Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

ItSec Counter-Strike Server

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Јас би предложил да се направи некој Counter-Strike Server на корисниците на форумот и пошироко... но доколку тимот на ITSEC имат можности за да го направат тоа... па кој има некој коментар нека си каже... а и администраторот нека не информира дали може да се надеваме на нешто такво :D ;)

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk
Јас би предложил да се направи некој Counter-Strike Server на корисниците на форумот и пошироко... но доколку тимот на ITSEC имат можности за да го направат тоа... па кој има некој коментар нека си каже... а и администраторот нека не информира дали може да се надеваме на нешто такво :D ;)

Za zhal neveruvam deka vo momentot ova mozhe da go ovozmozhime. Sepak kje ja imame idejata za vo idnina pa ako ima aktivnost kje vidime.

Blagodaram,
Stefan.

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Ок да се надеваме дека ке може да направите нешто такво... па да видеме како играт сите членови на форумот;)

Rusin

Intern
28 април 2007
37
0
Навистина добра идеја е ова. Треба сите да се потрудиме да си направиме еден сервер, секако доколку ни е овозможено тоа. Не е толку лесно да се направи сервер. Треба време.

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Ne e tolku problem da se napravi dedicated server, problem e koj ke go odrzuva postojano. Za toa se potrebni lugje, pa ako ima doborovolci, da pocneme da se ekipirame poleka :)

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Za serverot? ne e toa problem. Pogolem problem bi rekol e PC-to i administratori

јас може да сум администратор, сум бил на повеке сервери администратор, а и уште сум администратор на серверот на струмица NetCable или Kabelnet :) али е само за корисниците на тој интернет, а за во иднина со главниот администратор планираме да го ставиме серверот на Public ;) толку од мене... ако има потреба од повеке администратори може да ви најдам :)

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
OK, ajde da vidam jas denovive sto moze da se organizira, barem nekolku casa dnevno za pocetok... a CS 1.6 ili CS:S?

Rusin

Intern
28 април 2007
37
0
Луѓе ја сум за кантер 1.6. Ама ако има некој што игра кантер Сорс, нека каже за да се организираме. Инаку слободно можете да сметате на мене за админ, ја и така киснам по сервериве на кантер.

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
OK, ajde da vidam jas denovive sto moze da se organizira, barem nekolku casa dnevno za pocetok... a CS 1.6 ili CS:S?

Cs 1.6 и еве ви донесов еден доста искусен дечко што добро така го познавам... се разбире од Кантер администратори ово-она , а тоа е mkd.scout ;)

така да има повеке кандидати за администратори, но не само да си се шуткаат на сервер, туку да си ја вршат работата... еве кога ке направите кажете да влеземе сите па да видеме што може да биде :)

GokoMKD

Intern
14 април 2007
39
0
Jas mislam deka ke bide podobro CS 1.6 , a za Admin moze mene da me smetate ne e problem barem toa, za bilo kakva pomos pobarajte me :))

mkd.scout

Intern
30 април 2007
9
0
Е вака сеа..
За добар CS 1.6 сервер е потребна најпрвин добра конфигурација (најмалку дуал кор процесор на 3гигахерци и 1 или 2 Гига рам) Друго потребно е добра Интернет конекција (најмалку 10Мегабитна прибидејки сме во Македонија).
За одржување е лесно кога ке се стават одговорни администратори (Овде се пријавувам јас) .
Значи ако ги имате условите Добра конфигурација које ке биде нон-стоп онлајн и ДОбра интернет конекција можете да зборувате за ЦС сервер..
Инаку на серверот за да може да биде контролиран ке мора да се инсталира Админ МОД - АМX mod .. Мета мод по желба и некои програми за заштита од читери! (SXE CLient - Cheating Death) ..
Тоа е тоа..останува на вас да видите можностите..
Патем како друга опција може и да се купат слотови..
На пример за Кантерстрајк сервер може да се купат 20 слота за 20 Евра..
тоа е тоа..
За секоја информација..контактирајте ме..
Поздрав - Добра идеа!

p.s Патем Поздрав до А1Тим што ме афирмира на форумов..и Благодарам.

A^1^T^E^A^M

Баниран/a
18 април 2007
393
2
brmbrm.blog.com.mk
Скоуте може sXe-Injected го има на Кабелнет на серверот... али на некој sXe-Injected им прави проблеми на кантер и ке треба да ја ре-инсталират... а и башка треба Update на скоро секој 2-3 дена :)

сега за сега има 3-4 за админи пријавено :)

1. Јас
2. mkd.scout
3. GokoMKD
4. DynamicMk
.....

Rusin

Intern
28 април 2007
37
0
а чекајте од прилика колку админи се потребни за еден сервер? колку повеќе толку подобро нели!?!?!?! еве и ја се кандидирам за админ да бидам.

GokoMKD

Intern
14 април 2007
39
0
мислам дека за админи е средено, сега треба малце повеке да се загризиме и ангажираме за серверот , каде ке биде сместен кој има доволно можности за дигање на серверот и такви работи.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.169
Мислења
1.007.280
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0