Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

it.com.mk IRC канал

Статус
Затворена за нови мислења.

D

Администратор
31 март 2007
3.983
4.148
www.aqtos.com
Запомнeте, неофицијален IRC канал... :)

Го следиме ова како бета продукт, ако навистина има голем интерест и служи каналот, тогаш ќе произлеземе со многу подобра варијанта. :)

D

Администратор
31 март 2007
3.983
4.148
www.aqtos.com
ima li nekoja sansa ova da se stavi na po pregledno mesto, kako na pocetnata strana na forumov.

Првин да пробаме вака, како што кажав, бета тестинг .... ако има заинтересираност од веќе постојаните членови и на каналот се одржува некој континуитет, тогаш ок... ќе го средиме.. :)

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.926
185
Jas mislev deka neoficjalniot irc kanal na Makedonskiot IT Forum ke bide izraboten nesto vo stilot kako sto gledav na internet(mislam deka bese kajgana ne se sekavam) samiot irc kanal e smesten na web stranata.Toa bese izraboteno vo Java i pisuvas nick name i enter chat.Mislam deka taa varjanta e podobra bidejki primer nekoj doma nema irc programi a koristi dialup internet pa treba da go simnuva ili da bara od nekoj drug da mu go dade itn i na kraj ke se otkaze od posetata.ili pa treba da go smeni serverot bidejki primer ne e na undernet tuku e na freenode.A vaka em e na web stranata e na Forumot i dodeka nekoj go razgleduva forumot istovremeno moze i da otide na irc kanalot i mislam deka bi bilo pouspesno.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Тоа за што зборуваш ти се вика "ChatBox" екстензија за vbulletin која беше инсталирана на форумот и по краток период одстранета бидејќи се покажа како крајно нефункционална и штетна за форум од овој тип...

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Откако се креираше каналот #it.com.mk на freenode.org , некако ја снема таа заинтересираност за каналот...мислам дека треба да го одстраниме каналот затоа што џабе дизавме прашина кога нема корист а ни цел.
Благодарам.
П.С.
Колегата кој е админ на каналот, може секако да го направи тоа (одстранување) ;)
;)

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.926
185
Откако се креираше каналот #it.com.mk на freenode.org , некако ја снема таа заинтересираност за каналот...мислам дека треба да го одстраниме каналот затоа што џабе дизавме прашина кога нема корист а ни цел.
Благодарам.
П.С.
Колегата кој е админ на каналот, може секако да го направи тоа (одстранување) ;)
;)

Vo pravo si.Znaci delete:tazhen:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Де бе, немора да се брише или затвора нешто ако не е популарно.. Кога имам време навраќам :)
Многу мала заинтересираност има (да не речам никаква), ама не гледам причина за никакво бришење.. Јас ќе продолжам да го посетувам каналот во секој случај.

::FROST::

Баниран/a
6 јануари 2008
26
0
Абе дај да напраиме на undernet каналче, ќе го официјализираме и се...

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Абе дај да напраиме на undernet каналче, ќе го официјализираме и се...

Еве зошто не е одбран Undernet:
Администрацијата на Undernet e катастрофална, на серверот владее хаос и неправда. Премногу е далеку од ИТ светот и има премногу script kiddies.
Во тоа е проблемот :p
:bravo::bravo:

Commie

Gaining Experience
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Баш вчера се дискутираше за ова на ирц. Дефинитивно иако и јас бев за undernet канал, дефинитивно заклучив дека на undernet не ја бива работата.

GeNeRaToR

Intern
20 јануари 2008
538
7
сега си инсталирав mIRC и кажете ми како да се конектирам, чекор по чекор оти тука сервери канали .... нешто се error ми појавува. Кажете ми како вие се конектирате.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.484
Членови
36.676
Најнов член