Мене на нарачана веќе па ми ја променија од 14.190 на 18.000.Гледам на RTX 3050та цената им скокна од 14.190 ден на 18.990 ден. Мислите ќе се врати истиов попуст понатака?
Они по нивна грешка дадеа 3060Ti за 27000 пред 3 месеца , тако да ПО ПО!Мене на нарачана веќе па ми ја променија од 14.190 на 18.000.
Кога видов денес ми се сврте и одма им пишав на техникл сапорт.
Ми викаат донт вори би хепи, за тебе важи старата цена ко во фактурата.
Ај викам уште еднаш потврдете, ми викаат паша зоти, по.
Сега сум на сигурно веќе.![]()
пушти некоја фотка од тв-то и сподели првични импресии од сликата.Стигна телевизорчето екстремно брзо, фини беа екологистик. Се уредно спакувано и доставено.
Направив краток муабет со доставувачот, ми спомна дека периодов испаѓа како само за Жирафа да работат, ама испорачувале многу скапи производи и никогаш досега немало некоја поплака за квалитетот или пак проблеми со уредиве.
Едит - мал осврт само, телевизорот беше 24.500ден (толку и плативме), а на фактурата од Жирафа стои 28.000 денари.
Немам можност за фотка, кај моиве дома е.пушти некоја фотка од тв-то и сподели првични импресии од сликата.
+1 и од мене за телевизорот. Со посебен акцент на особено за цената.Немам можност за фотка, кај моиве дома е.
Инаку генерално:
- Изненади квалитетот на бои и HDR, би рекол на ниво и над нив на премиум модели од Samsung од пред 2 години (дома имам 65ка Самсунг)
- Квалитетот на изработка за цената е супер
- Се губи квалитет на слика (сивило) веќе од 30 степени нагоре, ама би рекол е минорно
- Изненади звучникот со AI опцијата, доста добро процесира
- Сите апликации работат топ, пишуваше на рецензии дека немало HBO Max, ама овде имаше out of the box
Генерално многу позитивно искуство, особено за цената!
Си го порачав и јас , едвај го чекам!Немам можност за фотка, кај моиве дома е.
Инаку генерално:
- Изненади квалитетот на бои и HDR, би рекол на ниво и над нив на премиум модели од Samsung од пред 2 години (дома имам 65ка Самсунг)
- Квалитетот на изработка за цената е супер
- Се губи квалитет на слика (сивило) веќе од 30 степени нагоре, ама би рекол е минорно
- Изненади звучникот со AI опцијата, доста добро процесира
- Сите апликации работат топ, пишуваше на рецензии дека немало HBO Max, ама овде имаше out of the box
Генерално многу позитивно искуство, особено за цената!
По мејлот те знаат, јас пример за ТВ-то нарачав со податоци од татко ми, ама мој мејл. Не се јавија воопшто, одма испроцесираа.Денеска нарачана тастатура, со плаќање во готово, при достава, никој не се јави за потврда на нарачката. Со оглед на тоа што ова не ми е прва нарачка, претпоставувам дека нема потреба од потврда.
Ќе известам кога ќе стигне.
ЗдравоНа 22.06 нарачав zotac 3050 kingston fury 3200 и r5 5600. Во вторникот ми пратија мејл дека пратката е спремна и ке ми се испрати во најкраток можен рок.
Еве денес четврток 30.06 ми пристигна. Дечкото од деливери ми се јави околу 11:30ч за да се договориме кога да ја примам пратката во самата нарачна запишав дека сакам да бидам исконтактиран еден час пред достава.
Знаете дека имав проблем со различна цена на мејл и на веб страната.Платив по првичната цена од 29570 а не 33380.
Имав мал страв да не ми пратат openbox производи и затоа си снимав unboxing.Испадна дека не се openbox барем по моја експертиза
Уште не сум ги пробал бидејки во сабота ќе го склопувам цел билд. Ке бидете известени и за нивната исправност.
Моето досегашно искиство со гјирафа е 10/10, да мала е гаранцијата на производите во однос на анхоч сетек но голема е разликата во цена. Ваше си е да си процените дали сте за поголема гарнција или повеќе пари во ѕеб. Лично јас преземав мал ризик.
Гледам дека многу луѓе тука имаат купено монитори и телевизори но јас се одлучив да купам монитор од сетек (24g2u или vg249q) бидејки сакам поголема гаранција за таков вид на производ без разлика што сетек се ужас со сервиси. Едноставно гјирафа за мене не се доволно докажани за гаранции а и прочитав дека на двајца им стигнал монитор со мртов или заглавен пиксел.
Неделен апдејт.Ок дечки. Не е уште комплетно искуството ама ај реков да споделам.
Мониторов што го продавам, има еден заглавен пиксел па решив да ги исконтактирам за гаранција да видам дали подлежи тој проблем и дали може да се направи нешто.
Ми вратија на меил истиот ден и ми рекоа дека може да се активира гаранција и меилот ќе биде проследен до соодветниот тим, па тимот ќе ме контактира за што понатаму.
Тоа беше минатата среда, еве 6 дена поминаа веќе, ме немаат исконтактирано. Почнувам да губам надеж знаејќи го искуството на @Вајкинг . Ако може малку подетално, до каде стигна ти со процесот за ејлиенверот и каде те пресекоа ?
Фирмата е македонска, би требало да реагираат на ДПИ и сл.Неделен апдејт.
Помина уште една недела без да ме исконтактираат. Денот после цитираново мислење, им се јавив телефонски да се слушнеме, се разбравме на англиски што и како е ситуацијата, девојката ми рече дека ќе пријави за да ми дадат повратен одговор од соодветниот тим и дека ќе ми се јават или ќе ми испратат мејл.
Утре ќе ги контактирам пак, наредна недела апдејтирам повторно.
Сакам само да дадат конкретен одговор, да не игнорираат, да кажат дали подлежи тоа под гаранција или не и готово. Знам дека се работи за еден пиксел и можеби изгледа несериозно, но затоа прашувам. Разбирам дека се голема фирма и дека се зафатени, ама ако поминат три недели без никаков одговор тогаш очигледно дека игнорираат.Фирмата е македонска, би требало да реагираат на ДПИ и сл.
Фирмата е македонска, би требало да реагираат на ДПИ и сл.
Тоа ти кажи му, само му објаснив дека не е кинеска фирмата туку дека е регистрирана во Македонија и дека подлежи на нашата регулатива.Плус нема добиено фискална така?
Јас да сум како членот погоре идам трк во ДПИ ќе ги пријавам и ќе барам оштета, па ова е криминал, има еден заглавен пиксел...![]()
Тоа се случи и „powerplay“ полначот каде беше 6000 денари на попуст во Март, го вратија на 8700 продажна падната со попуст 7100 и после пак на попуст околу 6000 вредност. И го земав.Може да се врати, често пати ги враќаат стари цени кои биле "Само денес", пример беше 16999 или 17999 па пак ја направија 19к, и последно 14200.
Sent from my MI 10T.
Ако можеш пиши искуство откако ке го добиеш затоа што и јас сакам да нарачам процесор наскоро.
провери си мејл за гаранцијата, треба да ти имаат испратено.Го добив процесорот десетина дена откако нарачав и топ си е, нема проблеми. Со пратката добив само фактура, нема ни фискална, ни гарантен лист.
Гаранцијата ти е пратена во емаил, фактурата е важечка доколу некад ќе имаш потреба од ДПИ. Фирмата е регистрирана во МК, исто така има и печат на фактурата. Без гајле.Го добив процесорот десетина дена откако нарачав и топ си е, нема проблеми. Со пратката добив само фактура, нема ни фискална, ни гарантен лист.
Не се расипуваат производите од GjirafaДали некој воопшто искористил гаранција? Било каква (на пр. и глобална од Епл)