Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Им пратив мејл пак, вратија веднаш, ми рекоа да го однесам во канцеларија кај нив. На сајтот им стои оваа адреса - Јадранска Магистрала 88, Бибај Груп Билдинг, ги прашав да ми потврдат дали е таа и рекоа таму дека е. Сега земам фактура гледам Васил Главинов бр.3/1-1. Бидејќи не сум од СК, некој ако знае каде се наоѓа точно канцеларијава на Жирафа да ми помогне ?

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Им пратив мејл пак, вратија веднаш, ми рекоа да го однесам во канцеларија кај нив. На сајтот им стои оваа адреса - Јадранска Магистрала 88, Бибај Груп Билдинг, ги прашав да ми потврдат дали е таа и рекоа таму дека е. Сега земам фактура гледам Васил Главинов бр.3/1-1. Бидејќи не сум од СК, некој ако знае каде се наоѓа точно канцеларијава на Жирафа да ми помогне ?
Ако не грешам, никој од овде не бил во канцелариии на Жирафа, ако воопшто ги имаат овде. Пиши има пак да ти дадат адреса.

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Ако не грешам, никој од овде не бил во канцелариии на Жирафа, ако воопшто ги имаат овде. Пиши има пак да ти дадат адреса.
Прашав во посебен мејл дали е таа адреса која што им стои на сајтот - Јадранска Магистрала 88, Бибај Груп Билдинг , ми потврдија дека е таа, како што гледам по гугл мапс Визбегово ми дава.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Прашав во посебен мејл дали е таа адреса која што им стои на сајтот - Јадранска Магистрала 88, Бибај Груп Билдинг , ми потврдија дека е таа, како што гледам по гугл мапс Визбегово ми дава.

Ваљда мислиш Јадранска ББ? Односно на гугл пола улица ја дава Јадранска, пола Качанички, а истата е колку што знам.

Како и да е, ова ќе да е

Едит, не бе 88 било ејјј

Гугл на линкот на арапски искочи...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.286
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Ваљда мислиш Јадранска ББ? Односно на гугл пола улица ја дава Јадранска, пола Качанички, а истата е колку што знам.

Како и да е, ова ќе да е

Едит, не бе 88 било ејјј
Епа ова ќе е тогаш

Значи ко ќе стигнеш Групчин па накај Сарај - па ќе продолжиш на обиколница и на прва петља - тука е !:)

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239

Како и да е, ова ќе да е

Едит, не бе 88 било ејјј
И јас мислам дека е тоа, ако е 89. Како што видов Бибај Груп е косовска продавница за гуми, па сигурно има зграда Бибај Груп Билдинг и таму имаат некоја канцеларија.

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
Стаса LG Nano75 55", здрав и функционален, предобар за парите и подобар од старото Сони Бравиа.

Толку е добар што и францускиот предлог ми стана прифатлив коа ја гледав денешната собраниска седница.

Гледање во екран од страна е единствена маана која што мене не ми пречи. IMG_20220714_184822.jpeg IMG_20220714_184836.jpeg

Испратено од LYA-L29 преку IT.mk форум апликација

Атачменти

• IMG_20220714_182933.jpeg
    IMG_20220714_182933.jpeg
    65,2 KB · Прегледи: 62
Последна промена:

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
И јас мислам дека е тоа, ако е 89. Како што видов Бибај Груп е косовска продавница за гуми, па сигурно има зграда Бибај Груп Билдинг и таму имаат некоја канцеларија.
Во склоп на зградата е најверојатно, доле гуми продаваат, а до нив е нова бензиска. Целиот објект е Бибај груп. Во близина работам и поминувам покрај нив секој ден.

EDIT: Зборувам за Kачанички пат во Визбегово.

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.286
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Абе ти иди на 88 ти на 89 - нема кај да бегаат :ROFLMAO:
Мислењето е автоматски споено:

Во склоп на зградата е најверојатно, доле гуми продаваат, а до нив е нова бензиска. Целиот објект е Бибај груп. Во близина работам и поминувам покрај нив секој ден.

Абе број кажи - овие измешаа адреси - и Васил Главинов бр.3/1-1 спомнуваат - не знаат кај да идат :p

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Малку ми е шубе да оставам податоци за картичката на нивна форма за наплаќање, а не нативна од банката.
Што можат да злоупотребат?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Малку ми е шубе да оставам податоци за картичката на нивна форма за наплаќање, а не нативна од банката.
Што можат да злоупотребат?
Можат да ти ја злоупотребат картичката. Ама ако можат не значи дека и ќе. Ќе треба да им веруваш. И твојата банка може да ти ја злоупотреби картичката. Нема ништо сигурно. Ни жена ти. Кога ќе се решиш да и ставаш прстен на жена ти исто ќе ти биде шубе, пошо може да те злоупотреби. Ама ќе и веруваш дека нема. Има разлика од жена до жена, зависи колку добро си ја проценил и колку си ја запознал пред да и го навреш прстенот.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Претпоставувам дека станаа познати и им се зголеми обемот на пратки. Ќе најдат тие решение и за тоа не им се секирај, способни се.

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Можат да ти ја злоупотребат картичката. Ама ако можат не значи дека и ќе. Ќе треба да им веруваш. И твојата банка може да ти ја злоупотреби картичката. Нема ништо сигурно. Ни жена ти. Кога ќе се решиш да и ставаш прстен на жена ти исто ќе ти биде шубе, пошо може да те злоупотреби. Ама ќе и веруваш дека нема. Има разлика од жена до жена, зависи колку добро си ја проценил и колку си ја запознал пред да и го навреш прстенот.
Нема потреба од таков тон. Поголеми и поверодостојни фирми не се дрзнуваат да користат своја форма за електронско плаќање туку ја портираат на банката директно.

Не е само шансата дека директно ќе ја злоупотребат, туку и дека се повеќе подложни на хакерски напади и крадење на податоците, од една банка на пример која има повеќе ит ресурси за безбедност на располагање.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
1658139974731.png
На неколку производи почна да се појави ова 48H, и ми дава надеж дека конечно почнуват да имат роба во магацин во СК и испораките полека ќе почнат да бидат многу побрзи. Fingers crossed.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Погледнете го атачментот 115012
На неколку производи почна да се појави ова 48H, и ми дава надеж дека конечно почнуват да имат роба во магацин во СК и испораките полека ќе почнат да бидат многу побрзи. Fingers crossed.
Не е 48 часа за испорака. Тие тагови им останаа од викендот со 48 часа екстра попуст.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Нема потреба од таков тон. Поголеми и поверодостојни фирми не се дрзнуваат да користат своја форма за електронско плаќање туку ја портираат на банката директно.

Не е само шансата дека директно ќе ја злоупотребат, туку и дека се повеќе подложни на хакерски напади и крадење на податоците, од една банка на пример која има повеќе ит ресурси за безбедност на располагање.
Јас сум во НЛБ и мислам дека сум максимално заштитен. Секоја трансакција се потврдува со ОТП лозинка што ми ја праќаат на телефон. Дополнително, имам ставено лимит за интернет плаќања. До сега два пати нарачав и платив со картица, се се одвиваше во најдобар ред.
Не знам како би било доколку треба да се вратат средствата, претпоставувам ќе треба да се почека повеќе. Тоа е единствениот можен проблематичен момент според мене, инаку сметам дека се доволно сериозна фирма да не си дозволат манипулации со туѓи податоци.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Не е 48 часа за испорака. Тие тагови им останаа од викендот со 48 часа екстра попуст.
1658151638850.png
Тоа што гледам јас е време на испорака. Можеби се грешам, ама овој опис го нема на производите без 48H ознаката, туку дава рок од 10-15 дена, а овде е за 2-3 дена.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Јас сум во НЛБ и мислам дека сум максимално заштитен. Секоја трансакција се потврдува со ОТП лозинка што ми ја праќаат на телефон. Дополнително, имам ставено лимит за интернет плаќања. До сега два пати нарачав и платив со картица, се се одвиваше во најдобар ред.
Не знам како би било доколку треба да се вратат средствата, претпоставувам ќе треба да се почека повеќе. Тоа е единствениот можен проблематичен момент според мене, инаку сметам дека се доволно сериозна фирма да не си дозволат манипулации со туѓи податоци.

Доволно сериозна фирма нема да имплементира ваков систем за наплата со картичка каде што интерно ќе ги чуваат податоците - едноставно е непотребен ризик. Заради тоа мене сите нарачки ми се во кеш, едноставно не сакам да ризикувам некој да има податоци од моја картичка.
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 115015
Тоа што гледам јас е време на испорака. Можеби се грешам, ама овој опис го нема на производите без 48H ознаката, туку дава рок од 10-15 дена, а овде е за 2-3 дена.
Ти сумњив си, ми личи како да се вработи локално кај овие...многу нешто интерно инфо имаш :D

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Секоја? Јас за ЕВН не добивам, за А1 кога-како. Синоќа нарачав од али слушалки за 2100 денари, не ми побара OTP лозинка.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно