Јас мислам 100% со среден прст користат..Случајно при гледање некоја рецензија забележав дека ликот го користи маусот на тој начин шо скрола со показалец. Како вие го користите скролот?
![]()
Јас мислам 100% со среден прст користат..
Како не е?Ете @Nikola100 гледаш дека не е униформно среден прст? Напротив изглеа ние сме малцинство![]()
Исто ко на сличево.Случајно при гледање некоја рецензија забележав дека ликот го користи маусот на тој начин шо скрола со показалец. Како вие го користите скролот?
![]()
Изгледа затоа имаат толку потешкотии со маусот.Ете @Nikola100 гледаш дека не е униформно среден прст? Напротив изглеа ние сме малцинство![]()
Изгледа затоа имаат толку потешкотии со маусот.
Како може да се жалиш ако не знаеш за друго. Види ги 98% од ривјуата на нетов, средно копче не се спомнува. Пола од функционалноста на маусот луѓето не ги занима воопшто. Што понатаму.Нешо не сум во тек изгледа, се има жалено некој?
Како може да се жалиш ако не знаеш за друго. Види ги 98% од ривјуата на нетов, средно копче не се спомнува. Пола од функционалноста на маусот луѓето не ги занима воопшто. Што понатаму.
Држење со среден прст си е супер и нормално. Не мислев на тоа. Мислев на незамарање на функционланоста на среден клик.А како дошло до тоа толку распространето да е користење на показалец? Стварно не ми текнува и како јас кога сум учел да користам маус сум решил дека среден прст е за среден клик/скрол. Дали интуитивно или така ме советувал некој веќе не паметам...
Но како се распространило спротивното толку исто не ми е јасно.
Јас кога се учев на глувче, немаше кој да ме советува. Тоа беше нешто ново (со некоја кугла одоздола), па сите се учеа. Се обидов средниот прст да го држам на средина, ама некако не одеше. Затоа средниот прст е за десен клик (или лев, ако работам со лева рака), а скролот секогаш ми е на показалецот. Среден клик скоро и не користам.А како дошло до тоа толку распространето да е користење на показалец? Стварно не ми текнува и како јас кога сум учел да користам маус сум решил дека среден прст е за среден клик/скрол. Дали интуитивно или така ме советувал некој веќе не паметам...
Но како се распространило спротивното толку исто не ми е јасно.
Хм, мислам дека имаме референтен на темата:
1337 попусти од црн петок до сајбер понеделник
Се моли @dekomote да се јави на главна каса!
Испратено од телефоно.