yane19
Intern
- 29 јуни 2020
- 48
- 31
Погледнете го атачментот 138473
каков ваучер? на овие 25,000 има уште 5000 попуст?
Пред плаќање внеси го кодот: ROBOT5000Погледнете го атачментот 138473
каков ваучер? на овие 25,000 има уште 5000 попуст?
Здраво. Се мислам помеѓу овие две, сакам да купам од Ананас:
Кое е подобро? Цената не ми игра улога, немам теписони дома, ама ми е за секојдневна употреба да чисти и џогира.
- XIAOMI Mi Robot правосмукалка Mop 2 Pro батерија 5200mAh
- XIAOMI Mi Mop S10 Робот правосмукалка
Првата, има појака батерија и поголем капацитет на комората за ѓубре (иако кај сите овие е мал). Втората тепа само во номиналната влечна сила, ама којзнае дали е точно тоа и дали, на пример, би се намалила во текот на работата поради помалата батерија. За карактеристиките за џогирање појма немам.
Првата, има појака батерија и поголем капацитет на комората за ѓубре (иако кај сите овие е мал). Втората тепа само во номиналната влечна сила, ама којзнае дали е точно тоа и дали, на пример, би се намалила во текот на работата поради помалата батерија. За карактеристиките за џогирање појма немам.
Xiaomi Robot Vacuum Mop 2 Pro vs Xiaomi Robot Vacuum S10: What is the difference?
What is the difference between Xiaomi Robot Vacuum Mop 2 Pro and Xiaomi Robot Vacuum S10? Find out which is better and their overall performance in the robot vacuum cleaner ranking.versus.com
ЕДИТ: Втората користела кеси и сама се празнела, појма немам како функционира тоа (не гледам голема кула каде што би влегувала). Од една страна тоа е предност, од друга страна може да биде тешко да се најдат кеси кај нас во иднина. И имала далечинско, ама и двете можат да се управуваат од мобилен.
Јас имам Roborock S7 плус обична самсунг правосмукалка и скоро се мислев дали добра стик правосмукалка од 700е што е еднакво на колку коштаат овие две е подобра опција.Едно прашање до сите што имате Робот , да кажеме некој од подобрите. Дали исто убаво чисти прашина + со вода како Стик Правосмукалките?
Слично (или исто) би напишал и јас.Јас имам Roborock S7 плус обична самсунг правосмукалка и скоро се мислев дали добра стик правосмукалка од 700е што е еднакво на колку коштаат овие две е подобра опција.
Може да се каже дека добро чисти роботот но:
- повремено кога треба гарнитурата во дневна и трпезариски столици да се всисаат како и некоја пајажина на плафон или случајно бутната саксија си треба рачна правосмукалка
- бара раскревање роботот, ако не ги тргнеш трпезариските столици не може да влезе меѓу ногарките а таму највеќе трошки има. Исто така папучи, играчки од детето, кабел од полнач што допира на под, сѐ мора да соберам.
- не секогаш може да изџогира плочки најдобро… можеби пошто се рапави па негде знае да остави флека
- не е паметно да му е станицата на дрвен под освен ако не е лакиран пошто од мократа крпа кога ќе се паркира влагата лошо влијае на дрвото особено ако е на ламинат таму кај што се спојуваат две плочи
- Пробувавме се по дома да ни е робот-френдли пример високи ногарки од 12-13цм минимум на гарнитура, спална за да може под нив да чисти но сепак знае да се откаже понекогаш и да влезе само парцијално испод мебелот. Ако имаш тенки теписончиња (или черги) или па дебел тепих со крзно или реси тогаш ќе се заглавува во нив… нема луксуз терање туку ќе си уредиш минимално по дома
После сето ова се прашувам дали штедам нешто со роботот или едноставно стик правосмукалка е полесно решение од аспект на помал когнитивен оптерет а поголема хигиена… зимаш поминуваш сѐ и завршена работа.
Уствари не го одговарам цитираното прашање, само додадов на дилемата
Се согласувам, не дека поентата ми е да се потрошат парите ама ете направив споредба за случај кога си решен да инвестираш 700е за решение за всисување/џогирање/хигиена што е најдобро решение за да не трошам многу време и физички и психички сили...Зашто да истрчуваш со стик од 700 евра, земи си некој најефтин и така тој се користи за “итни” ситуации кога те мрзи да ја извадиш правосмукалката.
Пред некој меесец во Стокомак имаше од тие нивните брендови Stymee стик правосмукалки за некои си 1399 денари и еве ја врши работа за “итни ситуации”, инаку Филипс имам за убаво чистење која скоро и паркетот мислам ќе го извади
Супер ми објасни, баш некој ваков одговор барав, како мислење на оваа тема.Јас имам Roborock S7 плус обична самсунг правосмукалка и скоро се мислев дали добра стик правосмукалка од 700е што е еднакво на колку коштаат овие две е подобра опција.
Може да се каже дека добро чисти роботот но:
- повремено кога треба гарнитурата во дневна и трпезариски столици да се всисаат како и некоја пајажина на плафон или случајно бутната саксија си треба рачна правосмукалка
- бара раскревање роботот, ако не ги тргнеш трпезариските столици не може да влезе меѓу ногарките а таму највеќе трошки има. Исто така папучи, играчки од детето, кабел од полнач што допира на под, сѐ мора да соберам.
- не секогаш може да изџогира плочки најдобро… можеби пошто се рапави па негде знае да остави флека
- не е паметно да му е станицата на дрвен под освен ако не е лакиран пошто од мократа крпа кога ќе се паркира влагата лошо влијае на дрвото особено ако е на ламинат таму кај што се спојуваат две плочи
- Пробувавме се по дома да ни е робот-френдли пример високи ногарки од 12-13цм минимум на гарнитура, спална за да може под нив да чисти но сепак знае да се откаже понекогаш и да влезе само парцијално испод мебелот. Ако имаш тенки теписончиња (или черги) или па дебел тепих со крзно или реси тогаш ќе се заглавува во нив… нема луксуз терање туку ќе си уредиш минимално по дома
После сето ова се прашувам дали штедам нешто со роботот или едноставно стик правосмукалка е полесно решение од аспект на помал когнитивен оптерет а поголема хигиена… зимаш поминуваш сѐ и завршена работа.
Уствари не го одговарам цитираното прашање, само додадов на дилемата
Еве овде е објаснето… само уште еден превод на англискиот “suck”WTF is всисување? Превод од usisavanje?
зашмука - резултати од пребарување | Дигитален речник на македонскиот јазик
Резултати: зашмука, ...drmj.eu