Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Javascript

Potop

Gaining Experience
26 декември 2013
372
487
Би сакал мислење околу академија за jacascript.
По тоа што разгледав најдов три академии кои мислам дека би одговарале. Семос, seavus и brainster.
Ми треба ваше мислење околу изборот. Времетраењето на академијата, подјазиците се горе доле исти, па ме интересира дали некој имал искуство која би била насоодветна. Се работи за почетник со минимални знаења.
Исто ме интересира околу меѓународна сертификација, дали имаат сите итн
Благодарам.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.363
1.702
Брат, ова има голем learning curve и тоа треба да си свесен ако си почетник. Не е само ќе одам на академија и ќе научам све, не е ова учење да бидеш бурекџија. Најубаво е ако планираш нешто да си учиш прво дома па да видиш дали ти сече пар месеци. Да не биде после џабе парите само за овие академии.

Potop

Gaining Experience
26 декември 2013
372
487
Брат, ова има голем learning curve и тоа треба да си свесен ако си почетник. Не е само ќе одам на академија и ќе научам све, не е ова учење да бидеш бурекџија. Најубаво е ако планираш нешто да си учиш прво дома па да видиш дали ти сече пар месеци. Да не биде после џабе парите само за овие академии.
Јасно јасно :)
Секако би се почнало за неколку месеци. Во меѓувреме баш ова што го спомна околу некое изучување дома.
Далеку од тоа дека е лесно или дека така ќе биде. Прашањево помеѓу другото беше и која од горенаведениве мислите дека би понудила најмногу. Секако и секое мислење и ставови околу темава се и повеќе од добредојдени :)
Фала

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.363
1.702
Јасно јасно :)
Секако би се почнало за неколку месеци. Во меѓувреме баш ова што го спомна околу некое изучување дома.
Далеку од тоа дека е лесно или дека така ќе биде. Прашањево помеѓу другото беше и која од горенаведениве мислите дека би понудила најмногу. Секако и секое мислење и ставови околу темава се и повеќе од добредојдени :)
Фала

од овие или Семос или Сивус. Бреинстер шо знам, не ми се познати. Проучи што имаат курикулум и работи тоа да бидеш спремен и најактивен таму.

Rufflesaurus

Gaining Experience
16 јуни 2018
202
433
Скопје
davorminchorov.com
Запишување академија е исто што и инвестирање на берза или крипто. Може да ти донесе пари ама може и да ги изгубиш и ништо да не добиеш.

Се зависи од тебе.

Академијата ги има истите лимити што и било кој факултет.

Ако не се научиш сам да се снаоѓаш (затоа што тоа ќе ти биде една од главните проблеми во кариерата секојдневно), тешко дека некој друг ќе ти го даде тоа знање на тацна како сите шро си мислат.

Големи се шансите да кога ќе завршиш со академијата, да не знаеш од кај да почнеш со барање работа или како да најдеш работа. Тоа нема да го научиш таму.

Ако имаш пари да потрошиш и нема да ги зажалиш ако не научиш ништо или нема да ти ги исполнат очекувањата, оди на било која.

Ова ти го кажувам затоа што тие што ти го прават маркетингот, никогаш не работеле во ИТ индустрија и не знаат како е да се работи таму, само рекламираат од муабети што чуле а не дочуле.

20 јуни 2008
620
670
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + WD Red 2 TB
PSU
Gigabyte P750GM 750W
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Gigabyte Aivia Osmium
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Сивус па после се останато

Zafirovski96

Intern
15 април 2022
1
2
Моментално јас сум на бреинстер, академија за full stack програмирање. Реално ок се, доста се учи за време на часови и менторски сесии, али сепак мој совет е почни прво со некој udemy курс, на крај краева имаш доста видеа на youtube кој може да ти помогнат. Научи основни работи за прогарамирање, види дали воопшто те влечи пред да дадеш пари за нешто. Јас лично почнав некаде година дена пред академијата со учење. Завршив Udemy курсеви за html css и javascript и реално можам да кажам дека доста ми помогна, сега академијата ми доаѓа како надградба на претходното знаење ( делот од фронт енд ), за натаму ќе видеме. И за крај доколку се одлучиш за оваа професија, најдобар совет од мене ти е дека програмирање не се учи само со седење пред компјутер и гледање видеа и туторијали. Се додека не пробаш сам нешто да направиш, да го примениш тоа што си го слушал, џабе е се. Поздрав и со среќа.

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
545
328
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Некоја посебна причина, лично искуство, можности...?

Ако почнеш,нема застој или стоп,размисли си колку време треба да одвоиш за да постигнеш до нешто,секој ден ти е пракса и учење,се е лесно ако само го разбираш и го прифаќаш и се надградуваш.
Сите останати кои се во java ги мислам колку време им требаше и го знаат како нивни јазик да го куцаа без помош.

Некоја посебна причина, лично искуство, можности...?

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.740
4.784
Писти Охту
не тролајте ќе се изгори некој
многу се изгореле до сега :D
/Offtopic

Ontopic: пред залудно да ги фрлиш парите по академииве (шо според мене се залудно, залудно потрошени пари), имаш доста бесплатни ресурси. најдобар пример ти е CodeCamp - имаат цела програма од почеток до крај и, најбитното, бесплатна е и имаш големо community поврзано со CodeCamp кај шо можиш да бараш помош.

Мартин1

Intern
10 февруари 2018
16
9
Сите трааат околу една година, за наш пазар Сивус имаат најдобра програма,(се учи и C# со ASP.NET), ако сакаш стрикно јаваскрипт тогаш Семос.Колку ќе научиш зависи од тебе, предавачите ќе си го предадат нивното на тебе е активно да учиш по 20 саати неделно минимум. Фулстек девелопер за една година спремен за работа без сериозно предзнаење е тешка мисија, ама може ќе се истакнеш доволно за да влезеш негде на пракса.. среќно!

Potop

Gaining Experience
26 декември 2013
372
487
Пријатели ви благодарам многу за одговорите. Ми значат многу.
Сепак ќе биде javascript секако со претходно платено изучување (online по препорака на поискусните)
Се надевам дека ќе биде успешна приказна за која секако први би дознале :)
Respect

rotkiv

Gaining Experience
5 јуни 2016
98
103
Ако се работи за некој framework конкретно, топло ти го препорачувам Maximilian Schwarzmüller од Udemy, пред некој ден курсевите на Udemy беа по $9.99 за Black Friday. Штета што сега се вратени по старите цени, ама знаеш дека кај нас секогаш можеш да се снајдеш со малку гуглање за да го најдеш курсот што те интересира бесплатно :cool:.

Пиши во приватна порака, ќе ти помогнам за ова последното што го пишав.

И да, да се надоврзам со останативе пораки. Искрено јас не би ти препорачал да идеш на некоја академија. Да, добро е, ама колку ќе научиш за парите што ќе ги вложиш? Не верувам дека ќе си на исто ниво како некој што има желба да научи па макар и сам да седне со слушање на курсеви и некои свои „мини“ проекти. Пак на крај се врти на тоа колку всушност сакаш ТИ да научиш.

Позз.

Potop

Gaining Experience
26 декември 2013
372
487
Ако се работи за некој framework конкретно, топло ти го препорачувам Maximilian Schwarzmüller од Udemy, пред некој ден курсевите на Udemy беа по $9.99 за Black Friday. Штета што сега се вратени по старите цени, ама знаеш дека кај нас секогаш можеш да се снајдеш со малку гуглање за да го најдеш курсот што те интересира бесплатно :cool:.

Пиши во приватна порака, ќе ти помогнам за ова последното што го пишав.

И да, да се надоврзам со останативе пораки. Искрено јас не би ти препорачал да идеш на некоја академија. Да, добро е, ама колку ќе научиш за парите што ќе ги вложиш? Не верувам дека ќе си на исто ниво како некој што има желба да научи па макар и сам да седне со слушање на курсеви и некои свои „мини“ проекти. Пак на крај се врти на тоа колку всушност сакаш ТИ да научиш.

Позз.
Фала ти. Ќе побарам ако евентуално не се снајдам ќе ти пратам порака.
Се надевам се ќе биде ок :)

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.817
Мислења
1.001.529
Членови
36.639