Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избегнувајте ги AMC компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ајде малце да ја стишиме топката, доволно беа 13 страни зборење, фалење и ругање, малце да се смириме и тука некаде попоелка да ја завршиме оваа дискусија со тоа дали се добри или не, најубаво е ете да не прошетаат во нивните салони,сервис магацим и слично да видиме како тоа они како организација функционираат и да ни објаснат поубаво во лице, може тоа ке биде најфер и за двете страни, продолжете со коментари но мислам дека треба малце да смириме сите страсти и посмирено да разговараме, Ви благодарам, за оние кој ке ме сватат во добрата намера

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Dinamit Таблет од 2-4000 денари не е таблет туку ѓубре со кое само ќе се нервираш."
*5000 е не зафркавај :p
Инаку имам Acer A1-840FHD
http://www.gsmarena.com/acer_iconia_tab_8_a1_840fhd-6424.php и сум презадоволен од него , ни ми лагира ни сецка немам зборови , и секако не може да се споредуват со овие модели што правиме муабет поевтините.
И нешто надвор од темата да те прашам баш сега кога ми текна за таблетот. Што мислиш ќе има ли лолипоп конкретно за мојот модел acer. Сега е на 4.4.4 ноември месец произведен ? Да смениме малку насока на темата :D

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ejj tomi дај друже малку стана напнато и насловот малку иритира на расправии :D Смени го во "Искуства со АМЦ" и да продолжиме со мирни дискусии ,пофалби и поплаки. Многу стана жешко внатре :D

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ти ја почна оваа тема, сега ти смири ги :)
Хехехе не мора да ме обвинуваш , ако е до тоа работата кој ја почнал темата не ми смета насловот нека си стое :)

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ај да не почнуваме да се караме, ако не ти сметаше немаше да ми пратиш приватна порака за да се смени насловот, значи биди фер и коректен до крај, се согласувам дека беше доволно зборење и коментирање за АМЦ, темата може да продолжи и во поубава насока, каде што лугето ке прашуваат одредени работи а Амц како нов член со задоволство ке одговара на истите, околу нови модели, попусти, рецензии и слично за нивните производи и подршка за истите.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Насловот е во ред, а тоа значи да се избегнува AMC, а не да не се купува од нив! Така да кој сака може да си пазарува кај нив, остатокот нека го избегнува.
Ништо лошо.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ај да не почнуваме да се караме, ако не ти сметаше немаше да ми пратиш приватна порака за да се смени насловот, значи биди фер и коректен до крај, се согласувам дека беше доволно зборење и коментирање за АМЦ, темата може да продолжи и во поубава насока, каде што лугето ке прашуваат одредени работи а Амц како нов член со задоволство ке одговара на истите, околу нови модели, попусти, рецензии и слично за нивните производи и подршка за истите.
Добро,добро не мора да се напаѓаме ,а за тоа дали ми смета или не, НЕ ми смета си стојам на тоа што сум кажал и останувам фер и коректен до крај.
krema Во право си . :)

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
417
518
Бројот на мислења во темава денеска го бутна форумот :p

Шегата на страна, темава погоди точно во целта.

@АМЦ Грижа за корисници Мислам дека сите сме свесни за можната појава на дефекти кај производите, но тоа што сакаме да ви го укажеме е разликата во начинот на кој се постапува во ваквите случаи кај вас и во другите компании.

Исто така во интерес на дискусијата ќе дадам и предлог. Зошто не овозможите дополнително докупување на гаранција за брендовите кои се ексклузивни за вашата продавница ? Во претходните постови забележав дека добро ги владеете процентуалните пресметки и сигурно можете да претпоставите колкав процент од производите би требале да ги сервисирате. Со таков потег би охрабриле и увериле голем број на индивидуи.

Јас исто така ќе споделам негативно искуство со АМЦ кое датира од поодамна.
Купив персонален компјутер, кој беше оставен низ дома 2 месеци од денот на превземањето поради тоа што не бев во Македонија. Првото вклучување на компјутерот, по тие 2 месеци отсуство, беше непријатно искуство. Компјутерот се палеше после неколку обиди и не функционираше на потребното ниво.

Реагирав и компјутерот беше однесен на сервис. Го добив по некое пристојно време назад и забележав дека е променето напојувањето. Краток период ( неколку дена ) компјутерот фунцкионираше, за после тој период да се повтори проблемот.

Повторно реакција и навремено исполнување на сервисните обврски. Откако го добив назад компјутерот, повторно краток период на блесок во функционирањето и истиот проблем. Притоа го добив изгребано куќиштето, на што реагирав и бев убедуван дека тоа не е никаков проблем. Сепак бев доволно свесен да направам слика со датум и време.

Бидејќи бев веќе крајно револтиран отидов да го вратам производот, кој имаше повеќе време поминато во сервисот, отколку во мојот дом. Ја објаснив ситуацијата културно и наидов на дрзок однос, откако јасно беше дека не сакам никаков производ за замена, туку сакам поврат на средствата. Почна да се калкулира кој процент од средствата ќе ми биде вратен, што беше пресметано во однос на "периодот на користење" и физичките оштетувања на куќиштето. Повторно објаснив дека компјутерот не бил користен воопшто во почетниот период од 2 месеци, а подоцна веднаш е пратен во сервис, а подоцежното користење помеѓу сервисите се мери во денови.
Не наидов на разбирање и веќе бев при крај со нервите. Ги замолив да го задржат компјутерот дента, за да имам можност да размислам до следниот ден за моите следни чекори.

Следниот ден отидов со документи (пасош, сервисни листови, сликата од оштетеното куќипте и слично). Се заканив со евентуална тужба за која ги имав сите докази и бев целосно рефундиран.

Со почит,
NanoCell

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Затоа и го предложивме муабетот со „гости“ кај нас. Ќе има можност за запознавање на работата со сервисот, што се случува кога доаѓа клиент, кој е во право, па што се дешава кога доаѓа клиент кога не е во право, само за да можете да ги видите работите и од другата страна на приказната. Не во смисла АМЦ-клиентите, туку во смисла продажните ланци и сервисите - клиентите.

Se e vo red,no da ostavam rabota i da dojdam da vidam kako vie rabotite bi bilo malku bezveze neli.Da doagam no toa da bi bilo za biznis potrebi moze.Da dojdam i da ve gledam kako ste bi bilo malku bezvese.Ne bi si gubel vreme da doagam i da bidam video nadzor vo vasata firma,pa da gledam kako rabotite zad i pred vratite,a realno i neveruvam deka na nekoj drug mu e gajle sto vie zborite zad i pred vratite,osven mozebi vasata konkurencija

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Вчера форумов беше даун, а таман ми стана интересна темава :D Денес глеам нема активити...Ако се откажа АМЦ од допишување, бар да се отпоздравеше со едно Чао :D

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Од тие таквите ко тебе си замина АМЦ...денес разбрав дека биле најсериозната фирма за компјуктери...
Гојдо, ти само продолжи со тој став, ќе видиш ко ќе те начека АМЦ, глата со камен ќе ти ја дупни и очите со песок ќе ти ги наполни.
Ќе плачиш после:
- Косата ми е бушаеше АМЦ и по очи ме маваше!
Е така да си знајш, тоа сакав да ти кажам, како на колега форумџија.
И да знајш, еднаш поминав покрај АМЦ и никој не беше неуслужлив!
И КВАР се многу добри телевизори!

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
amc najdobriii seee zimi sfe

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Јас па вчера едно време си помислив АнонимусМЦ да не го кутнале форумов. Се си мислев после враќањето на форумов ќе ја нема темата.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Од тие таквите ко тебе си замина АМЦ...денес разбрав дека биле најсериозната фирма за компјуктери...
Тоа е, си бегам од среќата...
Гојдо, ти само продолжи со тој став, ќе видиш ко ќе те начека АМЦ, глата со камен ќе ти ја дупни и очите со песок ќе ти ги наполни.
Ако ги начекам во некое кафанче ќе треба да викаме брза помош за да ги носи на топсикологија.
И КВАР се многу добри телевизори!
И на БОШ им ваделе муабети дека биле бош, ама ете ги денес кај се. И Тито бил бравар, па до каде дотуркал...

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
И малце посериозно на темата, сепак за АМЦ е...

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Па темата е и те како сериозна, btw кој знае како поминал состанокот на кризнипт штаб на AMC, ако има инфо некој од извори блиски до штабот нека постира овде.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OK, ајде АМЦ нека вработи некој од форумов!

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Мене, нон стоп ќе ги бранам :angel:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Администрација: Барјте да се вработи Трајче! Тоa е совесно дрварче и работните задачи ќе ги исполнува совесно, навремено и квалитетно! Ќе биде пример за вработен од заедницава! Плус ќе му го товарат магарето со хардвер кога нема да му носи дрва!

Последна промена:
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Ветувам! Газам ластик, се фаќам за туѓо колено. Пип стој. Чичко пушти летки. Аирлија мајсторе. Со здравје да се јади...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Вчера го видов огласов и си се изнасмеав :) Дури малку и грижа на совест ме фати :( Изгледа вака поминал состанокот ;)
Нека не те фаќа грижа на совест, ова е сигурно новоотворено работно место. Тоа изгледа е работно место кое всушност ги поправа работите, а не ги прераспеделува работите на помалку информираните.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно