• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Искуства со робот правосмукалка

Potop

Gaining Experience
26 декември 2013
347
430
Враќај ја, јас купив пред 2 недели ниеднаш не ми се појавило ова.
Вратена е. Шупаците од сетек не можеле да ја заменат, морал сервисот да одобри (можеби била полеана со вода)
Какви редарди се не ми се верува. Ама кога ќе пуштиш друг да враќа тоа е.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

petkotrajko

On your way to fame
16 јуни 2017
785
842
Вратена е. Шупаците од сетек не можеле да ја заменат, морал сервисот да одобри (можеби била полеана со вода)
Какви редарди се не ми се верува. Ама кога ќе пуштиш друг да враќа тоа е.

Sent from my SM-A336B using Tapatalk
А ви дадоја друга, исправна, или пари ви вратија?

Испратено од телефоно.

auuu55

Intern
11 октомври 2015
17
4
Здраво друштво, сакам да земам роботска правосмукалка, па би сакал да ве замолам за мислење. Се мислев да земам Roborock S7, ама после читање на повеќе рецензии мислам дека не е баш прав избор за моите потреби. Најголем адут на S7 е џогирањето што мене баш и не ми треба многу зошто 90% од станот ми е паркет и дел теписони односно повеќе ми е за правосмукалка. Читав и за Mop 2 Pro кој има малку поголема сила 3000 од S7 кој има 2500. Нормално last but not least цената. Какви се вашите искуства и што би препорачале?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

zlatko_ti412

Gaining Experience
12 ноември 2018
274
413
Здраво друштво, сакам да земам роботска правосмукалка, па би сакал да ве замолам за мислење. Се мислев да земам Roborock S7, ама после читање на повеќе рецензии мислам дека не е баш прав избор за моите потреби. Најголем адут на S7 е џогирањето што мене баш и не ми треба многу зошто 90% од станот ми е паркет и дел теписони односно повеќе ми е за правосмукалка. Читав и за Mop 2 Pro кој има малку поголема сила 3000 од S7 кој има 2500. Нормално last but not least цената. Какви се вашите искуства и што би препорачале?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
90% од станот ти е паркет и не ја сакаш моп/џог опцијата?
Не дека е којзнае што џогирање тоа мопот туку му иди како да го врвиш паркетот со влажна крпа после усисување.
Јас иам S7 MaxV Plus веќе 2 месеца - презадоволен!

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.514
4.925
SK
Еве едно, ахем... Искуство со робот правосмукалка:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.229
12.973
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

petkotrajko

On your way to fame
16 јуни 2017
785
842
Еве едно, ахем... Искуство со робот правосмукалка:

Страшно.
Шо време дојде, и од правосмукалката да треба да се кријаш со шваљерката...не дај боже да си и згрешил нешто со полначо, одма ќе прати сличе до жена ти!

Испратено од телефоно.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.514
4.925
SK
Глупа идеја е швалерките да ги носиш дома. Ама како што вели Метуз сеедно е глупав концепт правосмукалка да бара интернет конекција како услов за да работи... Пишувано е и дека на телевизорите не треба да им се верува, ама ајде да не дигресираме дотолку. Смартфоните што сите ги носат во џеб се доволно компромитирачки сами по себе. :)

mdeni

Unbeatable
24 септември 2012
5.318
5.153
Глупа идеја е швалерките да ги носиш дома. Ама како што вели Метуз сеедно е глупав концепт правосмукалка да бара интернет конекција како услов за да работи... Пишувано е и дека на телевизорите не треба да им се верува, ама ајде да не дигресираме дотолку. Смартфоните што сите ги носат во џеб се доволно компромитирачки сами по себе. :)
Интернет врската е едно, и се користи за да можеш да имаш пристап од надвор. На многу дивајси го има тоа.

Како и да е, проблемот е друг. Вакумската правосмукалка разбирам да има вагон сензори, ама нема апсолутно никаква потреба да има микрофон и да има камера. Тие две работи се НЕДОЗВОЛИВИ без разлика дали излегува на интернет или не. Што сака нека е марката, и дали е кинеска или Шведска или Америчка.

zlatko_ti412

Gaining Experience
12 ноември 2018
274
413
Интернет врската е едно, и се користи за да можеш да имаш пристап од надвор. На многу дивајси го има тоа.

Како и да е, проблемот е друг. Вакумската правосмукалка разбирам да има вагон сензори, ама нема апсолутно никаква потреба да има микрофон и да има камера. Тие две работи се НЕДОЗВОЛИВИ без разлика дали излегува на интернет или не. Што сака нека е марката, и дали е кинеска или Шведска или Америчка.
Roborock во нивниот врвен модел имаат камера со која (освен што ја нудат опцијата за директни видео повици) прават AI object-detection (као не праќаат слики/видео на сервер туку сето тоа детектирање се прави локално)
Верувам дека никој не сака размачкано гомненце од миленик низ цела куќа.
И роботот у канта после тоа пошо нема јунак кој ќе го исчисти ако усиса нешо потечно :)

View: https://www.youtube.com/watch?v=YaweHrPPWEY

На крај на ден сами одлучуваме дали ќе купиме робот со или без вградена камера...

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.514
4.925
SK
Мал офтопик, апропо муабетов од последниве пар страни:

Имаме тема за „паметни“ уреди?

Delicon

On your way to fame
10 јуни 2007
1.141
628
delicon.mk
Мал офтопик, апропо муабетов од последниве пар страни:

Имаме тема за „паметни“ уреди?
Ги ставаш сите IoT уреди на посебен VLAN и им гасиш интернет. Кај мене е така. Roborock-от си чисти без проблем.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.514
4.925
SK
Ги ставаш сите IoT уреди на посебен VLAN и им гасиш интернет. Кај мене е така. Roborock-от си чисти без проблем.
Јасно, но 99% од корисниците нема да (можат/знаат да) го направат тоа. Поентата е во постоењето на ова нарушување на приватност, не во можноста некои од нас да се справат со тоа.

Aowek

On your way to fame
14 април 2012
964
732
Кога би требало да бирате помеѓу овие 2 , која би ја одбрале и зошто ? Имам буџет од телеком па не можам да се одлучам која.

1. iRobot COMBO C1138
2. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop2 Pro EU White​

skopje_mkd

Gaining Experience
5 февруари 2016
382
124
Кога би требало да бирате помеѓу овие 2 , која би ја одбрале и зошто ? Имам буџет од телеком па не можам да се одлучам која.

1. iRobot COMBO C1138​

2. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop2 Pro EU White​

Незнам дали би ти било од корист ја се мислев дали да земам (исто од телеком) irobot combo C1138 или i3 irobot. Ја земав втората малце е поскапа и има само една функција нема моп. Реално сум изненаден како чисти. Не е многу смарт нема многу функции ама шмукува лудо. Да пројдам со правосмукалка и после да го пуштам роботот ќе го напуни резерварот со прашина, влакненца и остали првљаштини.
За комбово многу малце има по нет. Како да е правен за источна европа и на официјална страна го нема. За и3 има многу клипови по нет и повеќето се позитивни.
Моја препорака ако не ти е приоритет да има моп, да си додадеш уште 100евра да си земеш i3ka. И самите четки се различни овие на и3 се двете гумирани

Aowek

On your way to fame
14 април 2012
964
732
Незнам дали би ти било од корист ја се мислев дали да земам (исто од телеком) irobot combo C1138 или i3 irobot. Ја земав втората малце е поскапа и има само една функција нема моп. Реално сум изненаден како чисти. Не е многу смарт нема многу функции ама шмукува лудо. Да пројдам со правосмукалка и после да го пуштам роботот ќе го напуни резерварот со прашина, влакненца и остали првљаштини.
За комбово многу малце има по нет. Како да е правен за источна европа и на официјална страна го нема. За и3 има многу клипови по нет и повеќето се позитивни.
Моја препорака ако не ти е приоритет да има моп, да си додадеш уште 100евра да си земеш i3ka. И самите четки се различни овие на и3 се двете гумирани
Ја нема и3кава во телеком веќе.

kostatkb

Intern
6 јануари 2018
16
6
А пробај и обратно, па кажи резултат. Пробај прво со роботот и потоа правосмукалката, многу е веројатно дека ќе собере далеку повеќе отколку првиот редослед. Не може 40-50 вати да соберат повеќе од 2000. Ова не го смислив, насекаде на нетот се такви коментари и оценки.

Misko6000

On your way to fame
5 април 2015
1.044
945
А пробај и обратно, па кажи резултат. Пробај прво со роботот и потоа правосмукалката, многу е веројатно дека ќе собере далеку повеќе отколку првиот редослед. Не може 40-50 вати да соберат повеќе од 2000. Ова не го смислив, насекаде на нетот се такви коментари и оценки.
Од перење земи тепих пројди го со правосмукалка, пак ќе има прашини и ѓубре, а не пак со роботска правосмукалка прво, па со регуларна (пробано со Rainbow)

Justice for All

Gaining Experience
10 септември 2010
321
190
@Smartus Од кај вас купив Роборок с7. Сега имам проблем. Покажува error 18 и не работи. Вика да се ресетира. Го ресетирав и пак исто е.

Уште е под гаранција. Што да правам? Има некое лесно решение или треба на сервис? Каде се носи на сервис?

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
30
55
www.smartus.mk
@Smartus Од кај вас купив Роборок с7. Сега имам проблем. Покажува error 18 и не работи. Вика да се ресетира. Го ресетирав и пак исто е.

Уште е под гаранција. Што да правам? Има некое лесно решение или треба на сервис? Каде се носи на сервис?
Error 18 е поврзан со вентилаторот, може да е навлезена прашина. Се дешава ако филтрите се оштетени или затнати. Пробај оваа процедура, пак фабрички ресет и ако не се реши ќе го подигнеме за сервис. IMG_20230207_213308.jpg

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.590
Мислења
926.674
Членови
33.196
Огласи
1.301
Најнов член