Скоти
Practice makes perfect
- 15 октомври 2013
- 655
- 1.163
Фала. 41 илјада го платив.Убаво и долго да те служи, па пиши импресии понатаму. Што цена е моделов?
Фала. 41 илјада го платив.Убаво и долго да те служи, па пиши импресии понатаму. Што цена е моделов?
А колку и беше максимум ако 780 било минимум!?Иначе за сите што сакате клима со добра модулација, да ја ставите на ауто и да заборавите дека клима имате дома, земе си јапонска.
Изедов гомна и земав кинеска, 2.5кв не знаеше да спушти под 780вати, ова најниско што сум ја видел, а мицуто сабајлето монтиран, моментално зададена температура 21, постигнато 20.7 и со модулира до 360вати. Патем климата е претивка, идеална за во спални соби каде спијат мали деца или бебиња.
ИстоА колку и беше максимум ако 780 било минимум!?
На старт само ако беше доста ладно повлекуваше 1.4кв. 95% од времето работеше 780-880вати и гасеше.А колку и беше максимум ако 780 било минимум!?
Така исто работеше GREE LOMO LCLH 5.5 kw која сега ја заменив со HAIER PEARL 5.5 kw и климата си модулира и до 350W доколку времето надвор е над 5 степени и се осеќа попријатна топлина. GREE то незнаеше под 900W да симне.На старт само ако беше доста ладно повлекуваше 1.4кв. 95% од времето работеше 780-880вати и гасеше.
Слично и кај мене. На 6+ степени редовно гасеше и под 780вати не слегуваше, итoа 2.5кв кај мене. Еве моментално е на 3 фан а надворешна температура од 3 степени, зададена 22 степени, постигната 21.8 си спие мицуто со 400вати, а греам спална, со отворена врата према големо купатило и ходник( 23 квадрати).Така исто работеше GREE LOMO LCLH 5.5 kw која сега ја заменив со HAIER PEARL 5.5 kw и климата си модулира и до 350W доколку времето надвор е над 5 степени и се осеќа попријатна топлина. GREE то незнаеше под 900W да симне.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Vivax Aeri 5.5kw , на надворешна -2 , внатрешна зададена 24, моментална одржувана темп 23, модулира на 620вати. И најбитен факт е дека е неизолирана куќа на северна страна, просторија од 42 квадрати.Иначе за сите што сакате клима со добра модулација, да ја ставите на ауто и да заборавите дека клима имате дома, земе си јапонска.
Изедов гомна и земав кинеска, 2.5кв не знаеше да спушти под 780вати, ова најниско што сум ја видел, а мицуто сабајлето монтиран, моментално зададена температура 21, постигнато 20.7 и со модулира до 360вати. Патем климата е претивка, идеална за во спални соби каде спијат мали деца или бебиња.
Више-мање...кај било. На ѕид.Сакам да прашам некој што се разбира пошто монтерите појма немаат..
Земав уште една клима хаиер е сега каде е најдобро да се монтира надворешната единица.. ?
Од север и од југ е потполно отворена страната од куќата.. А од западна страна има друга куќа на 4/5 метри..
Кај мене така е со Gree мулти сплит не спушта под 800-900 вати... постигне температура и се гаси.На старт само ако беше доста ладно повлекуваше 1.4кв. 95% од времето работеше 780-880вати и гасеше.
Па и кај мене беше мултисплит само Мидеа, т.е МДВ.Кај мене така е со Gree мулти сплит не спушта под 800-900 вати... постигне температура и се гаси.
Исто и мене ми се случува. Среќа па топло ми е во стан, па не ја користам многу инаку ме живцира многу што е така гласна...Па и кај мене беше мултисплит само Мидеа, т.е МДВ.
Еве има доста примери со кинески кои имаат добра модулација. Може мене не ми се погодила ете.
Меѓутоа не ја заменив само ради тоа.
На слаб или среден фан на климата компресорот се слушаше премногу гласно, буквално се тресеа ѕидовите и прозорите од двете спални една до друга. При повторно палење на климата( нели кога постигне температура гаси) се слушаше таков звук( ваљда од компресорот) буквално ко со хилта да го руши некој ѕидот на кој беше монтирана надворешната единица.
Јас не можев да издржам веќе ради звукот и ја заменив. Си влечеше 85 вати и мојата кога беше изгасена ваљда ради греачи на тацна или работа на мотор на внатрешна единица, пошто кај мене моторот на внатрешната си работеше со мала брзина кога ќе изгасеше надворешнава. Твојата кој модел е?Исто и мене ми се случува. Среќа па топло ми е во стан, па не ја користам многу инаку ме живцира многу што е така гласна...
Btw на изгасена клима си влечеше по 100 вати кога е под нула надвор.
GWHD(18)NK3KOЈас не можев да издржам веќе ради звукот и ја заменив. Си влечеше 85 вати и мојата кога беше изгасена ваљда ради греачи на тацна или работа на мотор на внатрешна единица, пошто кај мене моторот на внатрешната си работеше со мала брзина кога ќе изгасеше надворешнава. Твојата кој модел е?
Нема удел покачувањето, пред да се покачи е оваа сметка. Сега и уште поголема ќе биде сметката со сигурност. Веќе имаше надминато 1000 кW/h пред 3-4 дена а пресекот се прави на 21 јануари.Кога би имал буџет од 75 000 денари во никој случај не помислувам на Гри.
Но треба да се провери дали декемвриската сметка е точна или има удел и "фамозното" порамнување што ЕВН си го прави еднаш годишно.
Мене последната сметка ми дојде околу 1500 денари повеќе од просекот од претходните 5 години.
Колку е минимуот потрошувачка на hr35 на 2ра фан.Иначе за сите што сакате клима со добра модулација, да ја ставите на ауто и да заборавите дека клима имате дома, земе си јапонска.
Не од покачувањето, туку порамнување си прават они кога ќе им текне.Нема удел покачувањето, пред да се покачи е оваа сметка. Сега и уште поголема ќе биде сметката со сигурност. Веќе имаше надминато 1000 кW/h пред 3-4 дена а пресекот се прави на 21 јануари.
Ако не ви е тешко, вие двајца со ентри модели на Mitsubishi измерете COP.Колку е минимуот потрошувачка на hr35 на 2ра фан.
Кај мене на hr25 е 187вати на 0 степени надворешна температура и 2ра фан. 1фан има премногу слаб проток.
Го работам на трета претежно, вчера е монтиран, најниско го видов 260 вати вчера на температура околу 2 степени.Колку е минимуот потрошувачка на hr35 на 2ра фан.
Кај мене на hr25 е 187вати на 0 степени надворешна температура и 2ра фан. 1фан има премногу слаб проток.
Како се мери ?Ако не ви е тешко, вие двајца со ентри модели на Mitsubishi измерете COP.
Исто така колку си незадоволен од Хансолот и дали ти цркна вентилаторот од внатрешната единица?