Многу паметен софтвер има Тошиба, или барем мене ми се допаѓа како функционира Сузуми+. Постојат три мода на работа, еко е штедлив и флегмастичен и климата не паѓа во несвест да постигне зададена температура за кратко време (но секако доаѓа таму), hi-power каде однесувањето е сосема спротивно, и среден мод кога не се вклучени ни еко ни hi-power со однесување некаде помеѓу набројаните два мода.Toshiba ima niska modulacija ras 16 5.5 kw 16000 btu spusta potrosuvacka i do 250 w spored nekoi stransku forumi nemam merac da potvrdam no nikogas ne isklucuva koga ke dostigne t tuku duva so fan 1 .
Aeci и AERI не се исти клими.
Не е логично јас греев цел стан од 50м2 со нејзе, ти си греел 30тина м2 така да исто ти доаѓа.@sumi
Ти имаше 18 аеци, мојата е 12ка..Поголема е твојата логично е да има помалку дефрости...Дека не се исти не сум баш сигурен по изглед се до детал исти, само шо тогаш немаше златна серијабеа бели сите...по спецификации се разликуваат само во тежината и тоа новата аери е за 1кг полесна од старата аеци..Дај боже да се различни и да не дува новата аери ладен воздух при дефрост, за тоа ќе кажат корисниците кои го имаат аери моделот..
Pa neznam so da kazam ako nekoi se zeznale od GREE eve da im kazam da ne se zeznat so Daikin, neznam kolku moze sekoj da si ja dozvoli ali ova e problem shto eve i na ovoj i drug forum se pojavuva shto bi se reklo sekoja 3ta, 5ta Daikin ne valja ... Katastrofa se !!!
Ostanuvam bez tekst toa e toa obicna 0 ...Daikin Industries, Ltd. (based in Osaka, Japan, COO: Yukiyoshi Okano) and Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai (based in Zhuhai, Guangdong Province, PRC, President: Dong Mingzhu) have agreed that Daikin will commission Gree to manufacture 500,000 small inverter air conditioners
Daikin Industries and Gree Electric Appliances Agree on Production of Inverter Air Conditioners ]To Supply Energy-Efficient Inverter Technology to the Global Market] | News Release | Daikin Industries, Ltd.
Хмм на жалост евтини Gree тезгериња со Daikin беџ и Daikin cena...Уште од 2008ма...Лоша работа
Климата има еуровент. Се што треба да видиме е дали го исполнува еуровентот и дали е тоа доволно за станот да се згрее.Daikin Industries, Ltd. (based in Osaka, Japan, COO: Yukiyoshi Okano) and Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai (based in Zhuhai, Guangdong Province, PRC, President: Dong Mingzhu) have agreed that Daikin will commission Gree to manufacture 500,000 small inverter air conditioners
Daikin Industries and Gree Electric Appliances Agree on Production of Inverter Air Conditioners ]To Supply Energy-Efficient Inverter Technology to the Global Market] | News Release | Daikin Industries, Ltd.
Хмм на жалост евтини Gree тезгериња со Daikin беџ и Daikin cena...Уште од 2008ма...Лоша работа
Од друга страна сега самите се објаснуваат жалбите на корисниците од Daikin за постојаните Дефрости ! Gree господарите на дефростите, суви, влажни, полувлажни, важно дефрости да се...и нон стоп да се, дење, ноќе на суво на влажно на топло , на ладно ! Defrost Unlimited !
Многу слаби перформанси според Еуровентов, ако не сум ја згрешил климата, ако зборите за FTXB50C !? Искрено повеќето малку над просекот 3.5ки се подобри ! Pdesignh 3,64 KW , очајно слабо !?Климата има еуровент. Се што треба да видиме е дали го исполнува еуровентот и дали е тоа доволно за станот да се згрее.
Kako da vi kazam ja ne bi dala ni 10denari ... ama sega od koga citav po forumi i razbrav sto e eurovent koga ja zemav bev laik i od ICS Group mi kazaa zimata klimava ima da fuchi za toj prostor prosto Daikin e s.... vo bela boja ...Погледнете го атачментот 61658
Реално оваа 3.5 вреди максимум 20 бона а 5ката максимум 30 бона. Јас повише не би дал !
Kako moze da se provere dali vade 3KW?Перформансите на ладење и греење се мерени на ееуровент. Не е важно кој ги произвел затоа што мерењата се јавно достапни, и сите делови се исто јавно достапни.
Прашањето е дали на Дидајо климата вади 3KW топлина на 0 степени надвор како според еуровент. Ништо повеќе. Ако вади значи си е климата во ред. Можда е слаба за просторот, но тоа е тоа. Ако не вади како според еуровент значи дека има проблем и треба да се сервисира нешто.
Дали оваа клима брка работа за мојот случај каде со 3кв ја грејам канцеларијата или слаба е ?23.5К е сосема пристојна цена за Мидеа клима. Сериозно, за тие пари и најмногу до 25к, и јас би земал Аери пред Ломо за споредни простории.
Интересно е како во Скопје истите Аери се осетно поскапи, и ова е така во сите продавници каде сум ги видел на продажба. Флегма, те барам следен пат кога ќе ми треба клима.![]()
Ако три киловати топлина ти се доволни, тогаш не гледам зошто наведената клима не би бркала работа. Барем три киловати топлина секако треба да биде во состојба да испорача, па и многу повеќе од три киловати во ваква блага зима.Дали оваа клима брка работа за мојот случај каде со 3кв ја грејам канцеларијата или слаба е ?
Еве упатство: http://daikin.kh.ua/wp-content/uploads/2015/06/EEDEN15-100_RXB-C.pdfKako moze da se provere dali vade 3KW?
ЕвеНе е логично јас греев цел стан од 50м2 со нејзе, ти си греел 30тина м2 така да исто ти доаѓа.
Аеци и аери не се исти клими, немаат којзнае колку разлика но имаат сепак доволно.
Јас и за аеци не сум слушнал да дува ладно, аеги аефи моделите од таа серија да, аеги ја има мајками, аефи бабами ( од невестата ) и точно е кога оди во дефрост 30тина секунди додека да затвори перката дува ладнично, аеци кај мене не дува воопшто ладно. Може кај 18ките не дуваше ?! Пријател исто има аеци 18ка и он нема кажано за ладно дека дува, а каква пипица е ако осетил одман ке жи се качеше на глава ...
За аери не сум чул исто ама не ја ни користам лично така да ако има некој нека сподели инфо.
Стан и куќа не исто, различни загуби има...Добро е што 18ката не испушта ладен воздух, сепак е поголема и поголем компресор има(ова за ладниот воздух не значи ништо, модулацијата на 12ката е виновна) и затоа дава повеќе топлина што кај тебе било доволно...А за Аеци дека не зборам само јас видете принтскрин од друг член на другиот форум со истиот проблем..Не е логично јас греев цел стан од 50м2 со нејзе, ти си греел 30тина м2 така да исто ти доаѓа.
Аеци и аери не се исти клими, немаат којзнае колку разлика но имаат сепак доволно.
Јас и за аеци не сум слушнал да дува ладно, аеги аефи моделите од таа серија да, аеги ја има мајками, аефи бабами ( од невестата ) и точно е кога оди во дефрост 30тина секунди додека да затвори перката дува ладнично, аеци кај мене не дува воопшто ладно. Може кај 18ките не дуваше ?! Пријател исто има аеци 18ка и он нема кажано за ладно дека дува, а каква пипица е ако осетил одман ке жи се качеше на глава ...
За аери не сум чул исто ама не ја ни користам лично така да ако има некој нека сподели инфо.
Kaj mene ECONO nema na upravuvacot...Еве упатство: http://daikin.kh.ua/wp-content/uploads/2015/06/EEDEN15-100_RXB-C.pdf
![]()
Вика дека може да повлече 1300W од штекер максимално (на максимален фен и највисока температура) И да испорача 4.8KW максимум топлина што би требало да се случува на над 0 температура.
Е сега.
![]()
Ова е табела на греење. При номинална ротација со 920W треба да вади 2,86KW дури и на внатрешна температура од 27Ц.
Еве го упатството за внатрешната http://www.daikintech.co.uk/Data/Si...0-35C2V1B/FTXB20-35C2V1B_OM_3PEN341266-3H.pdf
Мене ми се сумља дека можно е да е упалено ECONO копчето.
![]()
И тоа да ја форсира да неможе да крене температура. Дали тоа знакчето свети?
И дали и на Powerfull кога ќе ја ставиш не крева температура после 10 минути? Би требало да дува бајаги топло кога е на ова.
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден