Нема да има ДНЕВНА ефтина струја. Сепак, убедливо најефтино, најеколошко, најенергетски ефикасно и најпрактично греење останува инвертер и тоа со огромна маргина.
Исклучи ја елката (на неколку фирми ова симболче е за некаков си јонизатор).Здраво дечки нов сум со климиве ке може појаснување подетално што како служат опцииве ....
се раоти за CoperHunter клима , купена е пред месец дена и почнав да слушам некое како пецкање ако се доближиш до неа контактирав продажно место ми кажаја да исклучам тоа елката некој јонски филтер не разбирам мала помош.
Погледнете го атачментот 108010
Од кај ти е информацијава?Ќе видиме и тоа. планираат да воведат трошачки данок, кој троши повеќе од 1 MW да плаќа уште поскапа струја. Не знам за вас, ама во куќата без никаков проблем надминувам 1 MW струја во зимските периоди, 1500-1800 декември - февруар. Во станот на пола од ова.
Толку кратковиди неспособни кучкини синови, кои даваа народни пари за субвенции на клими а во 30 години не изградија ниту една електрана. На што мислеа дека работат климите? Непријатели на народот.
5,5-ки имаатКако греете во преодни периоди со 560 и 960в?
Кај мене уште држи 454в, чат пат повеќе кога беа поладните денови докај 550в.
Од кај ти е информацијава?
Sent from Телефон using Tapatalk
Тоа де тоа. На медиумите трубат? Каде? Не сум налетал на тоа досега.трубат на медиумите. ќе бидеш навреме известен кога ќе го имплементираат.
Па тоа може и да го поддржам.... вака нема смисла да поскапува струјата за сите поради бизнисмените што копаат крипто....Ќе видиме и тоа. планираат да воведат трошачки данок, кој троши повеќе од 1 MW да плаќа уште поскапа струја. Не знам за вас, ама во куќата без никаков проблем надминувам 1 MW струја во зимските периоди, 1500-1800 декември - февруар. Во станот на пола од ова.
Толку кратковиди неспособни кучкини синови, кои даваа народни пари за субвенции на клими а во 30 години не изградија ниту една електрана. На што мислеа дека работат климите? Непријатели на народот.
Копачите заработија милиони, многу му е гајле за некакво си поскапување.Па тоа може и да го поддржам.... вака нема смисла да поскапува струјата за сите поради бизнисмените што копаат крипто....
Дури предлагам прогресивни да си бидат цените.... ова чисто како пример за едно домаќинско броило.....
До 500kw во месецот.... 50% поефтина цена од што е сега....
Од 500kw до 1mw како што е сега....
Од 1mw до 2mw 50% поскапа....
Над 2mw.... 100% поскапа....
Само така може народ како нас да научиш да штеди.
Чекам линк од муабетите по медиумите?Копачите заработија милиони, многу му е гајле за некакво си поскапување.
Ако најдам ќе ти пратам. Не ТВ беше.Чекам линк од муабетите по медиумите?
Колку ти кажува дека е моменталната температура? Кај мене ако наместам 30 највеќе што стигнало на климата е 28, а на термометар околу 23.5 ~24 степени. Термометарот е ставен на околу 8метри подалеку од климата. Дневната е околу 45m2 со добра изолација и такви раб.
Еве како работи денес цел ден. Мене ми е ок оваа температура.
Погледнете го атачментот 108005
Погледнете го атачментот 108004
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Колку ти кажува дека е моменталната температура? Кај мене ако наместам 30 највеќе што стигнало на климата е 28, а на термометар околу 23.5 ~24 степени. Термометарот е ставен на околу 8метри подалеку од климата. Дневната е околу 45m2 со добра изолација и такви раб.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalki ka
I kajmene e slicno na zadadeni 30c ima realni 24c na nadvoresna temperagura od 3c. Neznam dali imas merac na klimata po so kajmene koga na zadadeni 30c do 25c postignati klimata vlece 2500w a na 26 vlece 1700w(verojatno nekoja zastita) zatoa baram dali ima moznost da se premesti so kable room temperature sensorКолку ти кажува дека е моменталната температура? Кај мене ако наместам 30 највеќе што стигнало на климата е 28, а на термометар околу 23.5 ~24 степени. Термометарот е ставен на околу 8метри подалеку од климата. Дневната е околу 45m2 со добра изолација и такви раб.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Муабет,, ништо конкретно, нема цифри, шпекулации, ...
За Тундрата незнам, но за Ломото не е точно ова. Имам иста и спушта под 400Вчера на Haier Tundra 5.5 измерив најниска модулација од 560W за разлика од GREE LOMO LCLH која незнае да спуште под 930W.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Tundra green 5.5За Тундрата незнам, но за Ломото не е точно ова. Имам иста и спушта под 400
За Тундрата незнам, но за Ломото не е точно ова. Имам иста и спушта под 400
Спушта, ама на кајгана.Имаш GREE LOMO LCLH 5.5 kw и ти спушта под 500W?
Кој мерач е ова? Може линк? ФалаСтигна мерачот од али, пуштен од 28 на пладне 12часот
Кога сум дома пуштена на 24с преку нокј и кога ме нема 22с аутофан
Погледнете го атачментот 108033
Видеово е од Амбер 5.5 kw пуштена да грее на 23 степени. Еве како и на колку одржува.Имаш GREE LOMO LCLH 5.5 kw и ти спушта под 500W?
Муабет,, ништо конкретно, нема цифри, шпекулации, ...
Sent from Телефон using Tapatalk
Јас до сега не сум видел пониска потрошувачка од 900W на мојата LOMO LCLH, ги прашував и монтерите што идат да ја одржуваат и сите ми креваа раменици дека таа е потрошувачката. А и по други странски форуми што читав сите имаа исто искуство со општо со GREE.Видеово е од Амбер 5.5 kw пуштена да грее на 23 степени. Еве како и на колку одржува.
Ломото ми е на горниот кат и во моментов не ја користам.
П. С. Рачунај дека Амберов има дополнително греачи на компресор и тацна, така што и тоа троши некој 50 тина вати.
Инаку моменталната надворешна температура е +6
New video by bajramo1