Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избегнувајте ги AMC компјутери

Статус
Затворена за нови мислења.
17 февруари 2015
38
21
И уште оваа зошто имате не избалансирани конфигурации од типот на i5 со GT610 ? Каква гејмер конфигурација е оваа од година 2006? Дефинитивно треба да се седне кај вас и да се размисло убаво како треба да изгледа една сериозна гејмер конфигурација и нормално без изигравње на OEM со налепници :)
Исто добар конструктивен предлог. Иако имаме рационализација на ова, нека биде ова како добар предлог за размислување.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
@xenon е ова е маркетинг, не другото :) :)

Ова е damage control :)

Активности пост продажба, тука е маката на која се познаваат јунаците.

@АМЦ Грижа за корисници, се ова е фино и очекувано. Ќе се изненадам кога ќе слушнам дека вработените од салонот во Охрид се сменети, дали со однесување, дали со работно место. Или кога момак (или девојка) од салон што на корисник шитнал поправан производ (ако тоа е контра политиката на АМЦ) ќе добие финансиска „васпитна“. Дотогаш, фино срочен и all-bases-covered damage control.

Да се разбереме, не сум имал некое посебно лошо искуство со АМЦ. Не сум купувал многу од АМЦ, мислам дека последно тастатурата Microsoft Sidewinder X6 пред неколку години. Ок си тера.

Но вакви искуства на корисници укажуваат на системски проблем, а не на исклучоци. Веројатно не одлучил вработениот во салон да продава поправан лаптоп или таблет со расипан тач - и во двата случаи знаејќи за проблемот?

Последна промена:
17 февруари 2015
38
21
Ова е damage control :)

Активности пост продажба, тука е маката на која се познаваат јунаците.

@АМЦ Грижа за корисници, се ова е фино и очекувано. Ќе се изненадам кога ќе слушнам дека вработените од салонот во Охрид се сменети, дали со однесување, дали со работно место. Или кога момак (или девојка) од салон што на корисник шитнал поправан производ (ако тоа е контра политиката на АМЦ) ќе добие финансиска „васпитна“. Дотогаш, фино срочен и all-bases-covered damage control.
Секако дека имало казни кај вработени кои несовесно постапиле. Имало и најстроги казни. Ама сето тоа е процес кој се унапредува, се наградува. А за дали ќе се изненадите, еве очекуваме некогаш да спомнете ваше следно искуство во нашиот салон во Охрид. И слободно искористете го маилот [email protected] да известите. Ќе ве очекуваме.
А за активностите во пост продажба и најмногу се однесува поканата на оној кој ќе сака да дојде да ви го претставиме АМЦ и од внатре. Да се види тоа во сосема нормален работен ден, дека има и тоа голема посветеност да се решат проблемите на сите кои се сретнале со проблеми.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Инаку да се разбереме, овде станува збор за сите салони во МК, не е случај само за салоните во Скопје !

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Мене ми се допаѓа овој тип на провокација. Ова е правило што секаде се практикува, затоа и сега пак коментирам. Оваа тема треба да биде почеток на еден Support Forum на forum.amc.com.mk. Тие мејлови што ги давате се за општа комуникација, и сите знаеме како се читаат и третираат. Едно е да има дедицирана тема за Quart 40'' QLPS403 моделот, а друго е на маил да му објаснувате на секој посебно дека не прима усб драјв со филмови, туку слики.

Најдобронамерен совет, кој се надевам ќе го прифатите :)

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
@АМЦ Грижа за корисници
друже, добредојде и полека малце во еден ден нема на сите да им го смениш мислењето
ако си добил таква задача сметај дека таа ќе потрае, а во меѓувреме биди подготвен и самиот да научиш нешто
Најдобронамерен совет.
такви Wall of Death постови како тој почетниот на пример - џабе
tumblr_mfru8hnUBa1rcavhoo1_400.gif

друга работа, ова е форум, луѓево тука се меѓусебно блиски и се во најголем дел тука поради слични заеднички а не лични интереси
на многу други слични ИТ форуми низ светов и пошироко има членови кои се претставници на познати компании - производители или продавници, а многу често и самите сопственици се членови, велам членови не ПР агенти - видете таму разгледајте како изгледа тоа па еве и бидете тие кои ќе започнат една таква пракса која е за поздрав
еве еден пример на форумов @the_maker кој e веќе некое време член и мислам дека ќе се согласи и би можел и повеќе да сподели околу тоа
форум ова е место за споделување - Првата Заповед

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ejj сите сте поканети во дирекција, а само јас кај шефот во штип :D :D :rolleyes:

17 февруари 2015
38
21
Мене ми се допаѓа овој тип на провокација. Ова е правило што секаде се практикува, затоа и сега пак коментирам. Оваа тема треба да биде почеток на еден Support Forum на forum.amc.com.mk. Тие мејлови што ги давате се за општа комуникација, и сите знаеме како се читаат и третираат. Едно е да има дедицирана тема за Quart 40'' QLPS403 моделот, а друго е на маил да му објаснувате на секој посебно дека не прима усб драјв со филмови, туку слики.

Најдобронамерен совет, кој се надевам ќе го прифатите :)
Tie mailovi se za opsta komunikacija so problemi od tipot na ovoj forum, problem so garancija, so konkretna situacija, a toj drugfiot vid za poddrska kako sto kazuvate, malku e poslozen ama e vo plan. A inaku sekoj klient koj ne ima problem od takva priroda, sekogas se obiduvame da pomogneme i preku prodaznite lica vo salon. Od obicno otvoranje account za nov tablet, ako klientot ne znae, do poslozeni problemi.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ако почнат да пуштаат мејлови ке пукне сандачето, амц општо има најкатастрофа вработени кога мислам на нај катастрофа мислам на незнаење и мрмлање на празно пола од нив немаат ни пола знаење за склопување компоненти, пред две години купив лаптоп делл идеше со линукс цд, мислам дека беше со 2 гб рам и ја докупив уште 2 гб и им реков дека ја ке си го наместам, бидете си спокојни таму тројца околу мене запнале они да го наместат па после ме правеа и наудрен кај требало да оштрафам си викам овие нешто ме дупат или си играат мајтап со мене, па ми запнаа и они лично да го инсталираат windows си викам со овие нема разбирачка само што го земав лаптоп за 2 дена го продадов и се спасив од идни малтретирања од страна на амц, значи кажав еднаш од амц купувам само хдд и рам, други ствари како тастатура или глуфче ситнурии ,лаптопи компјутери матични никогаш, и тоа од што татко ми избрза и го купи од амц па ме заглави пак со нив :)

17 февруари 2015
38
21
@АМЦ Грижа за корисници
друже, добредојде и полека малце во еден ден нема на сите да им го смениш мислењето
ако си добил таква задача сметај дека таа ќе потрае, а во меѓувреме биди подготвен и самиот да научиш нешто
Најдобронамерен совет.

друга работа, ова е форум, луѓево тука се меѓусебно блиски и се во најголем дел тука поради слични заеднички а не лични интереси
на многу други слични ИТ форуми низ светов и пошироко има членови кои се претставници на познати компании - производители или продавници, а многу често и самите сопственици се членови, велам членови не ПР агенти - видете таму разгледајте како изгледа тоа па еве и бидете тие кои ќе започнат една таква пракса која е за поздрав
еве еден пример на форумов @the_maker кој e веќе некое време член и мислам дека ќе се согласи и би можел и повеќе да сподели околу тоа
Apsolutno se slozuvame. Ako nema sprotivstavenost na mislenja nema ni napredok. Za start sakavme da ja prestavime i nasata strana, bidejkli imase i ima ,i ke ima tendencioznosti, i toa ne e problem, zatoa i sme konkurecija so konkurencijata.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
@АМЦ Грижа за корисници
Најдобронамерен совет.

Точно тоа.. Место за споделување.. Кога после доста години се приклучив на локалниве форуми, прво тука на ИТ.ком.мк, првата работа беше инфо и тест на MIUI OS. Затоа што се мешаа работите со телефони/искуства/продажба/поддршка и друго, забега малце темата. Поентата е да се дели знаење на сите, без искклучок :) Пред некој ден гледав мои постови од 2007-ма и се смеев сам како абдал :) :) Но од тогаш многу луѓе се дрзнале да ми помогнат да научам, и јас сум научил доста други.

Знаењето не е знање ако си го држите за себе, тогаш е мисла. Само кога ќе се каже, да може и другите да го мислат, моделираат и тестираат се претвора во знаење.

Инаку, овој форум не е за техничка поддршка за АМС или за било кој друг дилер. И мислам дека до сега Администрацијата со право ве остави да си кажете што сакате, пошто бевте прозвани. И јас исто би направил. Но сега, кога знаете што треба, сите тука ќе очекуваат од вас да си направите ваш форум за Техничка Поддршка, каде што ќе има луѓе задолжени за одговори.

Тука може да си бидете членови, па дури и да отворите Тема за Техничка Поддршка за ваши производи, како на пример Quart. Тоа мислам и дека ќе се дозволи, затоа што тоа е целта на овој форум. И таму пишувајте си за посебниот производ, и одговарајте на сите прашања и желби околу техничкиот аспект на производот, НЕ негова продажба.

А за објаснување на политиката за грижа на корисниците, оставете еден линк до вашиот сајт, кој сака ќе си прочита. :) За све друго, како ферманите од законот за потрошувачи, пак ќе кажам најдобронамерно forum.amc.com.mk (simple sub domain)

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
не не одма неспоразум - тука никој не е конкуренција на АМЦ и никој не е тенденциозен во спротиставувањето
да тргнеш со таква претпоставка е грешка во сам старт - тоа е моето лично мислење-став
и ај со среќа, полека малце
и да користи кирилица
Правилата на Форумот - Втората Заповед

17 февруари 2015
38
21
Ако почнат да пуштаат мејлови ке пукне сандачето, амц општо има најкатастрофа вработени кога мислам на нај катастрофа мислам на незнаење и мрмлање на празно пола од нив немаат ни пола знаење за склопување компоненти, пред две години купив лаптоп делл идеше со линукс цд, мислам дека беше со 2 гб рам и ја докупив уште 2 гб и им реков дека ја ке си го наместам, бидете си спокојни таму тројца околу мене запнале они да го наместат па после ме правеа и наудрен кај требало да оштрафам си викам овие нешто ме дупат или си играат мајтап со мене, па ми запнаа и они лично да го инсталираат windows си викам со овие нема разбирачка само што го земав лаптоп за 2 дена го продадов и се спасив од идни малтретирања од страна на амц, значи кажав еднаш од амц купувам само хдд и рам, други ствари како тастатура или глуфче ситнурии ,лаптопи компјутери матични никогаш, и тоа од што татко ми избрза и го купи од амц па ме заглави пак со нив :)

Isto na ovoj moment go opfativme so prviot post. Zosto ocekuvate so vleguvanje vo bilo koj salon prodacite da bidat ninji, i ako vi tekne, aj sklopi mi accelerator za cesticki, i vednas, povelete accelerator za cesticki. Sekako deka na bezbroj laptopi e dodadeno ram, pomognato vo instalacija, acounti i slicno. Defiitivno ne si igrale majtap so vas.

не не одма неспоразум - тука никој не е конкуренција на АМЦ и никој не е тенденциозен во спротиставувањето
да тргнеш со таква претпоставка е грешка во сам старт - тоа е моето лично мислење-став
и ај со среќа, полека малце
и да користи кирилица
Правилата на Форумот - Втората Заповед
Ок не сме знаеле за кирилицата. Поздрав и секое добро.

Точно тоа.. Место за споделување.. Кога после доста години се приклучив на локалниве форуми, прво тука на ИТ.ком.мк, првата работа беше инфо и тест на MIUI OS. Затоа што се мешаа работите со телефони/искуства/продажба/поддршка и друго, забега малце темата. Поентата е да се дели знаење на сите, без искклучок :) Пред некој ден гледав мои постови од 2007-ма и се смеев сам како абдал :) :) Но од тогаш многу луѓе се дрзнале да ми помогнат да научам, и јас сум научил доста други.

Знаењето не е знање ако си го држите за себе, тогаш е мисла. Само кога ќе се каже, да може и другите да го мислат, моделираат и тестираат се претвора во знаење.

Инаку, овој форум не е за техничка поддршка за АМС или за било кој друг дилер. И мислам дека до сега Администрацијата со право ве остави да си кажете што сакате, пошто бевте прозвани. И јас исто би направил. Но сега, кога знаете што треба, сите тука ќе очекуваат од вас да си направите ваш форум за Техничка Поддршка, каде што ќе има луѓе задолжени за одговори.

Тука може да си бидете членови, па дури и да отворите Тема за Техничка Поддршка за ваши производи, како на пример Quart. Тоа мислам и дека ќе се дозволи, затоа што тоа е целта на овој форум. И таму пишувајте си за посебниот производ, и одговарајте на сите прашања и желби околу техничкиот аспект на производот, НЕ негова продажба.

А за објаснување на политиката за грижа на корисниците, оставете еден линк до вашиот сајт, кој сака ќе си прочита. :) За све друго, како ферманите од законот за потрошувачи, пак ќе кажам најдобронамерно forum.amc.com.mk (simple sub domain)

За форумот за Техничка поддршка е супер идеја, дали ќе биде кај вас на домаин, или ќе си биде на сајтот на АМЦ, па кој што и да има да праша, техничката поддршка да го води кон решавање на неговиот проблем. Секако дека е размислувано за тоа, и секако дека ќе го почнеме во момент кога ќе може од самиот почеток да биде совршен.

Изменето од модератор:

shooter

lurker
2 март 2010
656
585
Еве јас досега сум имал само позитивни искуства со АМЦ, купувам од таму и за фирмата во која работам и за пријатели и лично за мене. Не се, ама купувам. Секогаш биле услужливи дечките, немам забелешка досега.
Според мене, најголем проблем во сите продажни салони е слабата информираност и незаинтересираниот однос на вработените кон клиентите. Ова не е само кај АМЦ, имаше и претходно теми за такви искуства и со салони на СЕТ, Техномаркет, Нептун и слични. И не важи за секој салон на АМЦ или СЕТ. Нема правило. Ова треба менаџерите на фирмите да си го решат. Не знам дали другите фирми имаат customer care оддел, баш ми е мило што гледам дека АМЦ имаат, се надевам само дека добро им функционира и дека уште подобро ќе функционира.
@АМЦ Грижа за корисници Добредојде на форумот, се надевам дека регистрацијата нема да биде само за оваа тема и дека ќе станете дел од нашата заедница.
Поплаките овде на форумот не се измислици и наменети да наштетат некому. Ова е заедница која расте, во која секој ги споделува секојдневните искуства. Тука секој однос се базира на доверба и таа доверба повеќе или помалку се пренесува на секој нов корисник.
Еве Анхоч веќе има голема доверба овде. Тоа според мене е единствената фирма која остана да се фокусира на ИТ маркетот (зборам за фирмите кои имаат продажни салони). Навистина кога влезеш во продавница на Анхоч имаш чувство дека се наоѓаш во ИТ продавница, а не како во салоните на СЕТ и АМЦ каде повеќе од половина салон е исполнет со шпорети, телевизори, клими и останато од бела техника. Уште да почнат и дрва да продаваат во салоните.

Се надевам дека со IT.COM.MK ќе имате добра соработка во смисла на отстапувања производи за тестирања, рецензии и слично со што би ни помогнале во развојот а воедно би стекнале поголема доверба на нашите членови.
Поздрав

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
За форумот за Техничка поддршка е супер идеја, дали ќе биде кај вас на домаин, или ќе си биде на сајтот на АМЦ, па кој што и да има да праша, техничката поддршка да го води кон решавање на неговиот проблем. Секако дека е размислувано за тоа, и секако дека ќе го почнеме во момент кога ќе може од самиот почеток да биде совршен.

Еден форум да работи е потребно следново:
1. Под-домеин кој се регистрира интерно кај вас за 5 мин..
2. xenForo форум, кој се купува за беспари, а се инсталира за 15 мин.
3. Отоворање на првите теми за 45 мин (со некоја содржина)

:) постирање на линкот на сите ваши канали за промоција и информирање..
ако треба помош, оваа заедница е тука за техничка поддршка.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ја кога купувам и се прставувам дека имам познавање околу пц и лаптопите и знам што правам и зборам, и дека работам со компјутери од 6 години ама ете пуста желба имаа они да го инсталираат и да го наместат рамот ,ја ја немав таа среќа ја лично да си го искусам задоволството кое го правам више 20 години па така да ја од иднина ке си купувам од амц само ситнурии и тоа уз пат кога ми се иначе се друго анхоч и мебиус
Isto na ovoj moment go opfativme so prviot post. Zosto ocekuvate so vleguvanje vo bilo koj salon prodacite da bidat ninji, i ako vi tekne, aj sklopi mi accelerator za cesticki, i vednas, povelete accelerator za cesticki. Sekako deka na bezbroj laptopi e dodadeno ram, pomognato vo instalacija, acounti i slicno. Defiitivno ne si igrale majtap so vas.

17 февруари 2015
38
21
И уште оваа зошто имате не избалансирани конфигурации од типот на i5 со GT610 ? Каква гејмер конфигурација е оваа од година 2006? Дефинитивно треба да се седне кај вас и да се размисло убаво како треба да изгледа една сериозна гејмер конфигурација и нормално без изигравње на OEM со налепници :)
За налепниците кажавме, а за неизбалансираната конфигурација, многу едноставно, многу клиенти бараат нешто како што тие го сакаат. Проблем, а и не е баш проблем, е што тој производ ако е планиран и нарачна за Битола, се појавува на сајтот, бидејќи сајтот е поврзан со лагерот нормално, и вие ќе ја видите и ќе се фатите за неа. Да се разбереме, има скапи конфигурации hi-end да речеме, и има mainstream, за обични корисници, кои се 95% од пазарот.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Па не е баш така другар ми купи компјутер од амц за децата пред година ипол 30.000 одам да го видам и кога ке видам графичка мислам беше GT630 со и5 3570 и 8 гб рам и нанего пишуваше амц грјмер кога му кажав дека графичката е тиња и дека за тие пари можевме многу по солидна кофигурација да склопиме се издиши човекот башка ке мора и напојување да мењава ако сака графичка да смени

Alex

hello world
10 август 2008
340
169
Заклучок од сите постови што ги прочитав во темава : Ако не се чуствиваш како среќна личност не купувај од АМЦ :D

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Нема хејт никаков мегу амц кажав дека амц не се за нас ентузијасти се друго си се на место пошто амц и ентузијазам не оди заедно

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
За почеток сменете ги вработените или пратете ги на едукација.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
АМЦ Грижа за корисници

Почитувани, пред се би сакале да ви се заблагодариме за вашите искрени пофалби,
Ова е сарказам или темплејт одговор?

Грижа за корисници
1. АМЦ Компјутери функционира со 17 продажни салони во 15 градови низ Македонија, и со тоа сме свесни дека грешките се дел од работењето на дневно ниво, за што секогаш прифаќаме одговорност и гледаме да го услужиме потрошувачот во најбрз можен рок. Бидејќи станува збор за производи од IT областа, мора да земете во предвид дека се случуваат фабрички грешки, грешки во транспорт и други видови на грешки за кои АМЦ, без разлика дали е директен виновник секогаш превзема одговорност и го заменува производот. Во конкретниот случај и не само во конкретниот случај, туку секогаш за секој посебен случај се реагира, се испитуваат аргументите и се реагира соодветно според гаранциски услови и правните норми во Македонија. Клиентот по неговата поплака веднаш беше контактиран, утврдено беше дека навистина добил таблет кој требало да се враќа во сервис (нов вработен, почетничка грешка, која многу ретко се случува, ама ете за несреќа за работата да се повампири тука на форумот, се случи) и веднаш му е заменет, дури и си попуст како извинување за непријатностите. Тоа значи посветеност кој секој можен клиент, и во принцип, и конкретно, а не значи неквалитет, лоши производи итн....
Драг господине АМЦ

Грижа за корисници не е само широка насмевка и тапкање по рамо. Грижата се состои од тоа корисникот да добие исправен уред. Ако уредот се расипе да биде сервисиран во разумен рок а не да се случуваат „Сцили и Харбиди“ пред и за време на сервисирањето.

Луѓе - персонал
2. Постојано се трудиме односот продавач-клиент да се унапредува да биде на ниво на светските лидери во малопродажбата на нова технологија. Навистина ни е жал што читаме негативни критики за односот на вработените во нашите салони или сервис, но секогаш активно работиме на решавање на овие проблеми за услугата да биде на највисоко можно ниво. Вработените ја претставуваат компанијата, а нашата цел е тие секогаш да бидат љубезни, информирани и да ги услужат сите ваши потреби од IT технологијата. Имајте во предвид дека вие како клиенти сте можеби еве да се изразиме со пофалба кремот на ИТ ентузијастите во Македонија и понекогаш може очекувате екстра повисоко ниво на знаење и ако во првата реченица вработениот не ве пресретне со тоа ниво, можеби не би требало веднаш со дрвја и камења.
Перосналот треба да го разместите во согласност на неговите капацитети при што е сулудо да се очекува дека сите 5-6 вработени во еден салон можат да знаат се и сешто. При што (тропам сега) Перо го бидува за продавање на лаптопи, другиот ги знае барем основните особини на актуелните матични/чипсети, Жаклина ќе ги продава климатизерите и соковниците ..
Приметивте дека поплаките за персоналот се минорни во однос на расипаните уреди и сервисирањето?

Производи
3. Доколку се соочите со проблем со вашиот производ, постојат две варијанти кои можете да ги превземете – посетете го најблискиот салон со производот и сметката како доказ или пишете ни на [email protected]. Нашиот тим за грижа за корисници ќе ви излезе во пресрет во најбрз можен рок.
Инаку не постојат добри и лоши производи. Гледаме низ дискусијата многу од членовите навистина си веруваат дека АМЦ купува и продава лоши производи, а као некои конкуретни фирми продаваат само добри производи. Еве и нас не интересира како ги разбирате работите: За еден Asus лаптоп ние одиме и ги порачуваме во фабрика: Дајте ама дајте од тие лошите, што се расипуваат, таква ни е стратегијата ќе продаваме лоши производи. Тоа пријатели од it.com.mk НЕ Е МОЖНО. Ниедна фирма не може да купи добри и лоши производи. Као Anhoch купил добри мауси од 300 денари, а АМЦ купил од истите мауси од 300 денари, ама од лошите. Зарем верувате во тоа?
Има една работа која се вика планирање и развој. Не ги вулгаризирајте работите. И Anhoch добива заушки за тоа што продава Gembird и Hantol
На пример Anhoch беше масакриран на истиов овој форум кога проваливме дека Hantol вградува цемент во своите напојувања.
Оној @bogoevski (кој, btw, е од друга галаксија) направи опсежен тест и анализа на едно такво напојување (со фрапантни сознанија)

Значи, за да не се повторувам, кога носиш нонејм бренд и го продаваш тогаш треба да имаш спремен одговор на дефектите. Баш на ова поле сте прегазени од Anhoch.
Таму нема „њакање“ кога нештото се расипало.

Има производи со скромни перформанси, има ценовно достапни брендови и има и премиум брендови. Не може Asus лаптоп од 50.000 ни во АМЦ да е лош, ни кај конкуренцијата да е лош. А таблет од 2000 денари со скромни перформанси и од АМЦ, и од конкуренцијата ќе биде со тие скромни перформанси и тоа е тоа. И сепак и за тие производи си важи гаранција, си се реагира по нејзините услови и ниеден клиент не е вратен и за таков производ да не му се реагира во сервис, ако е се според гаранцијата.
Во насока на производите, гледаме многумина се уште имаат проблем со тоа од каде потекнуваат одредени производи, па се споменува Aliexpress, па Кина итн. Многу е едноставно: За сите тие, постојат Apple, Samsung, Asus, HP, Dell и слични премиум брендови со докажан квалитет и со повисока цена. Истите тие премиум брендови можат најчесто да се купат во АМЦ со подобра цена од конкруренцијата, и повторно повторуваме, немаат ни ние ни тие подобар Asus или подобар Dell, тие се производите.
За ценовно достапните производи, и тука се трудиме и тоа силно да бираме квалитетни производи дури кои ја надминуваат својата ценовно вредност во однос квалитет-цена. Пример АМЦ продава под својот бренд Quart смарт телефони, таблети и телевизори од реномирани производители. Како оди процесот? АМЦ, порачува под својот бренд производство на уреди, за кои потоа се грижи со овластен сервис со пост продажна грижа и слично. Пример Quart телевизорите се НАЈПРОДАВАН ценовно достапен бренд во Македонија. ЕДИНСТВЕН БРЕНД КОЈ ИМА 2 ГОДИНИ ГАРАНЦИЈА исто како и премиум брендовите на телевизори. Се произведува во фабрика-производител на компоненти за големите брендови како Philips, LG, Samsung итн.

Quart е бренд сличен на Neo, ST, Beko, Max, Fuego, Telefunken, Tompson, - ценовно достапни брендови познати во Македонија. Тие би требало на клиентите со ограничен буџет да им дозволат да имаат достап до најновата технологија, пример АМЦ со Quart SMART телевизорите први во Македонија донесоа ценовно достапни SMART телевизори, со цена која секој може да си ја дозволи и да ги ужива предностите на имање Smart услуги на својот телевизор, и да бидеме искрени, телевизорите се исклучително продавани.

Да поедноставиме, овде некогаш дебатата се движи во насока: Зошто Quart таблет од 2000 ден не е iPad. Одговорот на сите ни е јасен нели: Бидејќи меѓу нив има 20.000 денари разлика. А сепак и тој од 2000 ден, има гаранција од една година и грижа за корисникот од една година . Овде можеме доколку сакате подоцна да одговориме на сите прашања и нејасностии кои ги имате за биде кристално чисто и јасно што се продава, од каде е донесено, која е неговата вредност, каква поддршка се добива за него и слично. Да не остане ниеден необјаснет момент за простор за шпекулација.
Никој не ве критикува за гамата на производи која се продава кај вас. Знаеме ние што е добро да се купи.
Да земаме сите по 2-3000 евра плата на форумов ќе фрчат Ајпади, Ајфони, Нотиња...
Сервис/замена се клучни зборови овдека.

Квалитет на услуга
4. Доколку станува збор за квалитетот на услугата, исто така на располагање имате две варијанти – можете да го контактирате одговорното лице во продажниот салон или искористете го нашиот систем за онлајн систем за евалуација на услугата или поедноставено систем за поплаки и пофалби .

А тој производ кај оди потоа, кај следниот клиент што не го видел дека е отворан ли?
Погоре има член кој открил дека користел веќе сервисиран лаптоп. На ова мислевте?
Сакате да кажете дека никој не знаел за овој пропуст? Лаптопот случајно залута во салон?

А сега малку бројки: Зошто испаѓа дека голем број клиенти се лути и незадоволно од АМЦ, а помалку условно од една компанија за која тука има некои кои многу навиваат ;) ?
Anhoch има срце ко планина! Точка.

Флегма, ти исто така ќе бидеш поканет, иако според стилот на кој се изразуваш, би требало да вратиме со ист стил.
Ќе има грицки и хостеси?
btw
Што му фалеше на стилот?

Нели пред фактите молчат и боговите, зошто тоа да не важи за членовите на it.com.mk.
Цело време ви се изнесуваат факти а вие пробувате сето тоа да го сведите на број на продадени уреди и статистика. Засукајте ракави и средете си го сервисот.

Поздрав и имајте убав ден

Flegma велит!
Поздрав и тебе.

17 февруари 2015
38
21
Нема хејт никаков мегу амц кажав дека амц не се за нас ентузијасти се друго си се на место пошто амц и ентузијазам не оди заедно
Ок е што ентузијастите сте решиле да земате од друго место, тоа е носталгија, тоа е историја, тоа е некаде каде се чувствуваш безбедно и добредојдено, и тоа е се ОК. Ние ќе се обраќаме и до вас, а ефективно се обраќаме до другите 98% од пазарот во Македонија. Се надеваме дека во иднина ќе давате шанси. Ние се обративме на форумот да го намалиме и да апелираме да се почитуваат секогаш правата и можностите да се чујат и аргументите на другата страна. Се почна со еден таблет од 2000 денари, несреќено заменет во продажба, и некако овде нема менување на брзини по ред, прва брзина, па шеста, па 200 на саат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно