Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Искуства со Gjirafa50

Espada_22

Intern
24 јуни 2022
8
3
Сигурно ќе ја пуштат пак за 14200 до нова година. И така не се брзам, планирам до крај на година да склопам нешто.

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
259
503
Скопје
IMG20220702125624.jpg

Како за прва нарачка, само пофални зборови. Нарачката ја направив на 21.06.2022, а денес беше доставена преку Еко Логистик.
Пред некој ден ми јавија само дека нарачката ќе закасне ден два. При нарачка, датум на достава ставив 01.07.2022 али сепак стигна на време.

Моментално чекам Zalman CNPS10X OPTIMA II, се надевам се ќе е во ред :)

igor_igor

Unstoppable
2 септември 2012
2.276
3.902
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-11400F + Deepcool AG400
Motherboard
Gigabyte B560M - DS3H V2
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 8GB (16GB) Kingston HyperX FURY RGB 3200MHz DDR4
Video card
Zotac RTX 3050 Twin Edge OC 8GB GDDR6
Case
SAMA Vision III
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 10 Pro 64 bit
Гледам на RTX 3050та цената им скокна од 14.190 ден на 18.990 ден. Мислите ќе се врати истиов попуст понатака?
Мене на нарачана веќе па ми ја променија од 14.190 на 18.000.

Кога видов денес ми се сврте и одма им пишав на техникл сапорт.
Ми викаат донт вори би хепи, за тебе важи старата цена ко во фактурата. :)

Ај викам уште еднаш потврдете, ми викаат паша зоти, по.
Сега сум на сигурно веќе. (y)

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Мене на нарачана веќе па ми ја променија од 14.190 на 18.000.

Кога видов денес ми се сврте и одма им пишав на техникл сапорт.
Ми викаат донт вори би хепи, за тебе важи старата цена ко во фактурата. :)

Ај викам уште еднаш потврдете, ми викаат паша зоти, по.
Сега сум на сигурно веќе. (y)
Они по нивна грешка дадеа 3060Ti за 27000 пред 3 месеца , тако да ПО ПО!

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.330
9.071
Стигна телевизорчето екстремно брзо, фини беа екологистик. Се уредно спакувано и доставено.
Направив краток муабет со доставувачот, ми спомна дека периодов испаѓа како само за Жирафа да работат, ама испорачувале многу скапи производи и никогаш досега немало некоја поплака за квалитетот или пак проблеми со уредиве.

Едит - мал осврт само, телевизорот беше 24.500ден (толку и плативме), а на фактурата од Жирафа стои 28.000 денари.

architect

Unstoppable
27 ноември 2008
2.399
3.430
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
i7 9700k Coffe Lake / NZXT Kraken x62
Motherboard
ASRock Z390 Pro4
Storage
SSD Samsung M.2 970 EVO 250 GB / 850 EVO 250 GB / WD EZEX 1TB
PSU
Corsair HX750i 80 Plus Platinum
RAM
G.SKILL TRIDENT Z RGB 2x 8GB ddr4 3000 mhz
Video card
Asus Rog Strix Gaming RТX 3070 O8G 8GB DDR6
Case
NZXT H500i black/red
Mouse
Logitech G Pro X Superlight white / Logitech G502 RGB / Deskpad Corsair MM350 PRO XL
Keyboard
ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 White
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Стигна телевизорчето екстремно брзо, фини беа екологистик. Се уредно спакувано и доставено.
Направив краток муабет со доставувачот, ми спомна дека периодов испаѓа како само за Жирафа да работат, ама испорачувале многу скапи производи и никогаш досега немало некоја поплака за квалитетот или пак проблеми со уредиве.

Едит - мал осврт само, телевизорот беше 24.500ден (толку и плативме), а на фактурата од Жирафа стои 28.000 денари.
пушти некоја фотка од тв-то и сподели првични импресии од сликата.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.330
9.071
пушти некоја фотка од тв-то и сподели првични импресии од сликата.
Немам можност за фотка, кај моиве дома е.

Инаку генерално:
  • Изненади квалитетот на бои и HDR, би рекол на ниво и над нив на премиум модели од Samsung од пред 2 години (дома имам 65ка Самсунг)
  • Квалитетот на изработка за цената е супер
  • Се губи квалитет на слика (сивило) веќе од 30 степени нагоре, ама би рекол е минорно
  • Изненади звучникот со AI опцијата, доста добро процесира
  • Сите апликации работат топ, пишуваше на рецензии дека немало HBO Max, ама овде имаше out of the box

Генерално многу позитивно искуство, особено за цената!

goce03

Unstoppable
20 јануари 2015
1.551
3.145
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Денеска нарачана тастатура, со плаќање во готово, при достава, никој не се јави за потврда на нарачката. Со оглед на тоа што ова не ми е прва нарачка, претпоставувам дека нема потреба од потврда.
Ќе известам кога ќе стигне.

Ficho

Gaining Experience
9 јули 2015
385
273
Скопје
www.pzuortomedika.com.mk

Инаку генерално:
  • Изненади квалитетот на бои и HDR, би рекол на ниво и над нив на премиум модели од Samsung од пред 2 години (дома имам 65ка Самсунг)
  • Се губи квалитет на слика (сивило) веќе од 30 степени нагоре, ама би рекол е минорно
  • Сите апликации работат топ, пишуваше на рецензии дека немало HBO Max, ама овде имаше out of the box

+1 и од мене за телевизорот. Со посебен акцент на особено за цената.

Kpakep4e

Gaining Experience
18 јули 2020
89
180

Инаку генерално:

Си го порачав и јас , едвај го чекам!

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.330
9.071
Денеска нарачана тастатура, со плаќање во готово, при достава, никој не се јави за потврда на нарачката. Со оглед на тоа што ова не ми е прва нарачка, претпоставувам дека нема потреба од потврда.
Ќе известам кога ќе стигне.
По мејлот те знаат, јас пример за ТВ-то нарачав со податоци од татко ми, ама мој мејл. Не се јавија воопшто, одма испроцесираа.

EnergySaving

Gaining Experience
19 март 2017
34
52
На 22.06 нарачав zotac 3050 kingston fury 3200 и r5 5600. Во вторникот ми пратија мејл дека пратката е спремна и ке ми се испрати во најкраток можен рок.
Еве денес четврток 30.06 ми пристигна. Дечкото од деливери ми се јави околу 11:30ч за да се договориме кога да ја примам пратката во самата нарачна запишав дека сакам да бидам исконтактиран еден час пред достава.
Знаете дека имав проблем со различна цена на мејл и на веб страната.Платив по првичната цена од 29570 а не 33380.
Имав мал страв да не ми пратат openbox производи и затоа си снимав unboxing.Испадна дека не се openbox барем по моја експертиза :)
Уште не сум ги пробал бидејки во сабота ќе го склопувам цел билд. Ке бидете известени и за нивната исправност.
Моето досегашно искиство со гјирафа е 10/10, да мала е гаранцијата на производите во однос на анхоч сетек но голема е разликата во цена. Ваше си е да си процените дали сте за поголема гарнција или повеќе пари во ѕеб. Лично јас преземав мал ризик :).
Гледам дека многу луѓе тука имаат купено монитори и телевизори но јас се одлучив да купам монитор од сетек (24g2u или vg249q) бидејки сакам поголема гаранција за таков вид на производ без разлика што сетек се ужас со сервиси. Едноставно гјирафа за мене не се доволно докажани за гаранции а и прочитав дека на двајца им стигнал монитор со мртов или заглавен пиксел.
Здраво :)
Билдот е направен после 6 саати мака. Ми постираше јеј, сите делови од гјирафа беа исправни и ганц нови.Ама бидејки многу зборам лошо за монитори на гјирафа :) ми се сличи да мониторот што е купен од мкд неотпакуван и не проверен од вработен бидејки е подигнат од магацин да е неисправен на првото вклучување ( има вертикална линија и бледа боја)
Да се вратам на темата гјирафа 10/10 во сите аспекти од нарачка комуникација и финален производ.
Мониторот е asus vg248q

Атачменти

• 20220703_004916.jpg
    14,6 MB · Прегледи: 193

hehexd

Gaining Experience
18 септември 2019
156
239
Ок дечки. Не е уште комплетно искуството ама ај реков да споделам.

Мониторов што го продавам, има еден заглавен пиксел па решив да ги исконтактирам за гаранција да видам дали подлежи тој проблем и дали може да се направи нешто.

Ми вратија на меил истиот ден и ми рекоа дека може да се активира гаранција и меилот ќе биде проследен до соодветниот тим, па тимот ќе ме контактира за што понатаму.

Тоа беше минатата среда, еве 6 дена поминаа веќе, ме немаат исконтактирано. Почнувам да губам надеж знаејќи го искуството на @Вајкинг . Ако може малку подетално, до каде стигна ти со процесот за ејлиенверот и каде те пресекоа ?
Неделен апдејт.

Помина уште една недела без да ме исконтактираат. Денот после цитираново мислење, им се јавив телефонски да се слушнеме, се разбравме на англиски што и како е ситуацијата, девојката ми рече дека ќе пријави за да ми дадат повратен одговор од соодветниот тим и дека ќе ми се јават или ќе ми испратат мејл.

Утре ќе ги контактирам пак, наредна недела апдејтирам повторно.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.077
5.271
Неделен апдејт.

Помина уште една недела без да ме исконтактираат. Денот после цитираново мислење, им се јавив телефонски да се слушнеме, се разбравме на англиски што и како е ситуацијата, девојката ми рече дека ќе пријави за да ми дадат повратен одговор од соодветниот тим и дека ќе ми се јават или ќе ми испратат мејл.

Утре ќе ги контактирам пак, наредна недела апдејтирам повторно.
Фирмата е македонска, би требало да реагираат на ДПИ и сл.

hehexd

Gaining Experience
18 септември 2019
156
239
Сакам само да дадат конкретен одговор, да не игнорираат, да кажат дали подлежи тоа под гаранција или не и готово. Знам дека се работи за еден пиксел и можеби изгледа несериозно, но затоа прашувам. Разбирам дека се голема фирма и дека се зафатени, ама ако поминат три недели без никаков одговор тогаш очигледно дека игнорираат.

Сите знаеме дека кога се работи за нарачка, веднаш се јавуваат, а сега кога е проблем во прашање магично ги нема никаде.

joBs0

Gaining Experience
13 септември 2019
101
166

Плус нема добиено фискална така?

Јас да сум како членот погоре идам трк во ДПИ ќе ги пријавам и ќе барам оштета, па ова е криминал, има еден заглавен пиксел... :D

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.077
5.271
Плус нема добиено фискална така?

Јас да сум како членот погоре идам трк во ДПИ ќе ги пријавам и ќе барам оштета, па ова е криминал, има еден заглавен пиксел... :D
Тоа ти кажи му, само му објаснив дека не е кинеска фирмата туку дека е регистрирана во Македонија и дека подлежи на нашата регулатива.

thrw

Gaining Experience
3 декември 2021
515
391
Може да се врати, често пати ги враќаат стари цени кои биле "Само денес", пример беше 16999 или 17999 па пак ја направија 19к, и последно 14200.

Sent from my MI 10T.
Тоа се случи и „powerplay“ полначот каде беше 6000 денари на попуст во Март, го вратија на 8700 продажна падната со попуст 7100 и после пак на попуст околу 6000 вредност. И го земав.

Nightwalker

Gaining Experience
18 ноември 2007
231
368
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-10700KF & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
MSI B460M MORTAR
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
TUF Gaming GeForce RTX™ 3070 Ti OC Edition 8GB GDDR6X
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wireless
Keyboard
Glorious GMMK 2 Full Size (96%) White
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 10 Pro x64
Второ искуство со Ѓирафа Пејсе. Ми пристигна порака дека „испораката е готова“ минатиот четврток, а од Еко Логистик ми се јавија утрово.
Одлично спакувано, а деловите ги ставив во конфигурација со i3-10100 и 16 гига рам за 1080p гејминг - сега си преде.
Истовремено, Зотак нудат дополнителна manufacturer's гаранција на сајтот и од тоа што видов, нè имаат и нас како регионална опција во Европа. Процесот на регистрација на картичката траеше 2-3 минути.

1657103527235.png

Gappo

Gaining Experience
20 јануари 2016
152
188
Ако можеш пиши искуство откако ке го добиеш затоа што и јас сакам да нарачам процесор наскоро.

Го добив процесорот десетина дена откако нарачав и топ си е, нема проблеми. Со пратката добив само фактура, нема ни фискална, ни гарантен лист.

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
259
503
Скопје
Го добив процесорот десетина дена откако нарачав и топ си е, нема проблеми. Со пратката добив само фактура, нема ни фискална, ни гарантен лист.
провери си мејл за гаранцијата, треба да ти имаат испратено.

п.с. Гаранцијата обично ја праќаат во мејлот "Вашата испорака е готова".

Последна промена:

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
347
549
Гаранцијата ти е пратена во емаил, фактурата е важечка доколу некад ќе имаш потреба од ДПИ. Фирмата е регистрирана во МК, исто така има и печат на фактурата. Без гајле.

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.077
5.271
Дали некој воопшто искористил гаранција? Било каква (на пр. и глобална од Епл)

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
428
682
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage