Твоите анализа за спомената клима се субјективни со оглед на тоа што ти имаш аверзија кон кинескиот бренд
ПС @Lokvan е во право, ако јас(т.е. Ти) имам такво ниско негативно мислење за одреден бренд (што не мора да значи дека е точно) во никој случај немам да му препорачам на мој близок да купи од тој бренд
Види вака.И немаше да има потреба од твоја страна сега да постираш, видеа и слики од Амберот дека не чини, кои како што реков сега изгледаат субјективни
.BTW Оној со кој често влегуваш во расправија на другиот форум ја има истата клима и грее цел стан со истата и вика дека нема проблеми од твојот тип, и други членови исто се задоволни од овој тип на клима
Ликот не може да разбере дека никој нема ништо против неговото споделување искуство. Проблемот е што се обидува да прави анализи а извесно не е доволно ни кадарен, ниту е објективен.Треба се да се изанализира пред да се донесе конечен заклучок..Твоите анализи за спомената клима се субјективни...
Тој дел влавот нема да го коментира, веќе го прашав. Всушност ништо не коментира, ако не му оди во прилог на тезата што си ја зацртал. Изгледа некој/нешто мора да сноси кривица зошто шурата не добил клима која се однесува како Мицибуши (иако не е Мицибуши). А дека проблем можеби има, можно е и тоа. Но сепак нема да се послушаат ни сугестиите да се косултира сервисер што си ја знае работата и кој знае да ги препознае симптомите со смрзаните цевки (и има алат што треба да го има за правилна дијагноза). Монтерот кој ја монтирал климата е изгледа сепак само монтер (и не велам дека има некаква кривица во монтажата, што па и не е невозможно).На крај краева ќе му дадеше уште 10к и ќе си имаше човекот ФХ35 сега(која нели е 3пати испробана од тебе)..И немаше да има потреба од твоја страна сега да постираш, видеа и слики од Амберот дека не чини, кои како што реков сега изгледаат субјективни (што не значи дека не се точни)...
Субјективен си, но не затоа што укажуваш на можен проблем и покажуваш видеа и фотографии. Тоа не може да биде субјективно. Субјективен си затоа што појма немаш што се случува - ама сепак носиш заклучоци. Заклучоците ти се критикуваат, не другото.Но како што велиш јас сум субјективен (бидејќи нели, зошто да не)
...
Она што промоторите, риселерите, 10 членови со една иста ip манипулираат, цитираат извртени факти со цел да се престави една слика дека ГРЕЕ е no1.
@vlavot
Ме интересира дали монтерот имаше инструменти за R32 фреон. Бидејки монтерите кои монтираа кај мене го немаа тоа и плус други монтери што ми ја монтираа другата клима исто кажуваа дека треба да набават

Другар бе, 1204-687.7=516.3.. Tоа ти се 768часа...670вати просек(пишува убаво и во постот што си ги искоирал).Таа е математиката...многу малку тоа е...Да си се потрудел малку повеќе порано и сега ќе ги видеше моите постови и порано и ќе забележеше дека ја имам таа клима...Не сум вработен во Грее@ante1
Па ти имаш Хансол
![]()
![]()
Јасен ми е постот.
Шала настрана, мислам дека за декември 687 kw е премногу.
Од кој град си?
А и имаш надворешна изолација и исти прозори како моите, и слични температури.
И скоро ист простор +- 3-4 квадрата поголеми кај мене.
edit:
Декемви кај мене 727 часа 352.9kw.![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aj ако си ги мерите, и ја да покажам.
Ова кај мене е за стан ~70м2, од почеток на грејна сезона до сега. Значи вкупно цела сезона до сега евидентирана на еднонеделни интервали:
![]()
едит: интересно е да се следи како се менува потрошувачка, со прогресот на зимата, а ако се искомбинира со метеоролошки информации - уште поинтересно би било.
Aјде потсети не... малку податоци кажа сега, со Амбер 12ка грееш 50 квадрати во Малешевијата (куќа веројатно) изолирана неизолирана? Како и колку се користи климата, дали 24/7 или се гаси? На која зададена температура (на колку е преку ден, а на колку ноќе?) ... успевате ли преку ходник да греете цел стан квалитетно и гледам евтино за 50м2...особено ако 3620 е сметка вкупно потрошено струја? Колкава е сметката вон грејната сезона? Веројатно мала?! По износите може ли да заклучиме дека се тоа сметки за Окт. Ное. Дек...!? Од Нова Година веројатно уште не ви дошла ф-ра (за Јануари)??? Или?Стигна нова сметка за струја.
Трета, од ко ја наместивме климата. Амбер 12ка.
Првата 1300
втората 3000
третата 3620.
Наскапе струјата од НГ или ептен ладно е, па троши повеќе?
Сепак сум презадоволна. Ќе испадне поефтино од што планирав. Сега ми е криво што не сме купиле клима порано, туку си дававме пари за пелети, по 25 000 на сезона.
Ако ја наместам поблиску ќе треба цевката да влегува во соседната соба па да излегува...Дигресија: Не бива внатрешната да ја ставиш некаде поблиску?
Гледам еден куп параметри има, па не знам кој е порелевантен. SCOP/проток/одвлажнување/тип на фреон, итн, итн.@Necromancer
5,5-ка и да не си помислил подолу. Што и да е бренд!
Прагови нема на вратите и има да корне студено одоздола.
SCOP, проток и количина на фреон ќе гледаш. Gree лобито податокот за количина на фреон vs VIVAX еквивалентите го крие како змија нозе и под нос поттура gimmick фори како „капиларата ваква онаква“ и „двореден изменувач“. За двореден изменувач треба фурни леб јадење а не само да плеснеш двореден изменувач со малку фреон.Гледам еден куп параметри има, па не знам кој е порелевантен. SCOP/проток/одвлажнување/тип на фреон, итн, итн.
Фала на забелешката, во таа насока дефинитивно гледам и јас.
Наведената е 3.5KW модел. Teбе баче не те крпи 3.5KW модел, па нека биде и некоја нордик варијанта од Даикин Уруру Сарара Букаке.Буџетот е 50к, не знам дали ќе стигнам до 60+ или колку и да е Мицубишито FH35VE.
Убав простор и отворен. Клима на греење ќе дува надоле. SF50VE би била оптимална за таму ако е канцеларија поготово што има неделен тајмер (незнам дали имате ефтина струја, ама мислам имате) за да се пали по потреба кога треба во 5 да оди на 26Ц, па во 7 на 24Ц па во 14ч на 26Ц и во 16ч на 21Ц и така цела вечер да си тера. Рецимо. Ако ја земеш на фирма види нешто попуст дали може да се издејствува и колку, и после одбиј си трошоци.Имам потреба од клима уред за простор од ~50тина квадрати. Дали лоби или не, доста ги пофалија Gree, особено Хансол моделите, па ги имав тие на ум, воедно и Амбер откако излезе како понов модел.
Станува збор за деловен простор (за среќа не е регистрирана струјата како деловен субјект, па помали се сметките), кој е осамен и не е греен од ниедна страна, со прозорци кон исток и запад, изолација од 5cm стиропор и фасада, се користи како канцеларија.
Еве шема од просторот, и слика од истиот.
Погледнете го атачментот 61591 Погледнете го атачментот 61592
Канцеларијата горе-десно не е битна и се иззема. Станува збор за „сивиот“ дел кој е отприлика 50 квадрати. Моментално има монтирано една Фонко, која е 2.5kW и мака мачи, не може да загрее никако (во лето лади далеку подобро).
Погледнете го атачментот 61593
Буџетот е 50к, не знам дали ќе стигнам до 60+ или колку и да е Мицубишито FH35VE. Би ве замолил за предлог, не сум врзан за бренд или фирма, само да грее како што треба, во спротивно ќе јадам бан од жена ми. @mdeni сум приметил дека е доста активен, но секое мислење е добредојдено. Благодарам!
Кој ги продава овие?Убав простор и отворен. Клима на греење ќе дува надоле. SF50VE би била оптимална за таму ако е канцеларија поготово што има неделен тајмер (незнам дали имате ефтина струја, ама мислам имате) за да се пали по потреба кога треба во 5 да оди на 26Ц, па во 7 на 24Ц па во 14ч на 26Ц и во 16ч на 21Ц и така цела вечер да си тера. Рецимо. Ако ја земеш на фирма види нешто попуст дали може да се издејствува и колку, и после одбиј си трошоци.
Фала на коментарот. Таа ја спомнав од причина што тука ја имам читано дека е доста ефикасна и повеќе како пример.Наведената е 3.5KW модел. Teбе баче не те крпи 3.5KW модел, па нека биде и некоја нордик варијанта од Даикин Уруру Сарара Букаке.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден