darencee
hello world
- 8 јуни 2017
- 64
- 43
VIVAX ACP-18CH50AERI моментално тешко да ја најдеш нови количини за некој 2-3 недели би требало да има.
за малата просторија пример:
2.5kW VIVAX ACP-09CH25AEMI
или 3.5kW VIVAX ACP-12CH35AEMI
Фала многу Sumi.
VIVAX ACP-18CH50AERI моментално тешко да ја најдеш нови количини за некој 2-3 недели би требало да има.
за малата просторија пример:
2.5kW VIVAX ACP-09CH25AEMI
или 3.5kW VIVAX ACP-12CH35AEMI
Фала многу Sumi.
Биди стрплив уште 2 недели иако идат жешки денови и ја сум без клима во дневната, стига Warmepumpe Ломо -20 mit WiFi( Вградено!), и уште пар нови клими нордици, јако ке биде мноогу јакоПрепорака за инвертер клима за правоаголна спална соба од 12 квадрати (4х3)? Нешто што ќе го издржи тестот на годините и ќе биде лесно за одржавање?
Во кој дел е импресивноста??
Во кој дел е импресивноста??
со зададени 26Ц на 1 метар под климата внатре има 22,4Ц, тоа се цели 4Ц разлика а плус тоа троши како за 18ка огромни 1470W.
Поимресивно ке беше да наместо со 26 со зададени 23/24Ц да имаше иста температура од 22,4Ц. Кој супер-гик ја корегирал зададената температура на 26Ц???
Оној од трета смена што дежура навечер и прати како заладува надвор а богами и внатре па појачува или кој ? А ако стопли на -10 ili +2 надвор колку треба да е зададената (наместо 26) за да внатре биде пак 22,5Ц ?
Ако не се лажам и Фанот наместо на Ауто е подесен фиксно на некоја 3та или 4та брзина....па кој бре новајлија би се зезал со оваа игра на подесувања на Фан и температури а платил огромни +60.оооден и очекува да сето тоа подесување иде smooth без многу узер интервенции (тоа е Mitsubisi нели) или ако сакаш узер жонглирања кои за просечен корисник или недај боже новајлија е премногу комплицирано.
Абе ти озбилно ќе објаснуваш? Не ти е познат муабетов? Батали бре тоа.Затоа пишав треба со резерва да се земе секое мислење, толкување или видео. За аутофанот 100 пати е разговарано и разговаравме дека со мелклаудод е јасно зошто и како е регулирана температурата и дека со жичан термометар нема да има гајле. нема што да навлегуваме пак. Гледам 6 часот и 30 минути е, можда дечкото станал за работа па снимал видео, јас во толку станувам. Едниот термометар кажува 22.4 другиот 23.4, и како што можеш да забележиш ниту еден не е под климата директно и да дува во нив.
Импресивно е, импресивно е што на -20 степени надворешна, климава може да како што вели дечково во 45m2 и тоа спрат од куќа, да направи да внатрешна температура е 23 степени.
Не знам дали се сеќава некој ама на -20 јас не можев да дишам надвор ете толку ладно беше.
И до пред некој пост имаше напишано како не може да се напне климава за да затопли и да потроши повеќе kw, овде на видеото гледам дека се напнува и троши за да затопли.
И баш дека позитивното на хансолот е што може и до 2 kw да повлече за да затопли и сеа тоа добро е или не е?
Сеа кај mitsu кос ќе троши е лошо ама кај Хансолот ако троши е оправдано.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hansolot -30 е нордик клима не го заборавај тоа, користи интеркулер, двостепена компресија, 2,5реда изменувач и вклучени греачи, тоа не се вага на вага со Митсуто VE tuku so Митсу VEHZ а таа кошта 1500еу.Затоа пишав треба со резерва да се земе секое мислење, толкување или видео. За аутофанот 100 пати е разговарано и разговаравме дека со мелклаудод е јасно зошто и како е регулирана температурата и дека со жичан термометар нема да има гајле. нема што да навлегуваме пак. Гледам 6 часот и 30 минути е, можда дечкото станал за работа па снимал видео, јас во толку станувам. Едниот термометар кажува 22.4 другиот 23.4, и како што можеш да забележиш ниту еден не е под климата директно и да дува во нив.
Импресивно е, импресивно е што на -20 степени надворешна, климава може да како што вели дечково во 45m2 и тоа спрат од куќа, да направи да внатрешна температура е 23 степени.
Не знам дали се сеќава некој ама на -20 јас не можев да дишам надвор ете толку ладно беше.
И до пред некој пост имаше напишано како не може да се напне климава за да затопли и да потроши повеќе kw, овде на видеото гледам дека се напнува и троши за да затопли.
И баш дека позитивното на хансолот е што може и до 2 kw да повлече за да затопли и сеа тоа добро е или не е?
Сеа кај mitsu кос ќе троши е лошо ама кај Хансолот ако троши е оправдано.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Малку, па пресметај сам VIVAX ACP-12CH35AESI+ по супер цена од 23.990 ден. 3,5ка инвертер троши по околу 1-1,2kW/h Х 3часа Х 30дена ... колку е сега киловатот? 5,5 или 6 Денари?!...значи би те чинело со 3 часа користење околу 500-600 Денари. А ако пушти Зајо ефтина од 2-4ПП или од 3-5ПП ...догодина и помалку! Можда и под 400 Денари... Лично да ти кажам право никогаш пред 2 не ја пуштам попладне нели (немам потреба порано да ја вклучувам)... и тоа обична Vivax 09ka ... ама приземје, помалку сенка од дрва, и мала просторија (соба) 4х4.Ме интересира еден просечен клима уред како Вивакс 3,5 од 20к инвертар колку струја би потрошил месечно доколку се користи само за ладење 3-4 саати во денот пресметано во денари од прилика?
Биди стрплив уште 2 недели иако идат жешки денови и ја сум без клима во дневната, стига Warmepumpe Ломо -20 mit WiFi( Вградено!), и уште пар нови клими нордици, јако ке биде мноогу јако![]()
Ке бидам краток,Здраво, прочитав поголем дел од дискусијата. Станот без бања ми е 70 квадрати, ми требаат клими за греење и ладење, имам изолација и PVC. Веќе имам Panasonic 3.5 која ми стои во дневната, целта ми е да земам 5.5 за во дневната, а Панасоникот да го преместам во детска. Прашањето ми е дали со двете клими ке успеам да го згреам целиот простор, затоа што сум со мали деца и ми треба постојано константна температура? Второто прашање ми е за време на овие горештини доколку климата во дневна работи во текот на ноќта, дали би ѓи разладувала малку спалната и детската, затоа што на овие жештини не се спие? И трето прашање која клима би ми ја препорачале, буџет од 40000-50000?Погледнете го атачментот 57234
Просторијата е мала, било која 2.5 kW од солиден бренд ке биде сосема доволна.Препорака за инвертер клима за правоаголна спална соба од 12 квадрати (4х3)? Нешто што ќе го издржи тестот на годините и ќе биде лесно за одржавање?
Се справува подобро затоа што надворешната е монтирана во самата тераса значи е заштитена колку толку од надворешни влијанија , да е надвор изложена можеби приказната би била поинаква. Хансолот затоа што има греачи претпоставувам дека помалку би имал проблеми ако е намотиран и на надворешен ѕид.Луѓе истите клими вртат илјада пати. Изберете една. Или читајте по странски форуми, српски, бугарски хрватски, имате изобилие на податоци. Запознајте се каков компресор носи, запознајте се што е еуровент. Запознајте се со алгоритам на дифрост. Запознајте се со бучава на климата што ве интересира. Прашајте некој кој ја користи истата како поминал но земете го мислењето со резерва, не секогаш температурата во која тој живее и градбата во која е сместен и телата што ги има во просторот за живеење соодејствуваат на вашите. Всушност никогаш не соодејствува.
Пак ќе напишам читајте, и читајте.
elitemadzone.org - Koja klima ?
Klima - vol. 3 (PROČITATI PRVI POST) - Stranica 301 - Forum.hr
Klima uredjaji - diskusija, pitanja - Strana 98
Dobra klima - Stranica 66 - PC Ekspert Forum
Всичко за климатиците
За мене ова е импресивно.
View: https://www.youtube.com/watch?v=l6p6Dbzg_KQ
offtopic
fh35ve без греач на тацна, ми изгледа дека добро се справува.
Boki led
Ке бидам краток,
Веке си одбрал прилично добро решение. Прашањето е дали и каков е панасоникот кој го имаш сега, дали во дневната и само дневната брка работа. Бидејќи е 33м2 дневната имаш изолација и слично тогаш може и не ти треба 5.5 за таму туку само 2.5 kW за во детската така на буџет ке бидеш најзаштеден или пак ке можеш и во спална да ставеш уште една така и за ладење и греење во сите три со и ке и имаш одделен уред што е најдобро решение.
Е сега ако сакаш подобро и посигурно решение можеби бидејќи дневната е под 40м м2 подобро решение ти е помоќен 3.5кW инвертер во дневна наместо 5.5 kW.
Пример Hansol кој и влегува во буџетот.
Од другите соби останува претсобјето и спалната, ако е HANSOL или модел од таа класа, да ке има некое разладување но немој да очекуваш да биде ладно како да има клима во спалната, и со 5.5kW пак ке биде исто со спалната со ладењето МОЖЕ поголемиот проток да влијае 1-2 степени пониско ама МОЖЕ. Парите се тие + - за тоа и ти препорачав подобра 3.5kW како опција повеќе во споредба со поефтин модел од 5.5kW. Со поскапата 3.5kW ке ја имаш економијата на потрошувачка, нема да ти смета протокот на воздух бидејќи сепак се 33м2 и 5.5кW модели имаат поголем проток. И нормално ситни бенефиции кои ги носат поскапите модели со себе како што е WiFi, јонизатори, подобро филтри, тивкост, квалитет на изработка и слично.Ова е Панасоникот, купен е од предходниот сопственик на станот, не беше добро одржуван, барем така рекоа сервисерите што го чистеа. Проблем беше оваа зима, во најголемите студови фалеа 2-3 степени поголема топлина, а ја греев само дневната. Затоа сакам оваа клима да ја преместам во детската, а во дневна да ставам нова, која би ја греела дневната-33 квадрати и ходникот - 7 квадрати, а Панасоникот да ја грее детската и пред спиење да ја смлачиме спалната. Другото прашање ми е дали 3.5 во дневната би ми ги разладувала и друѓите соби во летните ноќи? Затоа мислев дека нема да постигнат две 3.5, па во дневната да ставам 5.5?
Погледнете го атачментот 57240
Нема слика од етикетата на компресорот, свретена била одзади и неможел да ја слика типов.Што пишува на компресорот....GMCC или TOSHIBA?
Sent from my SM-A310F using Tapatalk
Слабо многу слабо од Тошиба посебно за цената. Значи многу плакаш ама малку добиваш од јапонскиот бренд.Suzumi 10/13 со еднореден изменувач
10ката 44.690, 13ката 49990 .
Скапичок јапанскиов бакар
Еве уште слики, немаат ни звучна изолација ставено на компресорот.
Штедено на сите можни начини, али тоа е То шибаааа
Компресорот во двете е 8,9 kubika ASM89D16UFZ.
![]()
![]()
![]()
Внатрешната:
![]()
![]()
![]()
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден