We need a better photo… and some context… and explanation… and a dron!1. види фото!
Погледнете го атачментот 132146
можеби има, неколку контролери, фетови една рака и процесор графика и мемории вадење чистење и реболинг, шампионите ставиле под се за да биде богатои? нема прошка за лаптопов?
Не е ова стар лаптоп, као ептен стар? Црвен PCB не сум видел во последниве 10 години.можеби има, неколку контролери, фетови една рака и процесор графика и мемории вадење чистење и реболинг, шампионите ставиле под се за да биде богато
Асус РоГ црвени плочите се околу 2 год е старНе е ова стар лаптоп, као ептен стар? Црвен PCB не сум видел во последниве 10 годин
Уште не знаат грото од "сервисерите" за течен метал, па ставале термална паста врз течниот метал во очаен обид дека ќе проработи лаптопот. Кој е сервисот нема да кажам, секој со својата среќа. Битно лаптопот е успешно поправен и корисникот си е задоволен.
Најверојатно ставиле од течниот метал, не се пуштал лаптопот и пробале да стават термална паста што кога ја ставиле предизвикало течниот метал да се растури по страните и да излезе покрај хитсинкот..![]()
Ставиле прво од течниот метал, куртулил лаптопот, па назад пробале пак со обична термо паста?
Ставиле прво од течниот метал, куртулил лаптопот, па назад пробале пак со обична термо паста?
Најголемото зло што можеше некој да го измисли.Дај бе кажете што е тоа зошто не треба да се става зошто треба, ај да не ве испобанирам сите!
Па да, ама ти си разумен човек, тебе не те копка бесот дека за без пари теба да добиеш поевќе перформанси кои не ти требаат.Не ги следам трендовите на хардвер. Можеби новиве компоненти се ултра жешки.
Но јас дур сум жив не ставам проводник на електрична енергија како термална паста. Нека бидат компонентите пожешки. Ќе ме лимитира. Ама ќе сум раат.
Шубо го рече оваЕкстремни времиња си бараат екстремни решенија.
Технологијата напредува, сите сакаме јако и преносливо а со самото тоа и си има и свои жртви.
хахаха не си гледал доволно и немаш појмаЈас ќе додадам само дека човек како @Daniel86 може да го поправи ова горе се дур не е изгорен лаптопот максимум или чипот.
Си има решенија за се само што тоа се наплаќа убаво мрсничко и за се си треба добар алат.
Сето ова се избегнува многу лесно земате добар лак од вашата жена,швалерка,ороспија и да не набројувам понатаму....
Мачкате 1 слој чекате 5 10 минути да засуши мачкате друг и така 3 слоја и после слободно нека тече кај сака.
Порбано тестирано и нема смрт, со тоа што можете да намачкате насекаде од лакот каде што мислите дека може да отиде течна термална паста.
Воедно не се става ова на кило си има на youtube што како и колку треба.
Ова што е на сликата горе не ми е јасно како прво стигнало до тамо дали утнал кога ставал што шприц или го замачкал уште повеќе и бил тотален бегинер, и не му се давало 50 евра плус за да му го среди некој со знаење.
Пак ќе кажам имам гледано многу видеа каде што имало и полошо од ова но се средувало но мора малце и среќа да се има веќе кога ќе стигне до ова.
Воедно пак ќе набројам алатот кој е потребно за да се среди ова го нема секој , не е ова само чепкалки за ушти и дувни со компресор проблем
Edit : Ова лично го имам правено одамна на мој лаптоп кој беше исто скап и има драстично подобри температури поради ова.
Продаден е на форум тука и човекот немаше никаков проблем.
И потоа пак му менувавме квалитетни термал падови.