Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Каде има да се купи силиконско масло

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.860
5.858
Skopje
Ми треба силиконско масло со >300К cSt (мало пакување). Да ми посочи некој каде има локално да се земе?
Се користи за RC играчки, мене ми треба за tonearm cueing.

TheMarshal

Unstoppable
3 јануари 2019
1.635
2.561
Ми треба силиконско масло со >300К cSt (мало пакување). Да ми посочи некој каде има локално да се земе?

Најдобро е да провериш на страната на Wurth Македонија. Ако имаат нешто такво, појди во било која локална железарија и побарај да ти го нарачат.

Последен пат кога пробав, не можеше директно да се нарачува од E-Shop-от на Wurth. Тоа беше пред повеќе месеци.

Едит: Силикон fluid, 400 ml

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.287
879
колку литри ти треба?

Последна промена:

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.860
5.858
Skopje
Најдобро е да провериш на страната на Wurth Македонија. Ако имаат нешто такво, појди во било која локална железарија и побарај да ти го нарачат.

Последен пат кога пробав, не можеше директно да се нарачува од E-Shop-от на Wurth. Тоа беше пред повеќе месеци.

Едит: Силикон fluid, 400 ml
Тоа што мене ми треба е многу вискозно масло, не може да се аплицира со спреј, туку со шприц. Но ќе прашам, можеби имаат.
колку литра ти треба?
Серизен? Пишав, ми треба за грамофон (tonearm cueing). Едно мало шишенце/шприц.

maci

On your way to fame
2 април 2008
3.287
879
Тоа што мене ми треба е многу вискозно масло, не може да се аплицира со спреј, туку со шприц. Но ќе прашам, можеби имаат.

Серизен? Пишав, ми треба за грамофон (tonearm cueing). Едно мало шишенце/шприц.
мислев ти треба повеќе

тебе ти требале неколку капки.
од кај си?

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.855
orgrimar
машинско-силиконско ,за индустриски машини за шиење
да исто е со маслото синтетичко за велосипеди, за машини може да се сретне и минерално но горе доле иста вискозност, во веро имаше силиконско за велосипеди 150 ден 100мл

puscyfer

Gaining Experience
10 декември 2010
61
157
Има и во електрометал силиконско за велосипеди, безбојно... сосема океј за дропер пост, тотално ми ја упропасти 12ка касетата јер лепи и гумифицира... али веројатно на членот ке му заврши работа.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.855
orgrimar
Не, за жал треба да е погусто.
Еве како изгледа тоа:

силиконско масло се вика синтетичко со додаток на силикон, и за да се вика масло треба да е течно , се над сае 90 се вика маст, ова е 120+ густина и барај го како гел или маст

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.860
5.858
Skopje
Не можам да го барам под градација за моторни масла. Ова не е предвидено да трпи високи температури. Секаде каде што се нуди, вредноста за кинематичка вискозност му е во центистокс (cst). Од 300К до 500К.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.610
13.134
Што не си нарачаш од реномирана продавница на нет. Јас не би се двеумел. Ако е до толку специфично ќе бидам раат дека мачкам со тоа што треба.

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.860
5.858
Skopje
Што не си нарачаш од реномирана продавница на нет. Јас не би се двеумел. Ако е до толку специфично ќе бидам раат дека мачкам со тоа што треба.
Не сум сигурен дека ќе може да стигне. Нарачав течност за чистење винили, и добив известување дека е вратено. Има некаква регулатива веројатно.

Joco Ilievski

On your way to fame
24 август 2011
583
587
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D / Wraith Prism
Motherboard
Aorus B450 Pro
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Sharkoon SilentStorm Icewind Black 80 Bronze Plus 750W
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
SAMA Inpower Black Gold 5 v2
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Attack Shark K86 Mechanical + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
А да пробаш со Мимоза? :D

-Мала шала, се надевам ти помогнаа дечките погоре. :giggle:
Имам ја уљенце што се користи за машини за шиење, ако би ти вршело работа можем некако да ти пратим од Тетово, ама е потечно за разлика од она на видеото што го имаш стаено погоре...

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.638
5.977
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Во бајкстоп има едно што го користам ја за букв се низ дома. На сонакс е, може и по бензинскиве да го има, silicone bike chain care oil ultra.

iu

Повискозно од ова само една силиконска маст што се вртка по хубо/електрометал. Имам една туба мислам, ако сакаш да пробаш. Оваа ја користам за стабилизатори од тастатури. Мислам дека тамам ти е вискозна.

20240212_164653.jpg

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.860
5.858
Skopje
Во бајкстоп има едно што го користам ја за букв се низ дома. На сонакс е, може и по бензинскиве да го има, silicone bike chain care oil ultra.

iu

Повискозно од ова само една силиконска маст што се вртка по хубо/електрометал. Имам една туба мислам, ако сакаш да пробаш. Оваа ја користам за стабилизатори од тастатури. Мислам дека тамам ти е вискозна.

Погледнете го атачментот 134786
Да разгледам прво што карактеристики има. Специфична е намената. Со поретко масло, иглата (рачката) паѓа како трупче, со многу густо пак, преспоро.
Ќе те имам на ум, благодарам.

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.566
1.855
orgrimar
Да разгледам прво што карактеристики има. Специфична е намената. Со поретко масло, иглата (рачката) паѓа како трупче, со многу густо пак, преспоро.
Ќе те имам на ум, благодарам.
земи силиконска маст густа и стави малку тенко силиконско и направи каква сакаш густина, ќе ти биде подобро од било кое ако имаш нерви за проба

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.593
Мислења
997.385
Членови
36.564
Најнов член
seregistriram

ит маркет