EnergySaving
Gaining Experience
- 19 март 2017
- 38
- 54
MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW /MOX133-12HFN8-QRD0GW – Midea
Мислење за климава и за марката?
MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW /MOX133-12HFN8-QRD0GW – Midea
Собата е околу 20м2 но не повеќе. Земена е за греење но собата не е изолирана.
Благодарам на одговорите.
Афричка.Него каква клима ќе треба за во сабота?
400Афричка.
Додај уште малку или исценкај се, побарај поевтино некаде,иди со ДаикинЗдраво, предлог клима 7.5ка. Буџет 80,000 до 90,000. Мислам дека во тој ценовен ранг би идел со Mitsu, Toshiba и слично.
Сабота најава за НуклеаркаНего каква клима ќе треба за во сабота?
Здраво дечки,
Потребно ми е мислење за клима, 35 м2, стара дограма, стандард висина на тавани.
Дали би можеле да ми препорачате нешто?
Одлична климаЗдраво дечки,
Потребно ми е мислење за клима, 35 м2, стара дограма, стандард висина на тавани.
Дали би можеле да ми препорачате нешто?
Ги тепале тие шо неќеле ваква.Одлична клима
TOSHIBA Daiseikai 10 RAS-B13S4KVPG-E / RAS-13S4AVPG-E Wood по супер цена од 122.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Се работи за една просторија/соба, куќа градена со полна цигла, нема дополнителна изолација.Колку простории имаш во тие 35м2 дали се повеќе или една просторија и дали имаш изолација ? ? ?
Се работи за една просторија/соба, куќа градена со полна цигла, нема дополнителна изолација.
Цена би одговарала до 40тина илјади.
Исто прашање ми е дали доволно ќе загрева клима, затоа што се работи за повозрасна жена која живее во куќата?
А зошто е така ? Сега наместивме Вивакс инвертор баш кај ќерка ми у соба - она така ми спомна и кажале - вика подобро е цела година да работи нон стоп да одржава температура - Викам ти не си нормална -знаеш ли колку струја ќе потроши ?За 35м2 една целосна просторија овој модел 3.5кв
VIVAX ACP-12CH35AEEI PRO R32 | KLIMATIZER.MK
VIVAX ACP-12CH35AEEI PRO R32e model koj ima A+++ energetska vrednost. Ovaa klima gi ima site atributi da vi dade superiorno greenje a da ne go optovari vasiot semeen budzet. Na -7C dava 110% energijaa rabotnata temeratura i e -25C.klimatizer.mk
За греење со клима уред однодно рамномерна температура најбитно е зимно време да не се исклучува клима уредот односно да работи 24/7 само температурата да се подесува но гасење не
А зошто е така ? Сега наместивме Вивакс инвертор баш кај ќерка ми у соба - она така ми спомна и кажале - вика подобро е цела година да работи нон стоп да одржава температура - Викам ти не си нормална -знаеш ли колку струја ќе потроши ?
Значи тоа за зима важи само за греење или ? Мада што не верувам - загреј или олади 30мин пред да дојдеш дома - имаш ВиФи поврзано од секој мобилен може да пушташ , гасиш регулираш ...
Погледнете го атачментот 139822
Погледнете го атачментот 139823
Погледнете го атачментот 139824
Два метра нема три. Мајсторот рече малку е ама добро е пак .
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.Он-офф клима уредите имаат фиксна потрошувачка и кај он-офф модели нема модулација
Инвертер клима уредите имаат променлива потрошувачка во зависност од зададената температура и затоа се најекономични кога работат 24/7 бидејќи модулитаат и со самото тоа ја одржуваат зададената температура,тука е тој комфорт и економичност.Затоа зимно време клима уредот најдобро и најекономично е да работи нон-стоп дење пример на 25°C навечер на 23°C ако ја гасиш зимоска ноќе ќе биде во просторот пример 15°C и сабајле кога ќе ја пуштиш ќе потроши повеќе додека ја надохнади температурата ќе прави почесто влажни дефрости затоа најдобро ноќе на 23°C дење на 25°C ( или на кој како му одговара температурата НО ЗИМНО ВРЕМЕ ДА НЕ СЕ ГАСИ )
Кој модел на Vivax го купи стави фотографии како е монтирана има ли минимум 3 метри бакарни цевки и дали внатрешната единица е оддалечена од плафонот во просторијата 10 до 15 cm за да има доволен проток на воздухот ?
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.
Во спална само од 13-15 часот до 30 степени да проба да постигне, секако не постигнува ама иде до некоја температура, потоа да исклучи и потоа во зависност од времето надвор во 19 часот тајмер на 20 степени. Од 22 часот па натаму на температура 23, додека да си легни е околу 23-24 часот веќе е постигната 23 и се мести да се изгаси во 07 часот, секако после тоа излегуваме од дома.
Во секој момент на апликација се гледа и може да се направат корекции, ама ова ми е супер и доста поекономично од 24/7. Еднаш местам тајмери и потоа ретко корегирам.
Мислењето е автоматски споено:
Јас пак од искуство поинаку мислам и сум мерел потрошувачка на слични температури, драстично се разликува и е многу поекономично ако не работи 24/7, посебно ако нема никој дома. Во мојот случај вклучувам тајмер да се вклучи климата во 13:00 на евтина струја, местам да топли до 30 степени., некогаш и не ја постигнува таа температура ама барем на евтина струја затоплува максимум. Од 15:00 да грее на 25 степени, така да сигурно ќе помине некое време додека температурата што е постигната до 15:00 се намали, некој период моделира и до 17:00 кога си идиме веќе е стоплено. Доколку е поладно вклучувам во 11 или 12 ама на температура до 20 степени и потоа Макс температура од 13-15 часот. При пониски температури тајмер навечер од 04:00-07:00 на евтина струја до 30 степени да проба да постигне и потоа без разлика која е температурата во 07 да се исклучи, нели скапа струја почнува. Тоа е за салонот.
Во спална само од 13-15 часот до 30 степени да проба да постигне, секако не постигнува ама иде до некоја температура, потоа да исклучи и потоа во зависност од времето надвор во 19 часот тајмер на 20 степени. Од 22 часот па натаму на температура 23, додека да си легни е околу 23-24 часот веќе е постигната 23 и се мести да се изгаси во 07 часот, секако после тоа излегуваме од дома.
Во секој момент на апликација се гледа и може да се направат корекции, ама ова ми е супер и доста поекономично од 24/7. Еднаш местам тајмери и потоа ретко корегирам.