеш понуда.

2. Портфолио
Сериозни дизајнери нема да те контактираат со пристапот што го имаш. Портфолио од нив нема да добиеш.

3. Ароганција.
За која ПЛАТИЧКА?? би работеле ПЕТ-ШЕСТ дена?
Чек да замезам посебнава со вегета дур дрмам пиво седнат на гајба пред кооперација за да ти одговорам.
Да не те вознемири одговорот дури пиеш некој тип на кафе што иде со пластична лажичка што ќе ја џвакаш во остатокот на денот за сите да знаат дека си бил на кафе?
Па уште, има премногу избор во странство, ама ја као суперчовек сакам на нашата сиротиња да им дадам ПЛАТИЧКА за ШЕСТ работни дена.

Одоговорот: дизајнерите што ги бараш заработуваат повеќе од тебе и не се замараат со вакви понуди.
Дизајнерите што се почетници би им препорачал во широк лак да ги заобиколуваат ваквите „понуди“

П.С. Кога поставуваш прашање, на крајот стои прашалник.
П.П.С Поставуваш прашање кое веќе е одговорено во истражувањето направено токму на сајтот каде што прашуваш.

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
1. Си направил есап без крчмар.
Како тоа планираш бизнис а немаш поим колку ќе те кошта основниот трошок?
Ако си барем малку сериозен, ќе пресметаш колку правиш профит, и колку од тој профит можеш да одвоиш за тој што работи и според тоа да дадеш понуда.

2. Портфолио
Сериозни дизајнери нема да те контактираат со пристапот што го имаш. Портфолио од нив нема да добиеш.

3. Ароганција.
За која ПЛАТИЧКА?? би работеле ПЕТ-ШЕСТ дена?
Чек да замезам посебнава со вегета дур дрмам пиво седнат на гајба пред кооперација за да ти одговорам.
Да не те вознемири одговорот дури пиеш некој тип на кафе што иде со пластична лажичка што ќе ја џвакаш во остатокот на денот за сите да знаат дека си бил на кафе?
Па уште, има премногу избор во странство, ама ја као суперчовек сакам на нашата сиротиња да им дадам ПЛАТИЧКА за ШЕСТ работни дена.

Одоговорот: дизајнерите што ги бараш заработуваат повеќе од тебе и не се замараат со вакви понуди.
Дизајнерите што се почетници би им препорачал во широк лак да ги заобиколуваат ваквите „понуди“

П.С. Кога поставуваш прашање, на крајот стои прашалник.
П.П.С Поставуваш прашање кое веќе е одговорено во истражувањето направено токму на сајтот каде што прашуваш.

Прво и основно фала ти за хехенцата, очигледно смешно ти е многу.

1. Се ми е планирано мене, кој знае може утре ќе бидеш вработен во моја фирма, еве гледам се занимваш со ова професија, you never know...

2. Дали си сигурен за ова?! Ај уште еднаш размисли... може останал некој сериозен ама еве заборавил да види што има да каже некој ЈасСум паметен лик на ит форум...

3. Од кога Ароганција било да прашуваш? Што си го напишал ПЕТ-ШЕСТ дена со големи букви, да не мислеше да вработам луѓе кои ќе работат 2-3 дена во неделата, а има еден куп работа... Јас не живеам со мотото дека ги знам сите работи и дека сум сезнајко, и дека имам одговор за сите прашања. Јас ако нешто незнам или не сум сигурен, ПРАШУВАМ( блиски роднини, пријатели, соработници, вработени, деца и така натака...), немам јас проблем со тоа.

А тие дизајнери што заработуваат повеќе од мене браво за нив, алал да им е да се множат, јас не сум влегол на форум да ги мерам примањата со никого, а и немам намера да се такмичам на тоа поле.

Мајндсетот ти е погрешен момак, за луѓе кои не ги познаваш лично намали со предрасудите. Има луѓе кои на прв поглед не ти пунат око, али ако ти покажат искуство ќе се посереш у гаќи... Така да, ти фурај си како што знаеш и умееш зимај си платичка каде и да работиш странска/домашна фирма не ме интересира, само не соли многу памет, нит некој бараше совет од тебе нит ништо.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.848
3.043
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Од кога Ароганција било да прашуваш
ти посочи човекот што е ароганцијата - „платичка“ и сл.

инаку, не добив впечаток дека нешто посебно сакаш да учествуваш во дискусија, која на пр. ќе беше многу поинтересна ако ги споделеше искуствата со дизајнерите кои веќе ги знаеш и нивните плати, евентуално нивните креации и сл - па потоа да споредиме со некои тукашни дизајнери.

искрено поише ми заличе на оглас „да не сака некој да работи за платичка 6 дена во неделата“ - ама задскриено позади „vague“ прашање

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.949
5.850
Разликата меѓу 5 дена во неделата и 6 дена во неделата е 50% разлика во примањата. Од таму потекнува најголемиот проблем во "прашањето". Се обидов уште на почеток тоа да го објаснам и тоа со конкретни бројки.

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.272
2.659
Џабе се троши време на објаснување на човек што на прашална реченица става извичник.

Ароганција плафон. Па уште ќе сум работел кај него :) Срцка.
Dunning–Kruger effect. Не може да ти објасни човек колку немаш поим.
Мислам дека админите треба да ја заклучат темата со линк до извештајот што го изготви ит.мк.
А можда и не треба да има линк, оти не заслужил одговор со односот.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
446
834
херцажа
Џабе се троши време на објаснување на човек што на прашална реченица става извичник.

Мислам дека админите треба да ја заклучат темата со линк до извештајот што го изготви ит.мк.
Dunning–Kruger ефект во комбинација со pseudo–intellectualism. Опасен коктел.

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.525
5.185
И најшросто од сѐ ќе беше да се стави 2~3 сликички што всушност сака отприлика како краен производ.

Sent from my ТЕЛЕФОН using Tapatalk

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
не те знам,но имам право да помислам дека си аматер по начинот на прашањата во првиот пост.
Аматер сум, фала ти, имаш право. :)

За кои јутубери се едитира?
Веќе се е отидено у пм, за да споделам повеќе информации на овој форум... Се работеше за неколку канали некаде 7-8, кои имаат потреба од многу "сликички" како што некој тука ги нарекува, кои постираат дневно по 2-3 видеа, освен лаунч би им биле потребни а/б/ц "сликички"...

ти посочи човекот што е ароганцијата - „платичка“ и сл.

инаку, не добив впечаток дека нешто посебно сакаш да учествуваш во дискусија, која на пр. ќе беше многу поинтересна ако ги споделеше искуствата со дизајнерите кои веќе ги знаеш и нивните плати, евентуално нивните креации и сл - па потоа да споредиме со некои тукашни дизајнери.

искрено поише ми заличе на оглас „да не сака некој да работи за платичка 6 дена во неделата“ - ама задскриено позади „vague“ прашање
Како бе брат да учествуваш во нормална дискусија со луѓе(не сите) кои главна причина зошто се у форумот, е само да покажат дека се паметни пред толпата, јас во ниту еден момент не понудив работа, а дискусијата е отидена токму во тој правец, јас прашав само колку се примањата на локални дизајнери, тоа е се, со задоволство би напишал повеќе, но после ова што го читам, стварно сметам дека не вреди за некои луѓе да споделам искуства. Арогантен сум само со тие кои се бават со предрасуди. Ако некој смета дека зборот "Добра Платичка" е ароганција тогаш му се извинувам...

пс. Кај се дизајнерите за да споредиме брат, јас тука не видов дизајнери?! Тука прочитав само луѓе кои се желни некого да го деградираат без да го познават лично. Подолу имаш сликичка моментално на странски апликанти кои идат преку мои раце, а нема ни еден од МК, е тоа е зошто јас почнав да се заинтересирам за овдешни дизајнери...
download (1).png

Разликата меѓу 5 дена во неделата и 6 дена во неделата е 50% разлика во примањата. Од таму потекнува најголемиот проблем во "прашањето". Се обидов уште на почеток тоа да го објаснам и тоа со конкретни бројки.
Немам јас проблем со твојата проценка, напротив за разлика од многумина тука, ти беше по прецизен и даде свое мислење, е сега колку е реална тоа пак е предмет на дискусија, затоа барав од тебе да ми кажеш која локална компанија ги плаќа своите дизајнери 1600евра... не реков јас дека не би платил толку... можеби сум спремен повеќе од тоа?!

Да ти кажам право и треба да ја затворат темава, кога веќе оставаат простор секакви wannabe паметњаковци како тебе да ја посерат секаква можна тема, и не заслужувате повеќе.

Изменето од модератор:

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.525
5.185
Аматер сум, фала ти, имаш право. :)

Веќе се е отидено у пм, за да споделам повеќе информации на овој форум... Се работеше за неколку канали некаде 7-8, кои имаат потреба од многу "сликички" како што некој тука ги нарекува, кои постираат дневно по 2-3 видеа, освен лаунч би им биле потребни а/б/ц "сликички"...

Како бе брат да учествуваш во нормална дискусија со луѓе(не сите) кои главна причина зошто се у форумот, е само да покажат дека се паметни пред толпата, јас во ниту еден момент не понудив работа, а дискусијата е отидена токму во тој правец, јас прашав само колку се примањата на локални дизајнери, тоа е се, со задоволство би напишал повеќе, но после ова што го читам, стварно сметам дека не вреди за некои луѓе да споделам искуства. Арогантен сум само со тие кои се бават со предрасуди. Ако некој смета дека зборот "Добра Платичка" е ароганција тогаш му се извинувам...

пс. Кај се дизајнерите за да споредиме брат, јас тука не видов дизајнери?! Тука прочитав само луѓе кои се желни некого да го деградираат без да го познават лично. Подолу имаш сликичка моментално на странски апликанти кои идат преку мои раце, а нема ни еден од МК, е тоа е зошто јас почнав да се заинтересирам за овдешни дизајнери...
Погледнете го атачментот 121079

Немам јас проблем со твојата проценка, напротив за разлика од многумина тука, ти беше по прецизен и даде свое мислење, е сега колку е реална тоа пак е предмет на дискусија, затоа барав од тебе да ми кажеш која локална компанија ги плаќа своите дизајнери 1600евра... не реков јас дека не би платил толку... можеби сум спремен повеќе од тоа?!

Ти бе другар можеш да ми се фатиш само за извичник .!. , ништо повеќе.

Срцка на твојата дома, ако имаш.

Да ти кажам право и треба да ја затворат темава, кога веќе оставаат простор секакви wannabe паметњаковци како тебе да ја посерат секаква можна тема, и не заслужувате повеќе.
И повторно не стави 2-3 примера што всушност очекуваш? И нормално од што. Source - Final Product, толку е едноставно.

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
107
169
И повторно не стави 2-3 примера што всушност очекуваш? И нормално од што. Source - Final Product, толку е едноставно.

Јас очекував веќе не очекувам дека ќе развиеме дискусија колку се движат одприлика примањата на дизајнерите и едиторите во МК.

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.094
Мислења
1.005.662
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0