Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Kako da podesam wireless preku WRT54GL

gkolevski

Intern
17 ноември 2007
12
0
Kako da podesam wireless preku ruter WRT54GL, gi znae li nekoj setinzite. Momentalno laptopot mi e podesen na AdHoc, faka signal se registrira,ama ne komunicira so ruterot i nemam internet. Help ?:tazhen:

taranenik

Intern
12 јуни 2007
555
13
Kako da podesam wireless preku ruter WRT54GL, gi znae li nekoj setinzite. Momentalno laptopot mi e podesen na AdHoc, faka signal se registrira,ama ne komunicira so ruterot i nemam internet. Help ?:tazhen:

Kako AdHoc? Adhoc ti e da se povrzis so drug kompjuter. Odberi infrastructure ili drugo nesto slicno sea neznam so ima na WRT54GL. Selektiraj DHCP vo ruterot
da ti dava ip adresa i vozi.
Procitaj vo upatstvoto preku koja adresa mozes da mu pristapis na ruterot na pr: 192.168.1.1 ili 192.168.1.100 zavisi.

gkolevski

Intern
17 ноември 2007
12
0
Ruterot mi e podesen za wireless na AP, Mixed, Channel 11, SSID Enable, so vklucena WPA-PSK.
Na laptopot podesuvam infrastructure mode i ne se konektira i ne mi dodeluva ip adresa od ruterot (kaj nego mi e vklucen DHCP serverot) ?:zbunet3:

taranenik

Intern
12 јуни 2007
555
13
Na wirelles=ot na kompjuterot odberi ja konekcijata SSid-ot na koj so se konektiras i vnesi ja lozinkata za WPA-PSK koja ti e za da komunicira ruterot so klientot. I probaj iskluci DHCP vnesi fiksna adresa na klientot.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.563
Мислења
982.106
Членови
35.804
Најнов член
myofficesupplyqaseo