Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Изработка на пренослив звучник

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
Здраво, сакам да направам дрвена кутија за мал пренослив звучник (16 x 23 x 20 cm), но немам алати или многу простор за да ги исечам дрвените плочки,
ако може некој да ми предложи каде можам да ги исечам по димензија (пр. некој cnc сервис или столар или отворена работилница), сите одговори се ценети.

Откако ќе ги добијам парчињата можам сам да ги залепам. Останатите делови како драјвери, појачало, батерии... ги имам и работат, само треба да се стават во кутија.

Можеби ова не точното место за вакви прашања, но е најблиску што можев да најдам.

The-spiki

Gaining Experience
26 април 2008
139
181
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Мене ми сечеле по мера плочи од иверка и такви материјали во Акиста и Солопром.

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.925
1.742
Скопје
Солопром, ПроДизајн, НовоМак .. сите продаваат и обработуваат плочи.
Со твои материјали незнам како би се нафатиле да ти ги обработат само .. да се јавиш да прашаш.

Login • Instagram ко алтернатива, баш тоа работат овие цнц и сл обработки.

Taylormk

Intern
19 октомври 2023
38
35
Kocani
Ако познаваш некој со такво машинче може да направеш Ubodna pila претражи на гоогле Иначе ако сакаш можеш и да си купеш евтини се зависи каква марка одбереш и слично може понатаму ќе ти се најде за други слични работи

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
имаш идеја како би изгледала кутијата што ја планираш?
некоја слика од нет?
Да, ги имам димензиите на парчињата и на исечоците кои ќе треба да се направат на некои од нив. Ова е за 12мм дрвени плочи, ама имам и димензии и за други дебелини во случај да не најдам ваква плоча.
Мислењето е автоматски споено:

Мене ми сечеле по мера плочи од иверка и такви материјали во Акиста и Солопром.
Во Акиста немам прашано сеуште, но колку што знам во Солопром и другите слични фирми треба да се купи цела плоча (280 x 207 cm) и ако идам со таа опција дефинитивно би направил уште еден звучник (различен дизајн) за да ја искористам услугата за сечење, инаку ќе ми остане голема плоча која нема да можам да ја исечам сам.
Солопром, ПроДизајн, НовоМак .. сите продаваат и обработуваат плочи.
Со твои материјали незнам како би се нафатиле да ти ги обработат само .. да се јавиш да прашаш.

Login • Instagram ко алтернатива, баш тоа работат овие цнц и сл обработки.
Ќе ги прашам ако може само cnc услугата да се искористи без да купам плоча од нив.

Ако познаваш некој со такво машинче може да направеш Ubodna pila претражи на гоогле Иначе ако сакаш можеш и да си купеш евтини се зависи каква марка одбереш и слично може понатаму ќе ти се најде за други слични работи
Да, убодна пила мислам дека е најкорисна кога се работи за сечење на дрвени плочи бидејќи може и да сече дупки доста лесно, сега можеби не е прецизна како циркуларна пила, ама мислам дека со малку трпение може доста добро да се исечат парчињата и исто така е добар избор за тие што сакаат да почнат со ова без да купат повеќе алати за сечење.

Атачменти

• All parts 12mm (sealed).png
    All parts 12mm (sealed).png
    102,9 KB · Прегледи: 32
Последна промена:

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.636
1.791
Во MimakoWood можеше да се купи и пола плоча (~1600 денари), не знам како е сег со цените и услугата

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.925
1.742
Скопје
Да, ги имам димензиите на парчињата и на исечоците кои ќе треба да се направат на некои од нив. Ова е за 12мм дрвени плочи, ама имам и димензии и за други дебелини во случај да не најдам ваква плоча.

Во Акиста немам прашано сеуште, но колку што знам во Солопром и другите слични фирми треба да се купи цела плоча (280 x 207 cm) и ако идам со таа опција дефинитивно би направил уште еден звучник (различен дизајн) за да ја искористам услугата за сечење, инаку ќе ми остане голема плоча која нема да можам да ја исечам сам.

Ќе ги прашам ако може само cnc услугата да се искористи без да купам плоча од нив.

Да, убодна пила мислам дека е најкорисна кога се работи за сечење на дрвени плочи бидејќи може и да сече дупки доста лесно, сега можеби не е прецизна како циркуларна пила, ама мислам дека со малку трпение може доста добро да се исечат парчињата и исто така е добар избор за тие што сакаат да почнат со ова без да купат повеќе алати за сечење.
Во солопром може и до четвртина плоча, новомак и продизајн мислам до половина даваат најмалку .. зависи кој материјал

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
Во солопром може и до четвртина плоча, новомак и продизајн мислам до половина даваат најмалку .. зависи кој материјал
Не знаев дека може четвртина плоча, но во право си. Поминав неколку часа откако го видов ова разгледувајки ги опциите на сајтот на Солопром, на крај се решив за некоја оплеменета иверка и ја пополнив кројната шема и сега чекам за одговор. Според моите пресметки би требало да биде ~1000 ден. вклучувајќи сечење.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.085
1.459
Скопје
Не знаев дека може четвртина плоча, но во право си. Поминав неколку часа откако го видов ова разгледувајки ги опциите на сајтот на Солопром, на крај се решив за некоја оплеменета иверка и ја пополнив кројната шема и сега чекам за одговор. Според моите пресметки би требало да биде ~1000 ден. вклучувајќи сечење.
Тешко со 1000 било што во Солопром. Ама пиши баш колку ќе ти побараат. Јас супер задоволен сум од нив, ама периодов малце имаат претерано со цени. Две полици ми требаа 60ки, заоблени, првичните пресметки беа 5000 до 7000.

VerGer

Practice makes perfect
9 ноември 2016
1.925
1.742
Скопје
Тешко со 1000 било што во Солопром. Ама пиши баш колку ќе ти побараат. Јас супер задоволен сум од нив, ама периодов малце имаат претерано со цени. Две полици ми требаа 60ки, заоблени, првичните пресметки беа 5000 до 7000.
пошто викаш заоблени .. ваљда веќе тоа ти е медијапан и тоа фарбан? тоа секако не е во иста лига со кантирана оплеменета иверица ..

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
Да, можеби малку ниска ми беше претпоставката од 1000, се водев од тоа што ми го кажаа на телефон, а тоа е 190 ден. за кроење (бидејќи е 1/4 плоча), ама исто така имам две парчиња со отвори и сигурно и тие ќе додадат на цената.

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
Ми стигна понуда денес и пишува дека е вкупно 995 ден. со кроење. Ако некој има нарачувано од нив, дали треба прво да се уплати некаде или се плаќа при подигнување?

FiC DoGG

Practice makes perfect
17 април 2007
1.036
1.082
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Ми стигна понуда денес и пишува дека е вкупно 995 ден. со кроење. Ако некој има нарачувано од нив, дали треба прво да се уплати некаде или се плаќа при подигнување?
Прво уплаќаш па после.
Кога ќе го обработат налогот ќе ти стаса порака дека можеш да ги подигнеш и од каде(бутел или кисела вода).
Одма провери си ги парчињата, кантирањето и димензиите.

killah_priest

Intern
7 јуни 2021
6
3
Прво уплаќаш па после.
Кога ќе го обработат налогот ќе ти стаса порака дека можеш да ги подигнеш и од каде(бутел или кисела вода).
Одма провери си ги парчињата, кантирањето и димензиите.
Во ред, ти благодарам.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.368
Мислења
1.010.332
Членови
36.676
Најнов член