Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Искуства со робот правосмукалка

noc32

Gaining Experience
21 март 2016
218
144
Добро оваа е околу 17.000 ден. дали имаш претстава колку би траела за стан од ~70 квадрати без да се замени некој резервен дел на 3-4 дена да поминува секаде? Би сакал да земам вакво нешто ама ситни и скапи резервни делови би ме ваделе од кожа.
не би знаел :)

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
@Smartus Дали ќе ја имате Roborock S7 повторно на залиха во скоро време?
И која е разликата помеѓу S7, S8 и Q7 Max+?
Размислувам дали да одам со една од овие три но би сакала да знам предности и недостатоци, а исто ја имав во предвид и 360 Vacuum Cleaner S9 па ако може мини споредба за да се одлучам конечно?
Здраво здраво :) За жал S7 веќе не се произведува и нема информации дали би го добиле.

Накратко споредба, моделите S7 и S8 имаат опција за автоматско подигнување на крпата за бришење (при џогирање, се качуваат на килими, подигнувајќи ја крпата и продолжуваат со вшмукување), како и технологија за вибрациско чистење на подови, Q7 Max+ тие опции ги нема.

Предност на Q7 Max+ e што доаѓа со станица за самопразнење, каде роботот сам го празне резервоарот за прашина. За разлика од него, S7 и S8 доаѓаат без база, истата може да се докупи.

Најголема вшмукувачка моќ од трите модели има S8 со 6000pa, следува Q7 Max+ 4200pa, па S7 2500pa.
S8 има нов дизајн на главната четка - како двоен ролер, што значително го подобрува чистењето. Дополнително има подобрена технологија за избегнување пречки.

360 S9 во споредба со другите модели има пониска вшмукувачка моќ од 2200pa и ја нема опцијата за подигнување џогер, меѓутоа како перформанси, навигација и функционалност е компетитивен во тој опсек на цени. Доста се продава и одржувањето е лесно како кај сите роботски правосмукалки само со менување резервни делови.

S8 (бел и црн) и Q7 Max+ (бел) очекуваме да ги добиеме утре, додека пак 360 S9 и Q7 Max+ во црна боја се достапни веднаш.

Speedster

Gaining Experience
1 јануари 2016
446
409
Да се надобрзам на темата погоре а S8+ дали имате или по нарачка.
И таа во споредба со горе наведениот S8 што е разликата . И цена ако може . Фала :)

@Smartus

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Да се надобрзам на темата погоре а S8+ дали имате или по нарачка.
И таа во споредба со горе наведениот S8 што е разликата . И цена ако може . Фала :)

@Smartus
S8+ е фактички S8 со база за автоматско празнење. Разлика во перформанси и карактеристики нема. За сега нема најава дали ќе го добиваме комплет или посебно само база како што беше случај за S7

alex-st

Gaining Experience
1 декември 2010
155
76
@Smartus Ве читам веќе некое време и секоја чест за деталните постови и објаснувања околу правосмукалките.

Моментално сме во фаза на бирање нова робот правосмукалка за дома, па би го ценел вашето мислење и совет околу тоа кој модел да го купиме :)

Xiaomi Robot Vacuum S10
Xiaomi Dreame D9
Xiaomi Robot VACUUM-MOP 2

Слободно препорачајте и некој друг модел во тој ценовен ранг.

Ви благодарам!

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Фала alex-st :)
Mi Robot S10 до сега не сме го увезувале. Измеѓу другите два модела, би го препорачале Dreame D9 заради поголемата вшмукувачка моќ (3000pa во споредба со 2700pa од Mop 2) и плус има доста подобра батерија (5200mAh во споредба со 3200mAh).

Ѕирни и 360 S9, не е од Xiaomi екосистемот ама се има докажано годиниве што го увезуваме.

alex-st

Gaining Experience
1 декември 2010
155
76
Фала alex-st :)
Mi Robot S10 до сега не сме го увезувале. Измеѓу другите два модела, би го препорачале Dreame D9 заради поголемата вшмукувачка моќ (3000pa во споредба со 2700pa од Mop 2) и плус има доста подобра батерија (5200mAh во споредба со 3200mAh).

Ѕирни и 360 S9, не е од Xiaomi екосистемот ама се има докажано годиниве што го увезуваме.

Order up :)

Ke vi pisam impresii za nekolku dena.

Атачменти

• IMG_4324.jpeg
    IMG_4324.jpeg
    145 KB · Прегледи: 108

viktoria

Intern
14 октомври 2022
1
0
i’m
S8+ е фактички S8 со база за автоматско празнење. Разлика во перформанси и карактеристики нема. За сега нема најава дали ќе го добиваме комплет или посебно само база како што беше случај за S7
Додека да се решам и S8 излезе. Дали може форумски попуст за Ѕ8?

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
i’m

Додека да се решам и S8 излезе. Дали може форумски попуст за Ѕ8?
може може, баш пред некој ден добивме нови залихи. Кодот е IT1500S8 за 1500 ден попуст и ќе биде активен до 01.10.2023. Активен е и за белиот и за црниот Roborock S8 Xiaomi Roborock S8 роботски правосмукалки

Ако има и други заинтересирани членови на форумот, исто може слободно да го искористат.

Nikola230

Intern
28 август 2019
24
17
Здраво на сите, ја нарачав Xiaomi X10 EU од телеком онлајн продавницата (имав некој фамилијарен буџет што морав да го искористам пред да истече договор). Дали некој ја користи и како сте задоволни? Малку е чудно што спецификациите на телеком страницата како да не соодветствуваат на овој модел - Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.396
16.417
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Здраво на сите, ја нарачав Xiaomi X10 EU од телеком онлајн продавницата (имав некој фамилијарен буџет што морав да го искористам пред да истече договор). Дали некој ја користи и како сте задоволни? Малку е чудно што спецификациите на телеком страницата како да не соодветствуваат на овој модел - Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa

Веќе си ја нарачал, шо има везе веќе, за две недели врати се тука и пиши ти како работи.

Aleksandar!

Gaining Experience
29 јули 2010
549
175
И како се покажа ?
Се мислам и јас таа да ја земам или 360 S9 од смартус.
По спецификации едната има 2200pa наспроти 4000pa.
Исто и Е10 ЕУ ја гледав но некако не ми фаќа око поради тоа што нема лидар и неможе да ја зачува мапата.

Испратено од SM-G780F преку IT.mk форум апликација

Nikola230

Intern
28 август 2019
24
17
Zdravo na site, eve kratok update za Xiaomi X10 EU.

Ja koristam za stanbena povrsina od 50 m2 , vreme na cistenje prosek e 70 min, (so vkluceno dzogiranje, nemam pusteno bez i ne sum proveril dali ima razlika), mapata se zacuvuva na aplikacijata i ima opcii za podelba neli na sobi i virtuelen zid (kaj da ne odi).

Doma nemam nekoi tepisi, ama gledam na tie pomalite sto mi se pred WC bez gajle se kacuva i gi pominuva, pa duri i preku povisoki pragovi megu soba i WC slobodno se prekacuva. Cistenjeto na delovite e dosta ednostavno, a i za sekoj del si pisuva koga mu treba odrzuvanje na aplikacijata.

Dzoger funkcijata isto e top, ima tri nivoa za kolku voda da koristi.

Se na se sum prezadovolen zatoa sto imam i malo bebe doma pa ova epten se naoga za da bide cisto.

Pozdrav

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
257
180
Прашање до тие што користите робот правосмукалка. Која е идеалната висина на која што треба да ти е подигнат мебелот и други елементи, за да може да оди под нив без да закачува негде. Како се справува околу мали ногарки на мебел и слично?

20 јуни 2008
540
582
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 970 EVO 500GB + WD Red 2 TB
PSU
Gigabyte P750GM 750W
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
Gigabyte Aivia Osmium
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Прашање до тие што користите робот правосмукалка. Која е идеалната висина на која што треба да ти е подигнат мебелот и други елементи, за да може да оди под нив без да закачува негде. Како се справува околу мали ногарки на мебел и слично?
На нови елементи оставив 12.5 цм по консултација со @omegaRED, но после ставив и некои елементи од Ikea (11.3 цм) па гледам и под нив поминува.
Околу ногарките си врти :) Се работи за Roborock Q7 Max+

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
257
180
На нови елементи оставив 12.5 цм по консултација со @omegaRED, но после ставив и некои елементи од Ikea (11.3 цм) па гледам и под нив поминува.
Околу ногарките си врти :) Се работи за Roborock Q7 Max+
Супер, фала ти. Уште да одлучам колку пари ми се даваат за чудово.

FiC DoGG

Practice makes perfect
17 април 2007
973
1.008
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Зависи од модел до модел. Јас имам Xiaomi 1st gen, му требаат околу 9 цм, така да се над тоа е ок. Во цел стан само на едно парче мебел требаше да му сменам ногарки. Имаше 8цм ногарки, и правеше проблем затоа што телото поминуваше под него, ама куполата со lidar удираше. Сменив со 10цм ногарки и гајле нема, дури и под кујната поминува да шмука.

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.660
5.111
SK
Некој поназад се жалеше на приватност со ваквите уреди, се сетив сега кога случајно налетав на ова:

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Зависи од висината на роботот. Обично кај моделите со кула е 9.65cm (барем кај Roborock), меѓутоа треба да има и неколку милиметри простор за да може да се движи. Колку понапредна е навигацијата, толку е „понежен“ со мебелот кога се приближува. Ногарките ги забележува при првото скенирање и после се обележани како точки на мапата

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
257
180
Зависи од висината на роботот. Обично кај моделите со кула е 9.65cm (барем кај Roborock), меѓутоа треба да има и неколку милиметри простор за да може да се движи. Колку понапредна е навигацијата, толку е „понежен“ со мебелот кога се приближува. Ногарките ги забележува при првото скенирање и после се обележани како точки на мапата
Супер, значи некоа идеална висина би била 12цм?

Lokvan

Unbeatable
12 јануари 2016
3.660
5.111
SK
Јас се одлучива за Dreame Bot L10 Pro поради поголемата батерија, појакиот мотор и повеќе сензори од Vacuum Mop Pro. Работи исто со апликацијата на Шаоми. Цената од Грција искочи околи 350 еур.

Ја имаш веќе некое време... Коментар како се покажа во користењето?
Мислењето е автоматски споено:

@Smartus ги држите вие DreameBot L10 или Z10?

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Ја имаш веќе некое време... Коментар како се покажа во користењето?
Мислењето е автоматски споено:

@Smartus ги држите вие DreameBot L10 или Z10?
Ги немаме тие модели, распродадени се и на официјалната страна на Dreame. Моментално на лагер се 360 S9 и од Xiaomi екосистемот поновите модели на Roborock

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.070
Мислења
954.889
Членови
34.481
Огласи
2.292
Најнов член