Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Искуства од freelance-ери

Marouuu

Intern
18 ноември 2009
10
2
Ме интересира дали на форумов има флеш девелопери што успешно работат како хонорарци, и доколку работат дали е тоа во МК или странство.

Онака генерално искуства доколку сте желни да ги споделите.

prijatel-MKD

Intern
7 мај 2009
126
34
Има. Колку успешно е релативно.
За странски работодавачи.
Домашни нема ни за лек, а и кога ги има три дни работа за 1000 ден порано ми е да си ги одлежам гледајќи филмови, секако имајќи ги приходите од странците како основа за преживување.

Rickymoly

Intern
3 декември 2018
1
0
Здраво
Јас сакам да започнам на некоја од страниве веќе имам и акаунт на freelance.com но проблемот ми е што незнам како се одвива прифаќање на одреден проект ( работа ) кога ќе треба да ми платат ? Кога да им го испратам проектот како ? Каде ? Треба ли некакпв договор да направам.? Овие прашања ми се пречка . Ако може некој да ми помогне

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.288
2.698
Здраво
Јас сакам да започнам на некоја од страниве веќе имам и акаунт на freelance.com но проблемот ми е што незнам како се одвива прифаќање на одреден проект ( работа ) кога ќе треба да ми платат ? Кога да им го испратам проектот како ? Каде ? Треба ли некакпв договор да направам.? Овие прашања ми се пречка . Ако може некој да ми помогне
Здраво.
1. Англискиот мора да ти биде барем многу добар.
2. Секој сајт има опција HELP/Q&A или слично и таму се е објаснето до детали.
3. Темава е троа бајата и не е соодветна на твоето прашање.
4. Добредојде на форумов. И тука има неколку правила и насоки и добро би било да ги прегледаш, исто како и правилата и насоките на сајтовите на кои сакаш да работиш (и заработиш).

SiPy`

Unbeatable
23 јуни 2015
3.091
5.287
Здраво
Информирај се повеќе на YouTube и на некој од нивните форуми. Мислам дека и самите они имаат направено како "Guides" за подобрување и објаснување кога се аплицира.

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.374
Мислења
1.010.482
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam