sickjcoe28
Gaining Experience
- 26 декември 2018
- 110
- 84
Абе во ред си е 5,5 модулира мин 780 вати а 7 модулира мин 300вати.Може ли некој постручен да ги протолкува/објасни овие бројки? Мене ми стојат нелогични за овие два модели.
Погледнете го атачментот 145330
Еве денеска како модулира поставена на 23 степени.Ovde veli min 520w na greenje za 5,5kw na greenje a 3,5kw min 400w.
E sega za 350w kako so velis hmm..... neznam so da kazam.
Mozi e gresna specifikacijava,jas samo kazuvam toa sto citam,no zosto i ne bi veruvale na tebe, mozi si vo pravo.
Мислењето е автоматски споено:
toa e ladenje a na greenje pisuva 520w najnisko ,a 2500w maksimum.
То е прилично брзо.Што толку зафатени ќе беа овие од Сетек, дури во понеделник најрано можеле да ја местат
Кога го прашував тој пред да се одлучам финално ми рече „од денес за утре местиме“. И на крај кога се финализира работата, „понеделник друже“То е прилично брзо.
spored mene najdobra klima od kinezite za greenje.Ок, убоо си напрајл.
Со зравје да се грејте по дома(и ладите).
Сподели искуство после некое време, ќе кажиш шо-како...
Kolku ti pobaraa za montaza na ovaa edinica? Ovoj model doaga so montazen kit, pa se prasuvam dali odbivaat od cenata na montaza?Кога го прашував тој пред да се одлучам финално ми рече „од денес за утре местиме“. И на крај кога се финализира работата, „понеделник друже“
5000 за монтажа, ама имало некој попуст од 1000 ден., така да 4000 тотал за монтажа.Kolku ti pobaraa za montaza na ovaa edinica? Ovoj model doaga so montazen kit, pa se prasuvam dali odbivaat od cenata na montaza?
Најдов некои спецификации за климичево што си го купил.Епа после толку гледање за тундрата на крај во Сетек ова го земав
Midea Extreme Save PRO AG Nordic + AIR PURIFIER UV VIRUS STERILIZATION HEPA series + KIT
Сетек | Сè од техникаsetec.mk
Не знам колку брзини има внатрешната, во понеделник ќе ја местат. Сегашнава клима што ја имам секако стално на една брзина ја возам така да тоа не ми мења многу.Најдов некои спецификации за климичево што си го купил.
Погледнете го атачментот 145428
Погледнете го атачментот 145429
Според ознаките компресорот е GMCC ама single со едно клипче производство Кина
Погледнете го атачментот 145430
Внатрешната со три брзини ли е? Вика 850/1000/1150 r/min
Надворешната вентилаторот има две брзини што значи не е инвертерски
Не знам колку брзини има внатрешната, во понеделник ќе ја местат. Сегашнава клима што ја имам секако стално на една брзина ја возам така да тоа не ми мења многу.
Фала ти, ќе внимавам и ќе пуштам слики утре.Што клима имаш сега ?
Внимавај на монтажата кога ќе ја монтираат
Внатрешната единица од плафонот во просторијата да е оддалечена 10 до 15 cm и минимум 3 метри бакарни цевки од Внатрешната до Надворешната Единица ( ако нема простор вишокот цевки се вртат во круг позади надворешната единица ) како и да се избандажираат бакарната цевки со бела пвц бандаж трака и пред вклучување да се извакумира со вакум пумпа Сподели фотографии од монтажата на Мидеа-та кога ќе ја монтираат
За твојот буџет гледај јапонски клими.HAIER TUNDRA PLUS AS50TDDHRA-THC/1U50MEMFRA-C по супер цена од 44.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Мислење ве молам?? Best bang for buck or?
Што убаво си преде LN-то, мераци.Си крцкаат дефростчињата и кај мене редум, почнале од утрово од кај 5 саатот.... заедно со снегчето изгледа.
Погледнете го атачментот 145475
Моја препорака.Midea FOREST MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW/MOX133-12HFN8-QRD0GW
Кој е подобар модел од Вивакс? Аери или Аехи? Или некоја препорака за 18ка клима( кинеска) ми треба што ќе ги затоплува добро просторот за релативно побрзо време зошто се работи за канцеларија. Се отвараат врати, се гаси климата понекогаш итн .
Јас го имам AEHI, 3,5kw, втора зима по ред греам 40 квадрати, во добро изолиран стан. Модулира до 250w, имам доста комфор, не ја гасам воопшто во сезона лето и зима (ја користам и за ладење) дење/ноќе, иако имам и Daikin (со кој сум имал доста проблеми.) комфорот е сличен. Во врска со Aehi, мислам дека надворешната единица е иста како од Aeri, разликата е во внатрешната единица, која од 3.5 kw личи како да е 5kw затоа и кубикажата која е покрива поголема. Дефрости не сум ги почуствувал до сега во однос на пад на температура во просторијатаа, сум ги приметил на екран чат пат и не траат повеќе од 5 минути.Кој е подобар модел од Вивакс? Аери или Аехи? Или некоја препорака за 18ка клима( кинеска) ми треба што ќе ги затоплува добро просторот за релативно побрзо време зошто се работи за канцеларија. Се отвараат врати, се гаси климата понекогаш итн .