mozes, treba extenderi da zemes samoНе можам да ги потсредам каблите уште малку а да не почнам да го растурам куќиштето.
Што ќе растураш - тоа е тоа - ако сакаш едино да го исчистиш- растурајНе можам да ги потсредам каблите уште малку а да не почнам да го растурам куќиштето.
![]()
Не се плаши од sag.
Corsair 5000d?Еве го склопено
Deepcool Matrex 55 v3Corsair 5000d?
Пристигна и CM extension kit от од Нексио, па да се монтира и да заличи малку.
Графичката е заменета со Dual 3070, малку бев кнап со струја со 3080 ката...
Погледнете го атачментот 119826
Ако не се чист бакар - ако употребиле евтина легура или се од алуминиум каблите - ќе греат - нема спас - џабе и контакти добри и Се..Малце оф топик, колега ги зема истиве кабли од нексио. Проверувај си ги од време на време него на 3070Ti му се стопи едниот кабел кај конекторите.
Затоа треба да се избегнуваат продолжетоци, туку да се порача замена баш за специфичното напојување од компании како CableMod. Уште стопати би купувал од нив. Врвна изработка.Малце оф топик, колега ги зема истиве кабли од нексио. Проверувај си ги од време на време него на 3070Ti му се стопи едниот кабел кај конекторите.
Super clean. Иначе за 3080ката можеше комотно да ја андерволтниш на 800mV и 1800MHz, губиш 5% ама преку 300W не трга и на бенчмарк. А ако ја лимитираше плус со 60 или 65% power limit, ќе ти тргаше 250-260W и ќе беше сепак далеку побрза од 3070ка. Во секој случај и 3070 е брза ама.Пристигна и CM extension kit от од Нексио, па да се монтира и да заличи малку.
Графичката е заменета со Dual 3070, малку бев кнап со струја со 3080 ката...
Погледнете го атачментот 119826
Кога прочитав дека ти крашнала готово мислев картата си ја загорел....Strix 1070 горе.
Се изнамачиле за дизајн Асус!
Strix 2080Ti долу.
Погледнете го атачментот 119530 Погледнете го атачментот 119531
Знам за напојувањето, ќе менувам. Само еднаш ми крашна до сега (во игра)
Р.Ѕ. Тие DeepCool вентилаторите горе ми се најстари во куќиште и работат перфектно тивко и без проблем, а ги земав од некој од форум за 300 денари. Секоја чест.
Вака ми делуваат на квалитетни кабли, 16AWG се башка. Секако тука се пред мене, ги гледам цело време. Благодарам за инфо инаку.Малце оф топик, колега ги зема истиве кабли од нексио. Проверувај си ги од време на време него на 3070Ti му се стопи едниот кабел кај конекторите.
Година и пол сигурно користев 24 екстензија од CableMod со Riotoro напојување и немав мака никаква. Белата екстензија за 8pin исто ми беше од нив со Sharkoon напојување, немав ни со нејзе мака. Ова делува исто добра изработка.Затоа треба да се избегнуваат продолжетоци, туку да се порача замена баш за специфичното напојување од компании како CableMod. Уште стопати би купувал од нив. Врвна изработка.
Да, така и ја користев секако, ама има проблем со овие екстензииве. Куќиштето малку ме разочара, очекував повеќе простор. Кај што излегуваат каблите за графичката е ептен кнап (таму минат sata и 2 x A-RGB конектори), така да нема да имам простор за уште еден кабел.Super clean. Иначе за 3080ката можеше комотно да ја андерволтниш на 800mV и 1800MHz, губиш 5% ама преку 300W не трга и на бенчмарк. А ако ја лимитираше плус со 60 или 65% power limit, ќе ти тргаше 250-260W и ќе беше сепак далеку побрза од 3070ка. Во секој случај и 3070 е брза ама.
Колку те кошташе се до сега ако смеам да прашам?Погледнете го атачментот 120264
Тазе избришана прашина, светна, па ми беше ќеф да го сликнам
Што е ново:
„Октоподот“ е заменет со саглам CableMod 12VHPWR кабел. Од поодамна е сменет, само не сум го сликал. Ме изненадија CableMod колку се експресни. Баш кога беше нај густо и тепачка за афтермаркет 12VHPWR кабли, ми го испорачаа директ од фабриката во Кина и за 4 дена стигна во Скопје по TNT.
Од она што не се гледа на горната слика, долниот преден фен кој првично морав да го жртвувам заради должината на графичката е вратен и сега двата интејк фенови се од надворешна страна во капакот. Да сум знаел дека ги собира од старт таму ќе сум ги вградел.
Погледнете го атачментот 120265
Не му водам есап до толку. Не е на еднаш склопен компјутерот, се надградува повремено за да остане во формаКолку те кошташе се до сега ако смеам да прашам?
Искрено се мислев за тој горе кулер да го извадам,и секако ке го извадам,не те разбрав под кој капак дува едниот вентилатор?а рамот не е на грешни слотови Dual channel е меморијата.Во одност на каблите под графичката,неможе да се средат,затоа што толку дозволува кукиштето.Шпагети под графичка, тој вентилаторот најгоре му зема воздух на процесорот, од едниот вентилатор долу губиш доста проток пошто ти дува под капакот, рамот на грешни слотови…ова не е за фалење![]()
Искрено се мислев за тој горе кулер да го извадам,и секако ке го извадам,не те разбрав под кој капак дува едниот вентилатор?а рамот не е на грешни слотови Dual channel е меморијата.Во одност на каблите под графичката,неможе да се средат,затоа што толку дозволува кукиштето.
Не се во грешни ама не се и во оптимални слотови РАМ плочките, премести ги во слотовите што ти се слободни (поблиску до IMC).Искрено се мислев за тој горе кулер да го извадам,и секако ке го извадам,не те разбрав под кој капак дува едниот вентилатор?а рамот не е на грешни слотови Dual channel е меморијата.Во одност на каблите под графичката,неможе да се средат,затоа што толку дозволува кукиштето.